donderdag 28 december 2023

Video: Turkse Stealth Drone Anka III Maakt Eerste Vlucht

 

Video: Turkse Stealth Drone Anka III Maakt Eerste Vlucht


Anka III. Foto en video: Reproductie Twitter @SavunmaSanayiST
Anka III. Foto en video: Reproductie Twitter @SavunmaSanayiST© Aangeboden door Carro e Motos

De Turkse stealth drone Anka III, ontwikkeld door Turkish Aerospace Industriesheeft zijn eerste vlucht voltooid. Dit werd gerapporteerd door het Turkse nieuwsagentschap Anadolu, die de ontwikkelaar citeerde.

+ Klik hier om de video te bekijken

Het is belangrijk om te benadrukken dat de eerste foto’s van de Anka III, ook bekend als “Phoenix“, in maart van dit jaar werden vrijgegeven. Voor die tijd vond de ontwikkeling van het apparaat plaats onder strikte geheimhouding.

De Anka III is een zware verkennings- en aanvalsdrone, en onderscheidt zich aanzienlijk van andere in Turkije geproduceerde UAV’s, wat suggereert dat het apparaat vanaf de grond is ontwikkeld. De drone heeft een “vliegende vleugel” ontwerp en lijkt sterk op de Russische “Hunter”.

Anka III. Foto en video: Reproductie Twitter @SavunmaSanayiST
Anka III. Foto en video: Reproductie Twitter @SavunmaSanayiST© Aangeboden door Carro e Motos

Volgens de ontwikkelaar zal de Anka III in staat zijn om Mark 83-bommen te dragen (waarschijnlijk in een intern compartiment). Bovendien is op eerder gepubliceerde foto’s te zien dat er vier onder-vleugelpilons zijn, waar geleide raketten aan bevestigd kunnen worden.

Volgens verklaringen van vertegenwoordigers van TAI (Turkish Aerospace Industries) kan de nieuwe UAV een hoogte van maximaal 13 km bereiken, snelheden tot 857 km/u, aanvallen uitvoeren met raketten en bommen, en ondersteuning bieden aan bemande gevechtsvliegtuigen. Bovendien zal het apparaat dankzij stealth-technologie waarschijnlijk in staat zijn om vijandelijke luchtverdediging te penetreren.

Het is de moeite waard om te herinneren dat Turkije eerder het landingsschip TGC Anadolu presenteerde, dat in staat is om lichte en gevechtsvliegtuigen, inclusief drones, te vervoeren.

TGC Anadolu. Foto: Wikimedia
TGC Anadolu. Foto: Wikimedia© Aangeboden door Carro e Motos

Foto en video: Reproductie Twitter @SavunmaSanayiST

Video: Turkse Stealth Drone Anka III Maakt Eerste Vlucht (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten