woensdag 25 september 2013

Koffiebaas Jan Bennink pakt bonus van 18 miljoen euro bij Douwe Egberts

Foto: Dijkstra bv

wo 25 sep 2013, 12:49 | 372 reacties

Koffiekassa rinkelt wederom voor Jan Bennink

door Jan Braaksma
AMSTERDAM - Nadat hij vorige week al voor €7,7 miljoen zijn 'gewone' aandelen van de hand deed, rinkelde de kassa maandag opnieuw voor Jan Bennink. De voormalig topman van DE Master Blenders verkocht zijn resterende 377.650 'performance award shares' voor €4,7 miljoen aan investeringsclub Joh. A. Benckiser (JAB). Dat blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Daarmee is de koek nog niet op voor de voormalig koffieverkoper, die bij afronden van de overname nog eens een bonus van €5,7 miljoen kan opstrijken. Benninks carrière bij Douwe Egberts leverde hem dan - exclusief salaris, pensioen, etcetera - €18,1 miljoen op. Omgerekend ruim 171 miljoen kopjes Senseo, de koffie die Bennink niet lust.
    Hij wordt opgevolgd door de Nederlander Bart Becht, die eerder topman was van schoonmaakmiddelenproducent Reckitt Benckiser, dat ook al in het bezit is van JAB.

    Kort ritje

    DE Master Blenders verdween begin deze van de beurs nadat het werd overgenomen door de Duitse investeerder JAB. Hiermee kwam een einde aan een korte beursnotering. Douwe Egberts was pas sinds 12 juni 2012 genoteerd aan Beursplein 5.
    Topman Jan Bennink was aanvankelijk president-commissaris bij de koffieproducent, maar nam in december 2012 het stokje over van topman Michiel Herkemij, die door Bennink werd ontslagen. Herkemij streek in die periode een krappe €7 miljoen op aan tekengeld, salaris, bonus en vertrekpremie.

    Ads by Google
    Lees ook

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten