donderdag 26 maart 2015

'Piloot rampvlucht in Frankrijk, buiten cockpit gesloten'

 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Hulpverleners bij de resten van het vliegtuig.
Hulpverleners bij de resten van het vliegtuig.Foto: AFP

do 26 mrt 2015, 00:59

'Piloot rampvlucht buiten cockpit gesloten'


BARCELONETTE - Een van de piloten van het in Frankrijk neergestorte vliegtuig zou vlak voor de opmerkelijke daling de cockpit hebben verlaten. Vervolgens kon hij ondanks verwoede pogingen niet meer terug de cockpit in.

(video)
    Dat meldt The New York Times op gezag van een hoge militaire functionaris, die onderzoek doet naar de zwarte dozen van het ramptoestel. Hij heeft de geluidsopnames uit de cockpit bestudeerd.
    ,,De piloot buiten de cockpit klopt zachtjes op de deur, maar er wordt niet geantwoord", vertelt de onderzoeker anoniem aan de gezaghebbende Amerikaanse krant. ,,Dan bonkt hij harder en harder, maar er komt nooit een antwoord. Even later kan je horen dat hij de deur probeert in te beuken."
    De opmerkelijke bevindingen geven nog steeds geen duidelijkheid over de oorzaak van de crash. ,,We weten niet waarom hij de cockpit heeft verlaten. Maar het is wel duidelijk dat de andere piloot de deur niet meer open doet." Over de omstandigheden in de cockpit en wat er met de andere piloot gebeurd is, is nog niks bekend.

    http://www.telegraaf.nl/buitenland/23849618/___Piloot_was_buiten_cockpit___.html

    ‘Dit lijkt kwade opzet’

    De nieuwe informatie dat één van de piloten tijdens de crash niet in de cockpit was, kan duiden op kwade opzet, vertelt verslaggever Paul Eldering. En Nederland dient als doorgeefluik voor illegale wapens uit het Oostblok. U ziet het in deze nieuwsupdate met Suzanne Lesquillier.

    (video)

    http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/ttvnieuws/23850039/__09_00_-__Dit_lijkt_kwade_opzet___.html

     
     
    Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
    Met tassen vol lopen agenten de ouderlijke woning van Andreas Lubitz in Montabaur uit. Met tassen vol lopen agenten de ouderlijke woning van Andreas Lubitz in Montabaur uit.Foto: Reuters

    vr 27 mrt 2015, 12:48

    Copiloot stond onder medische behandeling

    BERLIJN - Andreas Lubitz, de copiloot die moedwillig een Airbus van de Duitse maatschappij Germanwings liet neerstorten in Frankrijk, stond onder medische behandeling en verborg dat voor zijn werkgever.
      Dat heeft het Duitse Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Tijdens de huiszoeking is een verscheurde ziekmelding gevonden. Die was gedateerd op dinsdag, de dag dat hij de Airbus liet crashen.
      Volgens het OM is er tijdens de doorzoeking van Lubitz' huis donderdag geen afscheidsbrief gevonden. Justitie heeft vooralsnog geen politieke of religieuze motieven kunnen vinden voor de moedwillige crash.

      Gerelateerde artikelen
      27-03: 

      http://www.telegraaf.nl/buitenland/23855905/__Copiloot_stond_onder_medische_behandeling__.html

      vr 27 mrt 2015, 08:32

      'Belangrijke vondst' bij copiloot thuis

      DUSSELDORF - De Duitse politie heeft mogelijk een belangrijke ontdekking gedaan bij copiloot Andreas Lubitz thuis. Zijn woning werd donderdag vier uur lang doorzocht. Het gaat niet om een afscheidsbrief, benadrukt de politie.
        Andreas Lubitz. Andreas Lubitz.Foto: TLG
        Dat schrijft The Telegraph. Wat er precies in de woning in Düsseldorf is gevonden wil de politie niet kwijt. Wel melden onderzoekers dat er bewijzen zijn gevonden dat Lubitz psychisch ziek was.
        Gezocht werd naar aanwijzingen voor een motief. De politie doorzocht ook de woning van de ouders van Lubitz in Montabaur, waar de copiloot deels woonde.

        Inrichting

        Lubitz zou zes jaar geleden aan een zware depressie hebben geleden. Volgens de Duitse krant Bild was hij in 2009 enige tijd opgenomen in een psychiatrische inrichting. Dat blijkt volgens Bild uit het medisch dossier van Lubitz. Als het klopt, verklaart het waarom Lubitz in dat jaar zijn opleiding onderbrak.
        De 27-jarige man zou paniek- en angstaanvallen hebben gehad, mogelijk als gevolg van relatieproblemen. Nadat hij weer aan het werk was gegaan, kreeg hij regelmatig „speciale” medische controles. Volgens Bild was de copiloot anderhalf jaar onder psychiatrische behandeling. Hij zou enkele weken voor de crash nog psychologische hulp hebben gehad.
        Lubitz liet vermoedelijk bewust het toestel van Germanwings neerstorten in de Franse Alpen. Daardoor kwamen dinsdag 150 mensen om.
        Vrijdagochtend zijn de bergingswerkzaamheden hervat.

        http://www.telegraaf.nl/buitenland/23854910/___Copiloot_opgenomen_na_depressie___.html

        Geen opmerkingen:

        Een reactie posten