woensdag 19 oktober 2011

Miljardste passagier op Schiphol

wo 19 okt 2011, 08:58
SCHIPHOL - Schiphol heeft woensdag de miljardste passagier van de luchthaven op een feestelijke manier verwelkomd. De gelukkige, Inge Serné uit Haarlem, arriveerde rond half 12 met een KLM-vlucht vanuit New York. Ze werd bedolven onder de cadeaus, bloemen en champagne.

    Inge Serne en haar partner Hugo Tiel uit Haarlem waren de gelukkigen die door KLM topman Peter Hartman en Schiphol CEO Jos Nijhuis werden ontvangen.
Inge Serne en haar partner Hugo Tiel uit Haarlem waren de gelukkigen die door KLM topman Peter Hartman en Schiphol CEO Jos Nijhuis werden ontvangen. Foto: ANP
    Inge Serne, was de miljardste reiziger van Schiphol, zij werd samen met haar partner Hugo Tiel op de luchthaven door president-directeur Jos Nijhuis (R) en KLM directeur Peter Hartman (L) in het zonnetje gezet. Inge Serne, was de miljardste reiziger van Schiphol, zij werd samen met haar partner Hugo Tiel op de luchthaven door president-directeur Jos Nijhuis (R) en KLM directeur Peter Hartman (L) in het zonnetje gezet. Foto: Foto Anko Stoffels


    De president-directeur van Schiphol, Jos Nijhuis, ving de vrouw en haar partner op bij gate F3. Hij deed dat samen met KLM-directeur Peter Hartman. Serné was van tevoren geselecteerd als miljardste reiziger en wist wat haar stond te wachten. Ze mocht een cheque van 10.000 euro doneren aan een goed doel en kreeg onder meer een reisbon van 2000 euro.

    Nijhuis blikte terug op de enorme groei die de luchthaven de laatste jaren beleefde. „We hebben de afgelopen 11 jaar de helft van dit miljard vervoerd, op 27 juni 2000 verwelkomden we de 500 miljoenste passagier.”




    Wereldwijd




    Het eerste lijndiensttoestel landde op Schiphol in 1920, met twee reizigers vanuit Londen. Eerder was het een militair vliegveld. De luchthaven verwacht dit jaar een recordaantal van 50 miljoen passagiers te verwerken. Vanaf Schiphol wordt momenteel gevlogen op 303 bestemmingen in meer dan 100 landen. KLM verwerkt naast zo'n 100 luchtvaartmaatschappijen met 70 procent het grootste deel van het vliegverkeer. Het vliegveld neemt de vijfde plaats in op de Europese ranglijst van passagiers-luchthavens en wereldwijd staat het op de 15e plek.

    Volgens Nijhuis groeit Schiphol op den duur uit zijn jasje. „We zijn nu in overleg over hoe we de jas weer passend kunnen krijgen.” De luchthaven kan volgens hem best 70 miljoen passagiers aan, maar niet als die in de piekmomenten willen reizen. Nijhuis verwacht dat uitbreiding niet leidt tot extra overlast voor omwonenden. „Daar zijn duidelijke afspraken over. Denk eerder aan grotere toestellen, die steeds geluidsarmer worden.”

    http://www.telegraaf.nl/reiskrant/10750105/__Miljardste_passagier__.html?p=28,1

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten