vrijdag 30 november 2018

De Zeeuwse kabelaanbieder Delta begint op 1/12/2018 met het aanbieden van internet met een snelheid van 1 gigabit per seconde [Hãng cáp quang Delta của Hòa Lan bắt đầu cung cấp Internet tốc độ 1 gigabit/giây ]


© ANP
De Zeeuwse kabelaanbieder Delta begint zaterdag met het aanbieden van internet met een snelheid van 1 gigabit per seconde.
De hoogste snelheid die Delta tot nu toe leverde, was 400 Mbps. Wie wil internetten met 1 Gbps, heeft wel een nieuw (gratis) modem nodig. Het bijbehorende abonnement kost 125 euro per maand. Dat is vijftig euro meer dan voorheen moest worden neergeteld voor het snelste abonnement.
Delta is de eerste kabelaanbieder die een snelheid van 1 Gbps aanbiedt. Volgens de provider is de hoge snelheid onder meer mogelijk omdat het bedrijf recent is gestopt met de doorgifte van het analoge radio- en tv-signaal. “Dit zorgt voor meer ruimte op de kabel.”

Docsis 3.1

Daarnaast heeft er een upgrade van het netwerk plaatsgevonden, waarbij op 15.000 plaatsen in Zeeland de apparatuur is vervangen. Delta maakt nu in het netwerk gebruik van Docsis 3.1, een nieuwe techniek waarmee de capaciteit van het kabelnetwerk beter wordt benut.
Ook VodafoneZiggo voert testen uit met Docsis 3.1 bij zo’n twintig huishoudens en bedrijven in de Utrechtse wijk Oog in Al. In 2020 moeten alle klanten van VodafoneZiggo toegang hebben tot deze nieuwe technologie.
https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/delta-gaat-internet-met-1-gigabit-per-seconde-aanbieden/ar-BBQiSPs?ocid=spartandhp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten