woensdag 30 september 2015

De Amsterdam ArenA stadion gaat op grote kaas lijken' voor 50 miljoen euro verbouw

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Een impressie van de voorgevel. Een impressie van de voorgevel. Foto: Amsterdam ArenA

wo 30 sep 2015, 15:09 | 92 reacties

50 miljoen euro voor verbouwing Ajax-stadion

'ArenA gaat op grote kaas lijken'

De Amsterdam ArenA wordt voor 50 miljoen euro verbouwd. Het gaat om een complete makeover om van het stadion waar Ajax sinds 1996 speelt weer een state-of-the-art voetbaltempel te maken. Na de metamorfose is de kenmerkende wokvorm van het stadion veranderd in een ontwerp dat iets weg heeft van dat van het stadion van Bayern München, de Allianz Arena.
    De oostzijde van het verbouwde stadion. De oostzijde van het verbouwde stadion. Foto: Amsterdam ArenA
    Foto: Dijkstra BV
    In de aanloop naar Euro 2020 worden de publieke ruimtes achter de tweede ring van het stadion drie keer zo breed, zodat er voor bezoekers meer ruimte ontstaat. Ook komen er extra liften, toiletten en roltrappen.

    Van der Sar

    Edwin van der Sar laat namens de directie van Ajax weten uit te kijken naar de verbouwing: "De plannen van de ArenA passen bij Ajax. Het is vernieuwend en ambitieus, maar ook functioneel. Je moet als club en als stadion meegaan met de tijd. Met deze aanpassingen is de ArenA, net zoals bij de opening in 1996, haar tijd weer ver vooruit. Onze eerste reactie was dan ook positief".

    Aantal zitplaatsen gelijk

    "Uiteindelijk gaat het stadion op een grote kaas lijken met op zes plekken inkepingen waar de trappenhuizen het dak schragen", zegt stadiondirecteur Henk Markerink. Het aantal zitplaatsen blijft met 53.000 gelijk, maar het comfort moet flink toenemen en het stadion wordt ook duurzamer. "De ArenA kan vanaf 2020 weer 25 jaar mee."
    In het eerste kwartaal van 2016 zal de verbouwing beginnen. Die vindt in drie stappen plaats. Eerst zal de oostkant van het stadion verbouwd worden, vervolgens de zuidzijde en daarna de noordkant. Elke bouwfase neemt ongeveer een jaar in beslag. De verbouwing wordt naar verwachting in 2020 afgerond.

    http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/ajax/24557033/___ArenA_gaat_op_grote_kaas_lijken___.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten