donderdag 18 december 2014

het 200-jarig jubileum van het Koninkrijk der Nederlanden : Koninkrijksconcert op 1-12-2013 trekt 1,7 miljoen kijkers

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Guus Meeuwis. Foto: Rob Verhorst Guus Meeuwis. Foto: Rob VerhorstFoto: Rob Verhorst

zo 01 dec 2013, 10:23

Koninkrijksconcert trekt 1,7 miljoen kijkers

SCHEVENINGEN - Ruim 1,7 miljoen mensen keken zaterdagavond naar de live-uitzending van het Koninkrijksconcert op Nederland 1. De voorstelling in het Circustheater in Scheveningen was daarmee het best bekeken onderdeel van de festiviteiten zaterdag rondom het 200-jarig jubileum van het Koninkrijk der Nederlanden. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

( video )
    Foto: ANP
    Het concert bood een overzicht van cultuur en amusement uit Nederland en de Caribische delen van het Koninkrijk. Onder anderen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix waren te gast. Artiesten als Guus Meeuwis en Brigitte Kaandorp traden op.
    De concertregistratie was net niet het best bekeken programma van de dag: het achtuurjournaal van de NOS trok enkele tienduizenden kijkers meer.
    Eerder op de dag werd op het strand van Scheveningen de historische landing van prins Willem Frederik nagespeeld. Zo'n 482.000 mensen zagen dat op tv. De viering 's middags in de Haagse Ridderzaal, waarbij onder anderen premier Mark Rutte een toespraak hield en diverse artiesten optraden, trok 391.000 kijkers.
    Het best bekeken programma op de commerciële zenders was de eerste liveshow van RTL4-talentenjacht Holland's Got Talent: die werd bekeken door ruim 1,4 miljoen mensen.

    http://www.telegraaf.nl/prive/22102159/__1_7_miljoen_kijkers_voor_Koninkrijksconcert__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten