zaterdag 8 december 2018

Eerste taxidienst met zelfrijdende auto's van start in Phoenix, AZ (USA) [Taxi "tự lái" đẩu tiên ở Phoenix (Mỹ) ]


De zelfrijdende auto's van Waymo© Aangeboden door RTL Nederland De zelfrijdende auto's van Waymo
Google-zusterbedrijf Waymo is woensdag in de Amerikaanse stad Phoenix gestart met zijn taxidienst met zelfrijdende auto's.
Waymo heeft na jaren van testen met zelfrijdende auto's woensdag een betaalde dienst met autonome taxi's gelanceerd onder de naam Waymo One. De dienst is voorlopig nog alleen voor enkele honderden mensen rond de Amerikaanse stad Phoenix te gebruiken. Ze bestellen de ritjes in de robotauto's via een app. Er zit nog wel een chauffeur in de taxi's om in te grijpen als dat nodig is.
Waymo gebruikt voor de zelfrijdende auto's aangepaste Chrysler Pacifica-minibusjes. De autonome taxi's mogen voorlopig alleen rondrijden in een gebied rond Phoenix en de buursteden Chandler, Mesa, Tempe en Gilbert. Waymo One komt later voor meer mensen beschikbaar.
Wanneer Waymo, dat onderdeel is van Google-moederbedrijf Alphabet, de taxidienst in andere Amerikaanse regio's wil lanceren, is nog niet bekend. Momenteel rijdt Waymo behalve in Arizona ook in een klein gebied in Californië rond met zijn zelfrijdende auto's. Daar worden ook tests gehouden waarbij er geen medewerkers meer in de auto's zitten.
Zodra de regelgeving het toelaat, wil Waymo de taxidienst ook in Europa introduceren, mogelijk in samenwerking met een partner. 
https://www.msn.com/nl-nl/auto/nieuws/eerste-taxidienst-met-zelfrijdende-autos-van-start/ar-BBQzgkK?ocid=spartandhp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten