donderdag 18 december 2014

Wow! De mooiste watervallen ter wereld

Wow! De mooiste watervallen ter wereld

Wow! De mooiste watervallen ter wereld
Auteur:
donderdag, 24 juli 2014
De Niagara watervallen en die van Foz do Iguaçu: spectaculair! De mooiste watervallen wereldwijd.

Misschien moet u bossen doorkruisen, meren over varen en bergen bedwingen, maar als u dan zo’n natuurlijke schat ontdekt, is de beloning des te groter. Ontdek met Skyscanner ’s werelds mooiste watervallen. 

Neem een verfrissende duik; het volgende avontuur wacht…

 

Victoria Falls – Zambia / Zimbabwe, Afrika

De immense hoogte van ongeveer 130 meter en de vele nevel plaatsten de Victoria Falls op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Precies op de grens met Zambia en Zimbabwe vindt u dit natuurlijke wereldwonder. 
 

Kaietur watervallen, Guyana, Zuid-Amerika 

Stelt u zichzelf voor om met een helikopter over de tropische regenwouden van centraal Guyana te vliegen. Het is een trip die erg de moeite waard is en die u niet snel zult vergeten. Dit spectaculaire deel is bij de rivier Patarus in het nationale park van Kaieteur, een van de mooiste natuurreservaten van Zuid-Amerika. En de hoogte is bijna het dubbele dan die van de Victoria Falls.
 

Vernal waterval, Californië, Verenigde Staten

Een van de watervallen in Yosemite park in Californië. Deze waterval bij de Merced River is een van de grootste watervallen ter wereld. Deze waterbron met een vrije val vanaf een rots, 97 meter naar beneden, is van een ongelooflijke schoonheid.
 

Ángel waterval, Venezuela

Op 979 meter boven zeeniveau bevindt zich Salto del Ángel of de Ángel waterval, de hoogste waterval ter wereld. Het water raakt de top van de meseta van de Auyantepui berg in het hart van de Amazone. Een van de beroemdste wereldwonderen in de natuur en de attractie in Venezuela. 
 

Jung of Tawang watervallen, India

De Jung watervallen bevinden zich niet ver van de Indiase stad Tawang in de staat Arunchal Pradesh. Ze staan ook wel bekend als de watervallen van Nuarang (of Bong Bong). Deze waterstroom is een parel in bebost gebied in het noordwesten van India. 
 

Seljalandsfoss watervallen, IJsland

Seljalandsfoss of de ‘vloeibare waterval’ is een van de watervallen die u kunt bezoeken in het zuiden van IJsland. Dan wrijft u ongetwijfeld even in uw ogen, zo mooi is het beeld dat u krijgt voorgeschoteld. Hier bent u in volledige harmonie met een van de meest bijzondere landschappen te wereld. Niet voor niets werd hier de tv-serie Game of Thrones opgenomen.
 

Meer Games of Thrones locaties plus prachtige foto's!

Ruacana watervallen, Namibië, Afrika

De watervallen van Ruacana zijn een van de vele watervallen die Afrika rijk is. De waterval die vanaf meer dan 120 meter hoogte naar beneden dendert, is groot en indrukwekkend. Hij ligt vlakbij de grens met Namibië en Angola. Combineer het oog-oog staan met deze geweldige watervallen met een fotografiesafari. 
 

Niagara watervallen, Canada/ Verenigde Staten

Deze behoeven eigenlijk geen introductie. De adembenemend mooie Niagara watervallen trekken jaarlijks miljoenen toeristen die genieten van dit natuurspektakel. Aan de Amerikaanse kant bevinden zich trappen die u tot beneden, dichtbij het water brengen. Maar, zo wordt beweerd, het uitzicht op de totale watervallen is beter aan de Canadese kant. 
 

Ontspringen bron Rio Mundo, Albacete, Spanje

De Rio Mundo ontspringt in de Spaanse provincie Albacete. Z’n belangrijkste waterval genaamd Reventón is een spectaculair natuurverschijnsel. In droge periodes kan er weinig water in staan, maar aan het einde van de winterperiode kan er water vanaf 300 meter hoogte naar beneden storten. Een echte verrassing in Castilla La Mancha. 
 

Nieuwe Navajo watervallen, Arizona, Verenigde Staten

De nieuwe watervallen van Navajo ontstonden in 2008 dankzij de verplaatsing van de oude Navajo watervallen. Het is een andersoortige waterval dan de oude Navajo, hoewel het de schoonheid van z’n voorganger heeft behouden. Aan het einde van de herfst is het een aantrekkelijk zwembad, maar duik niet! Het is niet zo diep als het misschien lijkt.
 

Cola de Caballo, Huesca, Spanje

De vallei Valle de Ordesa in de Pyreneeën van Aragon vormt een natuurspektakel waar u wel een tijdje door kunt brengen. In het nationale park Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido, is een bezoek aan La Cola de Caballo erg populair. Het is een werkelijk spectaculaire waterval die zich opent in een witte waaier en naar beneden toe roodachtig kleurt… Ongelooflijk mooi.
 

Watervallen van Marmore, Italië 

Een van de grootste neerstortende waterpartijen in Europa begint op 165 meter hoogte y eindigt in de spleet van de Nera. Een ongelooflijk mooie waterval. Het ligt niet ver van Temi, in Umbrië en is aanrader voor natuurliefhebbers. 
 

Foz do Iguaçu watervallen, Argentinië, Brazilië

La Garganta del Diablo (de keel van de duivel) is de populairste van de 275 watervallen verspreid over 3 kilometer lengte langs de rivier río Iguazú op de grens tussen Argentinië en Brazilië. Verwacht een natuurkracht en spektakel die zijn weerga niet kent. Ze behoren tot het summum als het om watervallen gaat en waren al vaak het decor voor spannende films. Van James Bond tot Indiana Jones, zij waren hier. 
 

Huangguoushu watervallen, China 

Een van de grootste watervallen van China en waarschijnlijk ook een van de hoogste. De waterval stort naar beneden vanaf 70 meter hoogte en is een van de mooiste bezienswaardigheden in dit deel van China. Z’n naam dankt hij aan een lokale plant, een boom met gele vruchten. Ook veel grotten, natuurzwembaden en eindeloze regenbogen. 
 

Wallaman falls, Australië

De Wallaman watervallen liggen midden in het nationale park van Girrigun. Wallaman is de hoogste waterval van Australië  met een vrije val vanaf 275 meter hoogte. Het uitzicht op het omringende rotsachtige landschap maken het tot een onvergetelijke ervaring in het land van de kangoeroes en koala’s. 
 

Skogafoss watervallen, IJsland

Een van de mooiste watervallen van IJsland raast met hoge snelheid 60 meter naar beneden. De oerkracht, de snelheid, de fraaie omgeving met rotsen, maanlandschappen en bijzondere flora geven deze plek ongekende schoonheid. Volgens legendes vindt iedereen die het water aanraakt, iets wat lang geleden zoekraakte terug. 
 

Watervallen Plitvice meren, Kroatië

Dichte bossen, turquoise gekleurde meren, watervallen… Het nationale park van de Plitvice meren in Kroatië is een natuurparadijs voor wandelaars en liefhebbers van outdoor living.  Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is werkelijk een prachtige park in de binnenlanden van Kroatië.  
 

Watervallen van Detian, Vietnam / China

Op de grens tussen China en Vietnam liggen de watervallen van Detian. Ze behoren tot de grootste op het Aziatische continent. Ze zijn niet heel hoog, ongeveer 70 meter, maar wel zo’n 200 meter breed. De hoge vochtigheidsgraad maakt dit tot een ultragroene plek waar de vegetatie, planten en bomen overvloedig groeien.
 
 

Wilt u deze plekken bezoeken?
Vergelijk dan hier gratis vliegticketshotels en autoverhuur voor de beste deal!

 

Leuk artikel? Zie dan ook:

Top 10 Natuurwonderen in de wereld: Unieke Foto's!


De 12 mooiste stranden ter wereld: in beeld!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten