donderdag 7 december 2023

Winst en omzet McDonald's blijft maar stijgen met 8,3 procent - fastfoodketen wil 10.000 nieuwe vestigingen openen

 

Winst en omzet McDonald's blijft maar stijgen - fastfoodketen wil 10.000 nieuwe vestigingen openen


Facebook/McDonalds Taupo
Facebook/McDonalds Taupo© Aangeboden door Business Insider Nederland

McDonald's gaat ondanks de stagnerende wereldeconomie als een trein. De fastfoodketen publiceerde vorige maand de cijfers en omzet van Q3, die de verwachtingen van analisten ruim overtroffen, en maakt woensdag bekend ambitieuze uitbreidingsplannen te hebben.

De omzet van McDonald's wereldwijd steeg in Q3 met 8,3 procent, terwijl experts een maximale stijging van 7,8 procent hadden voorspeld. De groei wordt toegeschreven aan succesvolle marketingcampagnes en een groei in online bestellingen.

Het bedrijf, dat deze zomer nog waarschuwde voor een vertraging van de groei als gevolg van economische tegenwind, gaat daarom flink investeren de komende tijd en wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller van de fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties.

Volgens McDonald's mikt de keten hierbij op sterkere groei dan ooit. Tegelijkertijd gaat McDonald's flink investeren in het automatiseren van processen en het sneller maken van zijn dienstverlening.

Zo heeft McDonald's Google de opdracht gegeven voor het maken van een speciale chatbot. Die moet personeel gaan helpen met vragen over taken achter de schermen, zoals hoe je een ijsmachine schoonmaakt. De AI-toepassing gaat Ask Pickles heten.

Of er ook veel nieuwe McDonald's-vestigingen in Nederland te verwachten zijn, is niet op te maken uit de nieuwe aankondigingen van het Amerikaanse bedrijf.

De keten bestaat al sinds de jaren vijftig in de Verenigde Staten. In Nederland werd de eerste vestiging geopend in 1971, in Zaandam. Dat was ook het eerste McDonald's-restaurant in Europa. Inmiddels zijn er meer dan 260 locaties in Nederland.

LEES OOK: 10 feiten over de smerig goede marketing van McDonald’s

Geen opmerkingen:

Een reactie posten