donderdag 7 december 2023

Schilderijtje Rembrandt - recent geschatte waarde 15.000 euro - brengt miljoenen op

Schilderijtje Rembrandt - recent geschatte waarde 15.000 euro - brengt miljoenen op

Schilderijtje Rembrandt - recent geschatte waarde 15.000 euro - brengt miljoenen op | RTL Nieuws

Een schilderij waarvan de waarde twee jaar geleden op hooguit 15.000 euro werd geschat, is gisteren op een veiling van Sotheby's van de hand gegaan voor bijna 13 miljoen euro. Het gaat om het werk 'Aanbidding der koningen', waarvan beweerd wordt dat Rembrandt zelf het heeft geschilderd. Tot voor kort werd het toegeschreven aan 'de entourage rond Rembrandt'.

Het bestaan van het 17de-eeuwse werk 'Aanbidding der koningen' werd in 1714 voor het eerst gedocumenteerd. Het wisselde sindsdien een paar keer van eigenaar tot het vanaf 1822 voor langere tijd uit de openbaarheid verdween. Het dook pas in de jaren 50 van de vorige eeuw weer op toen een bekende kunstverzamelaar uit Amsterdam het kocht.

Duitse familie

Na zijn overlijden verkocht diens weduwe het werk aan een Duitse familie, die het tot twee jaar geleden in bezit hield. Het schilderij werd toen geveild door veilinghuis Christie's in Amsterdam. De waarde van het bijbels tafereel werd geschat op hooguit 15.000 euro, omdat het weliswaar een werk zou zijn uit de entourage van Rembrandt, maar niet van de grote meester zelf. Nog altijd zijn kunstkenners het er niet over eens of het een echte Rembrandt is of niet.

Schilderijtje Rembrandt - recent geschatte waarde 15.000 euro - brengt miljoenen op (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten