maandag 26 mei 2014

Vrouwen lijden ook onder vroegtijdige zaadlozing

do 22 mei 2014, 12:05

Vrouwen lijden ook onder vroegtijdige zaadlozing

Te snel klaarkomen. Iedere man heeft er wel eens last van, maar voor sommige mannen duurt de daad wel heel kort. Deskundigen noemen het zelfs een 'onderschat mannenprobleem'. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat niet alleen mannen, maar ook vrouwen psychisch onder het probleem lijden.
    Zwitserse onderzoekers vonden dat vroegtijdige zaadlozing ook stress veroorzaakt bij vrouwen – en niet alleen vanwege de ietwat korte duur van de geslachtsgemeenschap.

    Frustratie

    Andrea Burri, klinisch psycholoog aan de Universiteit van Zürich, onderzocht meer dan 1500 vrouwen uit Mexico, Italië en Zuid-Korea. Ze ontdekte dat 40 procent het sowieso heel belangrijk vindt dat een man überhaupt klaarkomt tijdens de daad. Het merendeel gaf daarnaast aan dat vroegtijdige zaadlozing duidelijk seksuele frustratie veroorzaakt, aan beide kanten.
    Opmerkelijk; voor vrouwen is vooral de focus van de man op het uitstellen van de ejaculatie de belangrijkste bron van frustratie, niet zozeer de korte duur. Burri: ''Voor veel vrouwen betekent dit dat de man zodanig wordt afgeleid dat hij de behoeften en verlangens van de vrouw volledig uit het oog verliest.''

    Bevredigend

    Voor het merendeel van de vrouwelijke ondervraagden bestaat bevredigende seks overigens niet alleen uit geslachtsgemeenschap, maar ook uit zoenen, strelen en andere vormen van seksuele stimulatie.
    Als de man voornamelijk bezig is met zijn vroegtijdige zaadlozing en prestaties, worden deze behoeften volgens de vrouwen massaal genegeerd. Volgens Burri een serieus probleem omdat dit op lange termijn kan lijden tot het ontwijken van seksueel contact, met soms zelfs een scheiding tot gevolg.
    Wat is kort!?
    Dat zal voor iedereen verschillen, maar uit grootschalig Amerikaans onderzoek onder duizenden stelletjes kwam het volgende naar voren:
    0 tot 2 minuten (tussen penetratie en ejaculatie) - kort
    3 tot 7 minuten - voldoende
    7 tot 13 minuten - ideaal
    10 tot 30 minuten - te lang
    Gerelateerde artikelen
    24-11: 

    http://www.telegraaf.nl/gezondheid/22654432/__Vrouwen_lijden_ook_onder_vroegtijdige_zaadlozing__.html

    ma 28 apr 2014, 15:44

    Thuis testen op kwaliteit sperma

    Onderzoekers hebben een thuistest voor de kwaliteit van sperma ontwikkeld. De test zou al in 2015 verkrijgbaar moeten zijn en stelt mannen in staat om vanuit huis hun vruchtbaarheid in de gaten te houden.
      "De test is draagbaar, gebruiksvriendelijk en net zo nauwkeurig als klinische tests in het lab", vertellen de Amerikaanse wetenschappers tegenover hetAlbuquerque Journal. Geduld hoef je er niet voor te hebben, al binnen een paar minuten zou het resultaat bekend zijn. Het handige snufje is vooral bedoeld voor mannen waarbij vruchtbaarheidsproblemen werden vastgesteld.

      App

      Naast de test werken de wetenschappers ook aan een app, zodat gebruikers hun telefoon kunnen gebruiken om de resultaten te bestuderen.
      Onderzoeker Greg Sommer vindt dat er nog teveel op vrouwen wordt gefocust als het gaat om oplossingen voor vruchtbaarheidsproblemen. ''Vrouwen hebben allerlei mogelijkheden om bijvoorbeeld hun hormoonlevel en eisprong te volgen, maar één op de vijf mannen heeft een laag aantal zaadcellen of slechte kwaliteit van het sperma. Hierdoor gaat een kinderwens vaak niet in vervulling. Wij willen mensen op een unieke manier helpen om zwanger te worden."
      Gerelateerde artikelen
      03-12: 

      http://www.telegraaf.nl/gezondheid/22561245/__Thuis_testen_op_kwaliteit_sperma__.html



      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten