dinsdag 13 december 2011

Opel onderbreekt levering Ampera wegens brandgevaar

12 dec 2011
AMSTERDAM - De levering van de Opel Ampera ligt tijdelijk stil. De autofabrikant is niet gerust over het brandgevaar van de elektrische vijfdeurs hatchback. Chevrolet daarentegen, dat de identieke auto als Volt levert, ziet vooralsnog geen probleem om de levering te onderbreken.

    Lease Special: Akkoord over Ampera's Lease Special: Akkoord over Ampera's
    OPEL AMPERA OPEL AMPERA
    Chevrolet Volt Chevrolet Volt
    Chevrolet Volt Chevrolet Volt

    Volgens een woordvoerder van Opel ligt de levering van de elektrische Ampera stil. Het merk wacht eerst de resultaten van de Amerikaanse onderzoekscommissie af over de drie accupakketten die onlangs vlam vatten nadat het model een crashtest had ondergaan. Een medewerker van Opel stelt dat de batterij veilig moet zijn, voordat de hatchback wordt uitgeleverd. De Ampera wordt momenteel in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Belgie en Nederland aangeboden.

    Opel besteedt de productie van de Ampera uit aan Chevrolet dat de elektro-auto met range-extender in GM's Hamtramck-fabriek nabij Detroit bouwt. Chevrolet is inmiddels gestart met de levering van de Volt. De levering loopt gewoon door.

    De Ampera en Volt beschikken over een 16 kilowatt lithium ion accupakket, dat zich middels een stekker in het stopcontact laat laden. Voor lange afstanden fungeert een 1,4 liter benzinemotor als generator, waardoor de actieradius van globaal 70 tot 500 km toeneemt.

    De National Highway Traffic Safety Administration voerde eerder dit jaar crashtests uit met de Volt. Drie weken na de botsproef in de flank vloog de wagen spontaan in brand. De elektrische auto stond toen op een parkeerplaats buiten het testcentrum. Om het zekere voor het onzekere te nemen werden drie andere Volts op dezelfde wijze getest. Twee van de drie accupakketten van de geteste Volts vatte vlam. De fabrikant bekijkt momenteel of het ontwerp van de batterij dient te worden aangepast.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten