zaterdag 25 augustus 2012

Wisse Dekker dood bij ongeval

za 25 aug 2012, 14:34
|
lees voor

Wisse Dekker dood bij ongeval


AMSTERDAM - Oud-topman Wisse Dekker van Philips is overleden, zo meldt de PZC. De 88-jarige man was zaterdagochtend betrokken bij een eenzijdig ongeval in Zoutelande.

    Foto: Ricardo Kievit
    Door nog onbekende oorzaak raakte hij met zijn auto van de weg en reed tegen een verkeersbord, een hek en een schuurtje van een woning. Het is nog onduidelijk of hij overleed ten gevolge van het ongeval of dat hij, voorafgaand daaraan, onwel was geworden.
    Boerenknecht
    Wisse Dekker had Zeeuwse voorvaderen. Zijn opa werkte als boerenknecht in Zeeland. Zijn vader Piet Dekker verhuisde in 1924 met het gezin naar Eindhoven om voor Philips te gaan werken. (RTV Zeeland.nl)
    Dekker, die op 26 april 1924 werd geboren in Eindhoven, was tussen 1982 en 1986 president-directeur van Philips. Hij kwam in 1948 in dienst bij Philips. Na verschillende functies in het Verre Oosten te hebben bekleed, kwam hij terug naar Europa. In 1976 werd hij lid van de raad van bestuur. Van 1 januari 1982 tot 22 april 1986 was Dekker president van Philips en voorzitter van de raad van bestuur. Hij werd daarna opgevolgd door Cor van der Klugt.
    Dekker haalde onder meer een enorme opdracht binnen voor een telefoonnet in Saudi-Arabië. Onder zijn leiding leed Philips grote stroppen met de videorecorder. De verwerving van aandelen van de platen- en filmmaatschappij Polygram in 1985 was daarentegen een gouden greep van Dekker.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/12831407/__Wisse_Dekker_dood_bij_ongeval__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten