zondag 30 december 2012

Best bekeken video's 2012

zo 30 dec 2012, 14:40
|
lees voor


Best bekeken video's 2012


AMSTERDAM - Traditiegetrouw wordt het einde van het jaar afgesloten met veel lijstjes. Ook De Telegraaf heeft een top 10 gemaakt. Hier de best bekeken video's op Telegraaf.nl van 2012. Met onder andere een openhartig gesprek met Badr Hari, de aanval op Holleeder op een terras en de ongelooflijke prestatie van Epke Zonderland tijdens de Olympische Spelen.

    1. Holleeder aangevallen op terras in Amsterdam2012 was het jaar van 'knuffelcrimineel' Willem Holleeder. Begin van dit jaar, op 27 januari, kwam hij na zes jaar gevangenschap weer vrij. Hij kreeg een column bij de Nieuwe Revu en in oktober was hij te gast bij het televisieprogramma NTR collegetour. Toch ging het hem niet allemaal voor de wind. Op 27 oktober kreeg hij een paar rake klappen op het terras van café Joffers in Amsterdam-Zuid. Volgens getuigen werd hij aangevallen door de bekende sportschoolhouder en vechtsporter Dick Vrij.

    2. Sacha de Boer ongemeen hardNiet alleen reizigers en de Tweede Kamer zijn de problemen op het spoor zat. Tijdens een interview met NS-directeur Bert Meerstadt lijkt NOS Journaal-lezeres Sacha de Boer haar frustratie niet voor zich te kunnen houden. Tijdens een kort kruisverhoor laat Sacha zich van een hele felle kant zien. Let vooral ook even op de cynische blik na afloop van het vraaggesprek.

    3. Chinees jongetje moet naakt door sneeuw lopenDe vader van een 4-jarige Chinees jongetje kreeg dit jaar veel kritiek over zich heen. Hij liet zijn kleuter bijna naakt door de sneeuw lopen met slechts een onderbroekje aan. Beelden van de rood aangelopen kleuter die zijn ouders bibberend om genade smeekt, zorgden voor veel verontwaardiging. De vader koos voor de onorthodoxe trainingsmethode, omdat artsen voorspelden dat de kleuter op zou groeien met geestelijke en lichamelijke beperkingen. Met een streng trainingsprogramma wilde de vader het tegendeel bewijzen.

    4. Epke brengt Amerikaanse turner in extaseEpke Zonderland werd niet voor niets uitgeroepen tot sporter van het jaar 2012. Tijdens de Olympische Spelen in Londen in augustus verbaasde hij iedereen door een driedelig vluchtelement tijdens een wedstrijd uit te voeren. Het is dan ook niet gek dat de Amerikaanse turner uit deze video vol verbazing naar 'onze' Epke kijkt.

    5. BBC-presentator Jimmy Savile randt meisje aan op tvVoor de BBC was 2012 een jaar vol schandalen. De inmiddels overleden presentator Jimmy Savile werd van pedofilie beschuldigd. Hij wordt ervan verdacht in de jaren '60 tot en met de jaren '80 meer dan 300 meestal minderjarige jongens en meisje te hebben misbruikt en verkracht. In dit fragment is te zien hoe Savile een 19-jarig meisje bij haar kruis grijpt. Het slachtoffertje schrikt en probeert zich los te wurmen. Deze verbijsterende video komt uit een uitzending van de tv-hit Top of the Pops uit het jaar 1976. De misbruiksignalen zouden jarenlang zijn genegeerd door de BBC.

    6. Hardhandige arrestatie RotterdamDe politie kwam in 2012 een aantal keer in opspraak door hardhandige arrestaties. Steeds vaker worden agenten gefilmd tijdens hun werkzaamheden. Zo ook in Rotterdam. In deze video is te zien hoe een man zeer hardhandig door een vrouwelijke politieagente tegen de grond wordt gewerkt. De arrestant wordt geschopt en krijgt verschillende keren een knietje. Volgens de maker van de video had de man weinig meer gedaan dan dat hij dronken op straat sliep. De agenten verklaarden dat de man agressief reageerde toen hij werd aangesproken.
    7. Badr Hari spreekt!Kickbockser Badr Hari dominerde het nieuws van 2012. De nieuwe vlam van Estelle Cruijf raakte in juli van dit jaar in opspraak. Hij wordt ervan verdacht tijdens het dancefeest Sensation White zakenman Koen Everink zwaar mishandeld te hebben. Hij werd opgepakt, maar op 9 november werd bepaald dat hij zijn proces in vrijheid mocht afwachten. Een paar dagen later werd Badr toch weer opgepakt, omdat hij een broodje had gegeten in een broodjeszaak, terwijl hij zich absoluut niet mocht vertonen in horecagelengeheden. In deze video spreekt Badr Hari openhartig over zijn relatie, zijn tijd in het klooters en zijn band met de kinderen van Estelle.

    8. Blondje betrapt vriendDe vriend van deze blondine wil zijn vriendin eens goed voor de gek houden. Nadat hij haar met een vreemde 'man' betrapte, is het nu zijn beurt om toe te slaan. In de hotelkamer van het stel ligt een andere vrouw in haar bed. Haar hilarische reactie werd veelvuldig bekeken op internet.

    9. Inbreker steelt koplampen van Porsche Panamera
    Een domme inbreker had de beveiligingscamera's even over het hoofd gezien toen hij de koplampen van deze peperdure Porsch Panamera vakkundig verwijderde. Zijn criminele daad werd door duizenden internetters teruggekeken in deze video.

    10. Moordenaars in beeld
    In April van dit jaar komt de eigenaar van de Haagse juwelier Lapidee om het leven nadat hij is neergeschoten tijdens een overval op zijn zaak. Al snel werden deze beveiligingsbeelden door de politie uitgegeven. Niet veel later werden de twee 19-jarige verdachten Ziya B. en Sandro G. gearresteerd.
     
     
     

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten