maandag 29 januari 2024

Helft Nederlandse thuisaccu's wordt in ons eigen land gemaakt door bedrijf "Charged"

 Helft Nederlandse thuisaccu's wordt in ons eigen land gemaakt


Helft Nederlandse thuisaccu's wordt in ons eigen land gemaakt
Helft Nederlandse thuisaccu's wordt in ons eigen land gemaakt© Aangeboden door Bright.nl

De thuisbatterijen in Nederlandse huizen worden vooral in ons eigen land gemaakt. Dat blijkt uit recente cijfers van batterijproducent Charged.

In het afgelopen jaar heeft Charged ruim 2.100 Sessy-accu’s verkocht in ons land. Dat is iets minder dan de helft van de 5.000 accu’s die in datzelfde jaar in Nederlandse huizen zijn geïnstalleerd.Charged-oprichters Roland Nagel en Twan Vooijs vertellen dat deze 2.100 accu’s genoeg stroom opslaan om één vijfde van de stroomproductie bij een gascentrale uit te zetten. "2023 was een bizar jaar."

Een thuisaccu bewaart de overtollige stroom van je zonnepanelen, zodat je deze op een later moment weer kunt gebruiken. Dat is een steeds interessantere optie naarmate de salderingsregeling in Nederland wordt uitgefaseerd. De Nederlandse overheid onderzoekt ook of accu’s kunnen helpen om drukte op het stroomnetwerk te verminderen.

Virtual power plant

Charged is met een pilot begonnen van een zogeheten 'virtual power plant'. Huiseigenaren met hun accu’s worden via een app met elkaar verbonden, waarna ze samen tegelijk gaan laden of ontladen.

Daarmee moet een soort kleine stroomcentrale ontstaan. De eerste test begon vorig jaar in de gemeente Ooststellingwerf.


Helft Nederlandse thuisaccu's wordt in ons eigen land gemaakt (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten