dinsdag 15 september 2015

Zien: deze 10 plekken op de UNESCO Werelderfgoedlijst

Zien: deze 10 plekken op de UNESCO Werelderfgoedlijst


Zien: deze 10 plekken op de UNESCO Werelderfgoedlijst
Auteur:
maandag, 24 november 2014
De combinatie cultuur, natuur en historie maakt dat deze 10 plaatsen op de UNESCO Werelderfgoedlijst thuishoren.

Van Cambodja tot Chili, reis naar deze 10 plaatsen die staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Op de Werelderfgoedlijst prijken meer dan duizend plaatsen. De categorieën op de erfgoedlijst variëren van ‘cultureel’, ‘historisch’, ‘natuur’ tot ‘divers’ (waar alle categorieën samenkomen). De lijst heeft als doel de schoonheid en waarde van deze bijzondere plekken te laten zien en vooral te behouden. Het aantal erfgoederen groeit ieder jaar, de complete lijst vind je hier

Wij verzamelden 10 erfgoedplekken die je op z’n minst een keer in je leven gezien moet hebben.

 

1. Angkor Wat – Cambodja

De hindoeïstische tempel Angkor Wat, door velen beschouwd als mooiste religieuze bouwwerk ter wereld, bevindt zich op 20 minuten afstand van de stad Siem Reap. Deze indrukwekkende, archeologisch zeer interessante plek, gebouwd tussen 1113 en 1145, trekt de aandacht vanwege de rijkdom aan details die de enorme tempels sieren. Iedereen die gefascineerd is door geschiedenis, religie en architectuur zal dit meer dan boeien. De meeste reizigers bezoeken Angkor Wat tussen november en februari wanneer het klimaat droog is en de temperaturen aangenaam.
 

Ook lezen: Top travelrends: de vakantiebestemmingen voor 2015 inclusief Siem Reap

 

2. Galápagos eilanden – Ecuador

Vanuit Quito of Guayaquil vlieg je naar de wonderschone Galápagos eilanden, op ongeveer 1000 km uit de kust van Ecuador, het land waaraan het toebehoort. De eilanden zijn werelderfgoed vanwege de enorme rijkdom in biodiversiteit gevormd door zeldzame planten en dieren. Vele planten- en diersoorten worden helaas bedreigd met uitsterven. Dat geldt onder meer voor de reuzenschildpad.
 

3. Akropolis – Griekenland

De machtige Akropolis staat voor ‘hoge stad’ (akro betekent hoog, polis betekent stad). Waar je ook in Athene loopt, de Akropolis zie je bijna altijd. Bovenop de Akropolis staat het Parthenon, toegewijd aan de godin Athene. Het is mogelijk om een tour te maken over deze indrukwekkende archeologische plek of er zelf naar toe te wandelen vanuit Athene. Neem er de tijd voor om de Dorische zuilen en ruïnes tot in ieder detail te bekijken en voel de geschiedenis met legendes tot leven komen.  
 

4. Nationaal park Göreme – Turkije

Deze Werelderfgoedplek met cultuur, natuur en veel historie biedt twee-in-één. Het nationale park Göreme in Turkije ligt naast de ruige rotsen van Capadoccië. Dit nationale park bestaat naast een overweldigende natuur uit woningen, grotdorpen en ondergrondse steden en kloosters. Deze bevatten versteende overblijfselen van het dagelijkse leven uit  de 4e eeuw. Een ballonvaart over de Goreme Vallei is een toeristische klassieker. Mooi en te combineren met een bezoek aan Istanbul
 

5. Great Barrier Reef – Australië

Meerdere steden in het Noorden van Queensland fungeren als entree naar deze omvangrijke archipel gevormd door meer dan 2900 individuele koraalriffen en 900 eilanden omgeven door paradijselijke stranden. Duiken is de meest beoefende activiteit bij het iconische Great Barrier Reef. Het is de manier om de natuurlijke schoonheid van deze plek op aarde te ontdekken.
 

Lees ook: Magisch Noord-Queensland: 10 top tips

 

6. Nationaal park Foz do Iguaçu – Brazilië en Argentinië

Brazilië en Argentinië zijn rivalen op het voetbalveld, maar voor eeuwig met elkaar verbonden dankzij een van de zeven wereldwonderen van de natuur: de immense watervallen van Iguaçu. Bezoekers zijn gefascineerd vanwege de gigantische hoeveelheden water die continu met een oorverdovend kabaal naar beneden storten. Zowel aan de Braziliaanse kant als aan de Argentijnse kant kun je mooie wandelingen maken. Of ga mee met een boot om de watervallen van dichtbij te zien. Niet te missen tijdens een reis naar het Braziliaanse Foz do Iguaçu of het Argentijnse Puerto Iguazu.
 

7. Paaseiland - Chili

Paaseiland, ook wel Rapa Nui genoemd, is een hoogtepunt voor wie geïnteresseerd is in mysterieuze archeologische ontdekkingen in combinatie met indrukwekkende natuur gevormd door vulkanen en groene heuvels. De gigantische beelden, Moais, die op diverse plekken gevonden zijn, vormen nog altijd een mysterie. Onderzoekers hebben diverse theorieën over de oorsprong, maar een eenduidig antwoord ontbreekt nog altijd. 
 

8. Nationaal park Serengeti – Tanzania

Een safari in een Afrikaans land is gegarandeerd een verrijkende ervaring in je leven dankzij de overweldigende natuur en het zien van dieren als steppezebra’s, gnoes en olifanten. In Nationaal park Serengeti komt het beste samen wat Tanzania te bieden heeft: zeldzame planten- en diersoorten, duizenden roofdieren, 1,5 miljoen planteneters, een rijke vegetatie en de opvallende cultuur en levensstijl van de Masai. In de Serengeti bevindt zich ook de Olduvaikloof waar de oudste menselijke fossielen ooit gevonden zijn. Tussen juni en oktober vindt hier de wereldberoemde wildtrek plaats.
 

Lees ook: 5 unieke natuurgebieden op de Werelderfgoedlijst

 

9. Historisch centrum van Napels – Italië

De stad Napels aan de baai van Napels werd gebouwd in de 9e eeuw voor Christus en is daarmee een van de oudste steden ter wereld. Het historische centrum is een van de mooiste en grootste van Europa: z’n 1700 hectare behoort tot werelderfgoed. Zoveel bijzondere historische bouwwerken en de uitzonderlijke architectuur laten niemand onberoerd. Zie de kerk van Santa Chiara, het Castel Nuovo en uiteraard Pompeï.
 

Ook lezen: 8 magische plekken op aarde

 

10. Mont Saint-Michel – Frankrijk

De oude abdij op dit piepkleine schiereiland is zowel een bedevaartsoord als een geliefde plek voor toeristen. Er komen er maar liefst 3,5 miljoen per jaar. Ondanks dat het druk kan zijn, blijft het een magische aantrekkingskracht uitoefenen. Maak een wandeling over de vele trappen die het eilandje bezit, verdiep je in de geschiedenis en ervaar een van de sterkste springtijen ter wereld. Eenvoudig te bereiken per auto, het ligt 1 kilometer uit de kust van Normandië, nabij Avranches.
 

Beleef ook een van deze of de andere UNESCO Werelderfgoedplekken! Vind met Skyscanner goedkope vliegtickets, huur een auto en boek een hotel met Skyscanner hotels en de reis van je leven kan beginnen.


Leuk artikel? Zie ook:

 

Top 10 Natuurwonderen in de wereld: Unieke Foto's

8 Magische Plekken op Aarde! 

9 Europese alternatieven voor 's werelds top natuurlijke bezienswaardigheden!


http://www.skyscanner.nl/nieuws/zien-deze-10-plekken-op-de-unesco-werelderfgoedlijst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten