donderdag 18 december 2014

Vind de beste low cost vluchten: 7 geheime tips

Vind de beste low cost vluchten: 7 geheime tips


Vind de beste low cost vluchten: 7 geheime tips
dinsdag, 12 augustus 2014
We onthullen de 7 slimste tips om de beste low cost vluchten te vinden. Persoonlijk getest door expert budgetreizigers.

Er zijn een paar bekende manieren om de beste low cost vluchten te vinden. Zoals natuurlijk gebruikmaken van een vergelijkingssite als Skyscanner. Maar, als u echt de beste low cost vluchten wilt vinden, moet u nog wat meer klappen van de zweep kennen.

 
Daarom onthullen we hier de 7 slimste trucs die persoonlijk zijn getest door expert budgetreizigers. Hiermee vindt u altijd de beste deals als het om low cost vliegtickets gaat.
 

Geheime tip 1: Boek 6 weken van tevoren

Om een goede deal te vinden boekte u enkele jaren geleden super last, last-minute omdat luchtvaartmaatschappijen graag de lege stoelen wilden verkopen. Nu zijn er zoveel budget airlines en zakenreizigers die bereid zijn om op het laatste moment veel te betalen, dat dat niet langer opgaat. De Airlines Reporting Corporation heeft berekend dat vliegticketprijzen zo’n 6 weken voor de vertrekdatum goedkoper worden.
 
 

Geheime tip 2: Schrijf u in voor e-mail alerts van uw favoriete luchtvaartmaatschappij

Last minute deals zijn misschien moeilijk te vinden, maar ze zijn er wel degelijk. Kijk eens bij enkele van uw favoriete luchtvaartmaatschappijen en schrijf u in voor hun nieuwsbrief. Uw Inbox raakt al snel gevuld met vliegticketsales, nieuwe routes met speciale introductieprijzen en het belangrijkste: lage tarieven voor last minute vluchten. Focus u vooral op dinsdagmiddag. Rond die dag weten de meeste luchtvaartmaatschappijen of de weekendvluchten volgeboekt zijn. Als ze dan nog veel lege stoelen hebben, dan zullen ze vaak een lager tarief gaan aanbieden via nieuwsbrieven en social media. U kunt u hier inschrijven voor Skyscanner's Nieuwsbrief voor de beste deals en reisinspiratie en artikelen: Aanmelden Nieuwsbrief
 
 

Geheime tip 3: Kies voor ‘Naar overal’

Als u in de stemming bent om bestemmingen te ontdekken die u zelf niet had bedacht, kies dan voor de goedkope ‘basement’ vluchten.
Als u de ‘Naar Overal’ tool van Skyscanner gebruikt kunt u zien waar u het goedkoopste naar toe kunt reizen en ook wanneer het de goedkoopste tijd is om er naar toe te gaan.
Vul alleen het vliegveld in vanaf waar u wilt vetrekken en in de bestemmingsveld ‘Naar Overal’. Als u echt flexibel bent en niet gebonden aan bepaalde data, kunt u ook nog ‘heel jaar’ invullen.


Geheime tip 4: Kies uw creditcard slim

Als u uw creditcard regelmatig gebruikt, is het wellicht aan te raden om voor een luchtvaartmaatschappij te gaan die u beloond met Air miles die u weer gebruikt om vliegtickets in de toekomst te kopen. De kaarten zijn een geweldige manier om de kosten op dure langeafstandsvluchten te verlagen. Meestal behoren deze creditcards bij een frequent flyer programma en hoe meer u besteedt, hoe meer punten u krijgt. De beste manier om deze punten te sparen is door uw creditcard voor dagelijkse aankopen te gebruiken (zonder een schuld op te bouwen natuurlijk): benzine tanken en boodschappen doen. Zorg er wel voor dat u uw creditcard iedere maand ‘aflost’ zodat u geen rente betaalt.
 

Geheime tip 5: Struin internet af op dinsdagmiddag voor goedkope vluchten

Men zegt dat de dinsdag de beste dag is om op zoek te gaan naar goedkope vluchten. Niet alleen publiceren de meeste luchtvaartmaatschappijen dan hun last minute weekend deals, statistieken laten ook zien dat tarieven dalen op dinsdagmiddag. Luchtvaartmaatschappijen beginnen normaalgesproken hun sales op maandagavond en omdat concurrenten daar dan op inspelen, zijn de tarieven op dinsdagmiddag 1500 uur vaak op hun laagst.
 

Geheime tip 6: Koop een enkele reis naar uw bestemming (en een enkele terug)

Soms kan het kopen van een retourvlucht bij 1 luchtvaartmaatschappij duurder uitvallen dan het kopen van twee enkele reizen bij 2 verschillende airlines. U vliegt bijvoorbeeld van Eindhoven naar Marseille met Ryanair met een goedkope enkele reis en boekt een andere goedkope terug met Easyjet vanuit Nice. Deze methode geeft u ook meer flexibiliteit omdat u naar huis kunt gaan wanneer u wilt en u kunt ook nog kiezen om vanuit een ander (goedkoper) vliegveld terug te vliegen. 
 

Geheime tip 7: probeer de 24-uurs regel 

Sommige luchtvaartmaatschappijen geven u een gratis refund als u binnen 24 uur uw vlucht cancelt. Houd daarom het tarief van uw vlucht goed in de gaten met Skyscanner’s Prijsalarm. Als de kosten voor de vlucht flink dalen, cancel dan uw eigenlijke vlucht en boek een nieuwe. Dit bespaart wat geld. Check wel goed of de maatschappij waar u boekt, deze 24-uurs regel hanteert anders betaalt u een ‘boete’. 
 

Veel plezier met het plannen van uw reis! Alvast wat goede deals bekijken?
Vind hier de beste deals voor vliegtickets, hotels en autoverhuur!

 


http://www.skyscanner.nl/nieuws/vind-de-beste-low-cost-vluchten-7-geheime-tips?AssociateID=SOC_FCB_00345_00012#at_pco=smlrebh-1.0&at_tot=5&at_ab=per-2&at_pos=0&at_si=5492a1d680120621

Geen opmerkingen:

Een reactie posten