donderdag 4 januari 2024

Boeing levert de eerste volledig autonome langeafstands-onderzeeër aan de Amerikaanse marine

 

Boeing levert de eerste volledig autonome langeafstands-onderzeeër aan de Amerikaanse marine

Orca Extra Large Uncrewed Undersea Vehicle. Foto: Boeing Defense
Orca Extra Large Uncrewed Undersea Vehicle. Foto: Boeing Defense© Aangeboden door Carro e Motos

Boeing Defense heeft de eerste volledig autonome langeafstands-onderzeeër Orca (XLUUV) aan de Amerikaanse marine geleverd.

+ Politie van Istanbul Voegt Inbeslaggenomen Ferrari, Bentley en Porsche Toe aan Patrouillevloot na Antidrugsoperatie

Boeing Defense heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door de eerste onderzeeër Orca Extra Large Uncrewed Undersea Vehicle (XLUUV) aan de Amerikaanse marine te leveren. Dit evenement markeert succesvolle afronding van de tests van deze innovatieve onderzeeër.

+ Klik hier om de video van de Orca-onderzeeër in de testfase te bekijken

De Amerikaanse marine heeft dit XLUUV ‘Orca’ genoemd, wat een nieuwe klasse autonome onderzeeërs vertegenwoordigt. Zijn vermogen om kritieke langdurige missies uit te voeren, maakt het tot een essentieel instrument voor het behalen van onderwater dominantie in voortdurend veranderende maritieme omgevingen en betwiste wateren.

Ann Stevens, vicepresident voor maritieme en inlichtingensystemen bij Boeing, benadrukte het belang van deze technologische vooruitgang. “Dit is het resultaat van meer dan een decennium pionierswerk bij het ontwikkelen van een volledig autonome langeafstands-onderzeeër met een groot laadvermogen, die volledig onafhankelijk kan opereren,” verklaarde Stevens.

Orca Extra Large Uncrewed Undersea Vehicle. Foto: Boeing Defense
Orca Extra Large Uncrewed Undersea Vehicle. Foto: Boeing Defense© Aangeboden door Carro e Motos

Stevens uitte ook trots op het team van Boeing en benadrukte de innovatie, vastberadenheid en toewijding die hebben geleid tot de creatie van ‘s werelds meest geavanceerde en capabele onbemande onderwaterschip (UUV). Ze verwacht dat Boeing, door samen te werken met de marine, dit revolutionaire vaartuig blijft leveren voor de vloot.

De Orca heeft een reeks tests op zee ondergaan, waaronder manoeuvres boven en onder het wateroppervlak om zijn unieke capaciteiten te demonstreren. Het project begon in 2012 met de ontwikkeling van de Echo Voyager, een concept voor de XLUUV. Sinds 2017 getest op zee, diende de Echo Voyager als voorloper van de Orca XLUUV en speelde een cruciale rol in het succes van dit project door meer dan 10.000 operationele uren op zee te verzamelen en honderden zeemijlen autonoom af te leggen.

Video en foto’s: Twitter @BoeingDefense

Boeing levert de eerste volledig autonome langeafstands-onderzeeër aan de Amerikaanse marine (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten