donderdag 26 juni 2014

De vreemdste superjachtontwerpen ooit

do 26 jun 2014, 05:25

NIEUWS

De vreemdste superjachtontwerpen ooit

Een Russische miljardair heeft een serie ontwerpen voor superjachten gemaakt die volstrekt anders zijn dan alles waar maritiem architecten in het verleden mee zijn gekomen. Dit meldt Nautica.
    Foto: Vasily Vasilievich
    Foto: Vasily Vasilievich
    Foto: Vasily Vasilievich
    Foto: Vasily Vasilievich
    De Rus Vasily Vasilievich (38) is van huis uit een zakenman en verdiende zijn geld in het bankwezen. De rijke Rus ontwerpt daarnaast ook superjachten, momenteel op papier, mogelijk later gevolgd door de daadwerkelijk bouw ervan. 

    Niet remmen

    Omdat Vasilievich geen scheepsbouw achtergrond heeft, laat hij zich niet remmen door wat wél en niet mogelijk is. Hij verzint gewoon een concept en presenteert dat. Over de uitvoering maakt hij zich pas zorgen als iemand daadwerkelijk ooit zijn ontwerp bestelt.

    Skyscrapers

    Red Shark is een vuurrrood superjacht van maar liefst 75 meter lang. Het agressieve uiterlijk moet de gevaarlijke figuren representeren die in de wereld van het grote geld rondzwemmen. Superjacht Manhattan is geïnspireerd op skyscrapers uit New York. De stalen opbouw met glas moet de indruk wekken dat er een stad voorbij komt varen. 

    Radarboten

    De raderboten op de Mississippi spreken tot ieders verbeelding, dus waarom zou zo'n groot rad niet in een superjacht verwerkt worden? Het superjacht is verder vrij netjes afgewerkt en doet niet denken aan een boot van de eind 19de eeuw. De grote vraag is gaat Vasilievich zijn centen ooit gebruiken om een van zijn plannen ook in een casco om te zetten?
    http://www.telegraaf.nl/vaarkrant/22783201/__De_vreemdste_superjachtontwerpen_ooit__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten