vrijdag 16 augustus 2013

Nederland : Prins Friso begraven

Foto: Novum

vr 16 aug 2013, 15:11
|
lees voor

Prins Friso begraven


LAGE VUURSCHE - De uitvaart van prins Friso was vrijdag rond 16.30 uur afgelopen. Na de dienst, die ongeveer een uur duurde, liep de koninklijke familie van de Stolpkerk terug naar kasteel Drakensteyn. De strikt besloten uitvaart vond plaats onder leiding van dominee Carel ter Linden.

Gasten arriveren in Lage Vuursche

    Foto: Novum
    Foto: Novum
    Foto: Novum
    Foto: Novum
    De dienst begon rond 15.00 uur, toen de leden van de koninklijke familie van kasteel Drakensteyn naar de kerk liepen. Prinses Beatrix liep voorop met achter haar Luana en Zaria, de twee dochters van prins Friso en prinses Mabel, en Mabel zelf. Daarachter volgden koning Willem-Alexander en koningin Máxima en hun kinderen Amalia, Alexia en Ariane. De volwassenen waren traditioneel in het zwart gekleed, Friso en Mabel's kinderen droegen gebroken witte jurkjes en de drie kinderen van koning Willem-Alexander en Máxima waren in witte jurkjes gehuld.

    Dragers

    De koning en zijn broer prins Constantijn behoorden tot de zes dragers van de kist.
    Ongeveer 150 genodigden woonden de dienst bij. Een gastenlijst is niet bekendgemaakt, maar er was geen vertegenwoordiging van de ministerraad aanwezig en ook premier Rutte woonde de dienst niet bij. Wel is duidelijk dat de Noorse koning Harald, de 76-jarige peetoom van Friso, aanwezig was bij de uitvaart.
    Prins Friso is de eerste in een lange reeks van overleden Oranjes die niet is bijgezet maar begraven. Het kleine kerkhof van de Stulpkerk in Lage Vuursche bevindt zich vrijwel recht tegenover Kasteel Drakensteyn, waar Friso zijn jeugd doorbracht. De lijkwagen waarin de met bloemen bedekte kist zichtbaar was, verliet even voor 9 uur vrijdagmorgen Paleis Huis ten Bosch in Den Haag en was iets voor 10.00 uur in Lage Vuursche.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/21815913/__Uitvaartdienst_Friso_begonnen__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten