maandag 29 april 2013

Koningin Beatrix in Rijksmuseum voor afscheidsdiner

Koningin Beatrix, geflankeerd door kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima bij aankomst voor het diner in het Rijksmuseum. Foto: AP
ma 29 apr 2013, 19:27

Beatrix in Rijksmuseum voor diner



AMSTERDAM - De Japanse kroonprinses is maandagavond niet met haar man kroonprins Naruhito meegekomen naar het diner dat koningin Beatrix in het Rijksmuseum heeft aangeboden. Vooraf was in Japan al gezegd dat Masako per programmaonderdeel zou kijken of ze aanwezig is. De kroonprinses heeft al jaren gezondheidsproblemen en is voor het eerst in 11 jaar bij een officiële gelegenheid in het buitenland.



Beatrix arriveert bij Rijksmuseum







    Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima arriveerden als eersten in het Rijksmuseum, waar ze door de fietstunnel naar de ingang liepen. Het publiek kreeg alleen bij het uitstappen een glimp te zien van de koningin en haar gasten, onder wie ook de gouverneurs en premiers van de Caribische delen van het koninkrijk.
    Het diner ter gelegenheid van het aftreden van de koningin en de inhuldiging van Willem-Alexander wordt gehouden in de Eregalerij van het 2 weken geleden door de koningin heropende Rijksmuseum. De entree werd voor de gelegenheid met tienduizenden tulpen omgetoverd tot een mini-Keukenhof.
    De koningin zit als gastvrouw aan het hoofd van de tafel, precies onder Rembrandts Nachtwacht. Van de kant van de koninklijke familie wordt ze vergezeld door haar zussen Irene, Margriet en Christina, zwager Pieter van Vollenhoven, en naast het aanstaande koningspaar ook door Mabel, Constantijn en Laurentien.

    Gerelateerde artikelen

    meer foto's
    Beatrix in Rijksmuseum voor diner

    Beatrix aangekomen op de Dam

    Rechter krijgt stempels 'In naam des Konings'

     
     
    http://www.telegraaf.nl/troonsafstand-beatrix/21524311/__Beatrix_in_Rijksmuseum__.html

    ma 29 apr 2013, 07:00

    Terugblik inhuldiging Beatrix


    AMSTERDAM - Journalisten Emile Bode en Theo Kuijpers deden in 1980 verslag van de inhuldiging van koningin Beatrix. Wat een feestelijke dag had moeten worden, liep totaal uit de hand. Nu, 33 jaar later, blikken ze terug.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten