zaterdag 31 december 2011

PIN houdt na ruim 20 jaar op te bestaan

31 dec 2011

AMSTERDAM - Zondag gaat het merk PIN officieel ter ziele en zou er eigenlijk niet meer betaald kunnen worden door te pinnen. In plaats daarvan gaat betalen voortaan via het nieuwe pinnen, met een pasje met chip. De bedoeling was dat alle betaalautomaten op 1 januari om zouden zijn, maar dat is niet gelukt.

    Foto: ANP

    Volgens betaalorganisatie Currence, eigenaar van het merk PIN, was in december ongeveer 95 procent over op het nieuwe pinnen. De rest moet in het eerste kwartaal overgaan, waarna PIN definitief ontmanteld wordt en er niet meer betaald kan worden met pasjes met alleen een magneetstrip.

    PIN stamt uit eind jaren tachtig, begin jaren negentig en werd opgericht op aangeven van De Nederlandsche Bank, die graag zag dat de banken een uniform betaalsysteem hadden. Via BeaNet werd dat uiteindelijk PIN, wat staat voor Persoonlijk Identificatie Nummer (PIN). In 1990 werd het bekende blauwe logo breed geïntroduceerd.

    In 1990 telde Nederland nog 4500 betaalautomaten, een jaar later werd er 22,7 miljoen keer betaald met een pinpasje, in 1992 wist het woord 'pinnen' zich een plaats te veroveren in de Van Dale.

    http://www.telegraaf.nl/dft/11220355/__PIN_houdt__op_te_bestaan__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten