zondag 27 april 2014

Nederland : Eerste Koningdag op zaterdag 26-4-2014 in De Rijp (N.H.) en Amstelveen

Prinses Amalia geeft startsein

Prinses Amalia geeft in Amstelveen het startsein voor een estafetterace waarbij kinderen puzzelstukjes moeten verzamelen. Tot ieders grote verrassing zijn de drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane zaterdag meegekomen naar Amstelveen

(video)

http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/22554950/__Prinses_Amalia_geeft_startsein__.html

* * *  Video hele Koningsdag 2014 op televisiekanaal NED 1 (Uitzendingen gemist)

Koning zichtbaar ontspannen

De eerste Koningsdag met koning Willem-Alexander was een doorslaand succes. Ook de koninklijke familie genoot zichtbaar van de dag.  Onze verslaggever Pieter Klein Beernink vertelt wat hem opviel.

http://www.telegraaf.nl/tv/22555534/__Koning_zichtbaar_ontspannen__.html

zo 27 apr 2014, 10:41
|
lees voor

'Willem-Alexander komischer dan Beatrix'

AMSTERDAM - 
Nederlanders zien koning Willem-Alexander als aardiger, komischer en minder formeel dan zijn moeder Beatrix toen zij koningin was. Maar Beatrix geldt als meelevender en betrokkener. Dat komt zondag naar voren uit een peiling van Maurice de Hond.
    Foto: ANP
    Driekwart van de ondervraagden heeft tamelijk veel tot zeer veel vertrouwen in Willem-Alexander als koning. Bijna de helft vindt dat de koning precies genoeg macht heeft. Onder hen zijn vooral veel CDA-stemmers. Een derde van de ondervraagden, met name PVV-stemmers, vindt juist dat de koning geen wettelijke invloed moet hebben.
    De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/22556643/___Koning_komischer_dan_Beatrix___.html


    Foto: Michel van Bergen


    za 26 apr 2014, 09:17

    Tips: zo vier je koningsdag met je kids

    Koningsdag vieren met je kids!

    Het is vandaag Koningsdag. Heb jij geen idee wat je moet gaan doen met je kids? Wij hebben een aantal leuke oranje-activiteiten voor jullie op een rij gezet!

      1. Vrijmarkt

      De (vrij)markt is natuurlijk activiteit nummer één op Koningsdag. Ga zelf met je oude spulletjes op de markt staan en laat je kids een centje bijverdienen. Struin je liever zelf over de markt? Geef je kinderen dan een portemonneetje mee met een aantal euro's. Zo kan je kind zelf iets uitkiezen en leert het tevens goed met geld omgaan.

      2. Knutselfestijn

      Een middagje knutselen doet het altijd goed bij kinderen. Neem Koningsdag als thema en knutsel er samen op los. Wat dacht je van gouden kroontjes? Een rood-wit-blauwe ketting of zelfgemaakte oranje slingers.

      3. Spelletjes

      Een Koningsdag zonder Oudhollandse spelletjes is natuurlijk geen Koningsdag! Geen zin om aan te sluiten in een ellenlange rij? Organiseer dan zelf een spelletjesmiddag voor de vriendjes en vriendinnetjes van je kids.
      ---
      Even op adem komen? Speel dan online verder op onze spelletjes-pagina!
      ---

      4. Verkleden

      Veel kinderen zijn dol op een verkleedpartijtje. Des te meer reden om op een dag als vandaag de verkleedkist tevoorschijn te toveren. Hijs je kinderen in prinsen of prinsessenkleding, schmink ze en laat ze zelf kroontjes knutselen. Plezier gegarandeerd!

      5. Bakken

      Zijn jouw kids dol op bakken? Duik dan op Koningsdag gezellig de keuken in. Bak echte koningscupcakes en versier ze met rood, wit, blauw of oranje decoratie. Ook leuk: pak de vrolijke cupcakes mooi in, doe er een strikje omheen en deel ze uit aan familie, vrienden en kennissen.


      http://www.telegraaf.nl/vrouw/mama/22547134/__Koningsdag_vieren_met_je_kids___.html


      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten