dinsdag 23 december 2014

Cruisen langs kerstmarkten

 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Fira de Santa Llúcia in Barcelona
Fira de Santa Llúcia in BarcelonaFoto: www.barcelonayellow.com

do 18 dec 2014, 10:03 | 8 reacties

Cruisen langs kerstmarkten


Zin in een bijzondere kerst? Vaar dan eens langs de mooiste mediterrane steden in kerstsfeer zoals Barcelona, Napels, Rome en Palma. Struin over kerstmarkten, maak een traditionele avondmis mee in Rome en sta oog-in-oog met de paus.
    De schepen van Costa Cruises maken zich op voor magische kerstvieringen aan boord en leggen aan bij de mooiste zuidelijke steden in kerstsfeer, zoals:

    Santons in Marseille

    De kerstmarkt in Marseille is te vinden op Place Gabriel Péri. Meer dan 30 ambachtslieden verkopen hier hun unieke producten. Van geurige zepen uit Marseille tot keramiek. Bijzonder is de Foire aux Santons. Santos zijn symbolische, handgemaakte figuurtjes die de kerstalletjes in de Provence vullen. Echte 'Santonniers' laten hun werk zien, dagelijks op Place Général de Gaulle. Tot en met 31 december.


    Foire aux Santons
    Foire aux SantonsFoto: toutsurmarseille.fr

    Caga Tio in Barcelona

    Fira de Santa Llúcia is een van de oudste en bekendste kerstmarkten in Barcelona. Met kerstbomen, kerstversieringen en mistletoe. Hier kopen de Catalanen Caga Tió, een boomstam met een vriendelijk gezicht die hoort bij de Catalaanse kerstviering, hij brengt cadeautjes voor de kinderen. Andere leuke markten zijn Fira de Nadal a la Sagrada Familia, rondom de tuinen bij de machtige Sagrada Familia en Mostra d'Artesans de la Ribera in de boho-chic wijk El Borne.


    Fira de Santa Llúcia
    Fira de Santa LlúciaFoto: Wikimedia Commons

    Schaatsen in Palma de Mallorca

    In Palma maakt de jaarlijkse Kerst en Drie Koningen markt z'n opwachting met talrijke kraampjes en de Kerstman. De plek voor traditionele kerstversieringen en Spaanse lekkernijen. Te vinden rond Placa Espana, Placa Major en de Ramblas. En bind de schaatsen onder in Palma, om het winterse plaatje compleet te maken is er een ijsbaan bij Parc de Ses Estacions, niet ver van Placa Espana.


    Palma de Mallorca
    Palma de Mallorca   Foto: spain-holiday.com

    Presepe in Napels

    Presepe, een kerststal met de voorstelling van de geboorte van Jezus, behoort tot Italië’s populairse kerstdecoraties, zowel binnen- als buitenshuis. Napels staat bekend om de mooiste, ambachtelijk gemaakte Presepe. Op de bekende Via San Gregorio Armeno in het historische centrum van Napels, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een markt geheel gewijd aan kunstige kerststallen.


    Presepi in Napels
    Presepi in Napels            Foto: wikipedia

    Paus Franciscus in Rome

    De schepen leggen aan in Civitavecchia, Rome. Struin over karakteristieke kerstmarkten op onder meer Piazza Navona met kerstalletjes en handgemaakte Italiaanse producten. Op 25 december kunnen gasten van de Costa Fascinosa de traditionele kerstavondmis van Paus Franciscus bijwonen op het Sint-Pieterplein.


    Rome
    Rome                   Foto: segwayrometours.com


    GERELATEERDE ARTIKELEN
    18-12: 

    http://www.telegraaf.nl/reiskrant/bestemming/spanje/costa-dorada/barcelona/23461821/__Cruisen_langs_kerstmarkten__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten