zaterdag 18 januari 2020

TU Eindhoven-ecomotive toont afvalauto Luca


In Eindhoven heeft het TU-ecomotive studententeam Luca gepresenteerd. Dit sportieve gele autootje belicht de visie van de studenten: we moeten met z’n allen beter omgaan met afval.
© Aangeboden door AutoWeek
Luca bestaat namelijk voor een groot deel uit gerecycled afval. Om dit doel te behalen, gingen de studenten onder andere aan de slag met een Israëlische start-up. Die maakt van huisafval het zogenaamde ubq-materiaal. De helft van de koets bestaat uit dit materiaal. Voor de andere helft wordt gerecycled ‘polypropyleen’ gebruik met daarnaast oude PET-flessen en vlas-materiaal. Het resultaat is deze lichte elektrische tweezitter.
© Aangeboden door AutoWeek
Volgens de bollebozen is de compacte Luca groot genoeg. “Gemiddeld gezien zitten we elke rit met 1,6 mensen in een auto. We zijn ervan overtuigd dat we allemaal een kleine stap terug moeten doen bij bijvoorbeeld vakanties om het klimaatprobleem te verhelpen.”
Voor aankomende zomer moet Luca omgetoverd zijn tot een pre-productiemodel. Uiteindelijk wordt er een promotietour met de nieuwe creatie gemaakt. Het TU-ecomotive-team is in september 2012 opgericht met als doel om op de toekomst van de automobielenindustrie te verduurzamen. Het team debuteerde een jaar later bij de Shell Eco-marathon waar het op de 13e plaats eindigde.
https://www.msn.com/nl-nl/auto/nieuws/tu-ecomotive-toont-afvalauto-luca/ar-BBZ3pO0?ocid=spartandhp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten