woensdag 24 april 2013

Nederland tweede op Fileranglijst : 52 uur per jaar in de file

Foto: INRIX
wo 24 apr 2013, 08:21 | 48 reacties
|
lees voor

Files nemen verder af


DEN HAAG - Het aantal files in Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar met ruim een kwart afgenomen vergeleken met vorig jaar. Dat heeft het verkeersinformatieplatform Inrix woensdag bekendgemaakt.

    In 2012 stonden automobilisten gemiddeld 52 uur vast in ons land, 15 procent minder dan in het voorgaande jaar. Daarmee staat Nederland tweede op de fileranglijst van alle Europese landen. Alleen Belgische automobilisten stonden vorig jaar nog langer in de file (59 uur). In heel Europa namen de files in 2012 af met gemiddeld 18 procent.
    „Er is altijd een sterk verband geweest tussen de economische toestand en het aantal files op de wegen. Die laten zien dat mensen werken en forenzen, uit eten gaan of boodschappen doen, en dat bedrijven hun producten vervoeren”, zegt Bryan Mistele, directeur bij Inrix.
    Binnen Nederland is Rotterdam de filehoofdstad. Daar stonden automobilisten vorig jaar gemiddeld 71 uren in de polonaise. Verder staan ook inwoners van Utrecht (61 uur) en van Amsterdam (60 uur) lang in de file. Europees gezien is het het drukst in de Belgische steden Brussel en Antwerpen (respectievelijk 83 en 77 uur in de file in 2012) en komt Rotterdam uit op een vierde plaats na Londen (72 uur).
    Lees ook

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten