zaterdag 12 september 2015

Nederlanders echte wandelaars

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Foto: Liefde voor Limburg


wo 01 jul 2015, 15:31 | 4 reacties

De paden op, de lanen in...

Nederlanders echte wandelaars

De Nederlander is koploper in Europa als het om wandelen gaat. Maar liefst 84 procent (tussen de 20 en 59 jaar) trekt geregeld de wandelschoenen aan. We worden op de voet gevolgd door de Spanjaarden (76%), maar ook de Engelsen en Italianen zijn stevige stappers.
    Een meerderheid (62%) associeert wandelen met ontspanning en daarna met geluk (26%). Na gezelschap van familie en vrienden, is wandelen de meest genoemde manier om te ontspannen, zo blijkt uit onderzoek van GORE-TEX.
    Een op de vier Nederlandse wandelaars zegt blij te worden van wandelen. Dat geluksgevoel is het sterkst in Italië waar de meerderheid (57%) zegt gelukkig te worden van wandelen. De Spanjaarden volgen met 54% en de Fransen met 37%.

    Alleen op pad

    Het zal niemand verbazen dat het weer het wandelen voor Nederlanders in verhouding tot andere landen tot een minder prettige activiteit kan maken. Op dat gebied hebben de Spanjaarden en Italianen natuurlijk meer geluk.
    Verder stappen we het liefst met onze eigen partner (45%), gevolgd door familie (17%) of vrienden (12%). Ook opvallend: ruim een op de vier wandelt het liefst alleen.

    Belangrijkste redenen

    De belangrijkste redenen voor de Nederlandse wandelaar zijn:
    1. Ontspanning (48%)
    2. Genieten van de natuur (24%)
    3. Gezondheid (18%)
    4. Bijpraten met partner, familie, vrienden (9%)
    We zien hier vooral grote verschillen met andere landen. Wij wandelen ter ontspanning, de Spanjaarden, Engelsen, Fransen en Italianen vooral om te genieten van de natuur.
    Trek jij ook graag de wandelschoenen aan? En waarom vind je wandelen zo fijn? Gelieve hieronder je reactie achter te laten.

    GERELATEERDE ARTIKELEN

    http://www.telegraaf.nl/reiskrant/fietsenenwandelen/24220896/__Nederlanders_echte_wandelaars__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten