woensdag 25 september 2013

Elsevier: TU Eindhoven beste universiteit van Nederland

wo 25 sep 2013, 14:39
|
lees voor

Elsevier: TU Eindhoven beste universiteit


AMSTERDAM - De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is de beste universiteit van Nederland, zo maakte weekblad Elsevier woensdag bekend. De Brabantse instelling heeft namelijk de meest tevreden studenten en meer dan 40 procent van de hoogleraren zegt dat Eindhoven de meeste topopleidingen aanbiedt.

    TU EindhovenFoto: John Claessens
    Het tijdschrift publiceert jaarlijks ranglijsten van de beste universiteiten en hogescholen, op basis van de tevredenheid van in totaal 230.000 studenten en de oordelen van 2000 hoogleraren en universitair docenten.
    Naast de TU/e roemden de studenten ook de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Leiden. Bij de hoogleraren waren dat de Universiteit Utrecht en Tilburg University.
    Rector magnificus Hans van Duijn van de TU/e: „Het is geweldig dat we zo goed scoren, uitgerekend in een periode van grote transitie.” Een jaar geleden voerde de universiteit namelijk de grootste onderwijshervorming in haar geschiedenis door. Er kwamen andere vakken en studenten kregen meer vrijheid bij het samenstellen van hun opleidingspakket en studieroute. „We hebben toch behoorlijk wat overhoop gehaald met alle veranderingen. Desondanks krijgt ons onderwijs deze waardering. Studenten en docenten hebben een topprestatie geleverd.”

    Ads by Google
    Lees ook

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten