dinsdag 24 maart 2015

Airbus van Duitse prijsvechter Germanwings neergestort in Frankrijk

di 24 mrt 2015, 11:43

Airbus neergestort in Frankrijk


parijs - Een Airbus A320 is dinsdagochtend neergestort in de Franse Alpen. Het gaat om een toestel van de Duitse prijsvechter Germanwings. Het vliegtuig was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf. Er zaten 142 passagiers aan boord en zes bemanningsleden. De Franse premier Manuel Valls heeft de crash inmiddels bevestigd. Hij zegt te vrezen dat niemand van de inzittenden de ramp heeft overleefd.

    Een toestel van Germanwings Een toestel van GermanwingsFoto: .
    Foto: Google
    Foto: Flight Radar
    De Airbus met vluchtnummer 4U9525 verdween rond 11.00 uur van de radar. Het vliegtuig was om 10.00 uur vertrokken vanaf de luchthaven van Barcelona en zou om 11.57 uur uur landen in Düsseldorf.
    Het toestel is neergekomen bij de plaats Prads-Haute-Bléone, ten noorden van Digne-les-Bains in de Franse Alpen. Op Flight Radar is te zien hoe het vliegtuig in slechts tien minuten tijd zakte van elf kilometer hoogte naar twee kilometer hoogte. De weersomstandigheden in het gebied waren zover bekend gunstig.
    De Franse gendarmerie heeft het wrak van het toestel vanuit helikopters gezien. Het vliegtuig van Germanwings ligt op 2700 meter hoogte. Het terrein is volgens Franse media daarom erg moeilijk toegankelijk.
    Over de nationaliteiten van de inzittenden is nog niets bekend, maar Düsseldorf is ook onder Nederlanders een zeer populaire luchthaven. Germanwings laat in een reactie weten zo snel mogelijk meer informatie te vertrekken over de ramp. De website van de maatschappij is overbelast. Germanwings is een dochtermaatschappij van Lufthansa.
    Mobiele gebruikers klikken hier
    LATER MEER

    http://www.telegraaf.nl/buitenland/23840941/__Airbus_stort_neer_in_Frankrijk__.html

    wo 25 mrt 2015, 06:45 | 67 reacties

    Eerder alarm over computersysteem

    Yteke de Jong
    Amstelveen - In december is luchtvaartmaatschappij KLM, naast alle andere klanten van Airbus geïnformeerd over problemen met het computersysteem in een aantal vliegtuigtypes. Dat bevestigt het hoofd van de vliegdienst van KLM Michiel van Dorst.
      Foto: AP
      Dit zogeheten ‘operational engineering bulletin’ werd rond 9 december verstuurd, naar aanleiding van problemen met de automatische piloot van een A320 van Lufthansa. „We waren er al eerder mee bezig geweest”, zegt Van Dorst. „Dit doen we vaker, naar aanleiding van ongevallen of incidenten die overal kunnen ter wereld plaats kunnen vinden.
      Dan krijgen wij informatie van Boeing en Airbus.” De Nederlandse luchtvaartmaatschappij paste hierna de procedures aan.
      Volgens luchtvaartdeskundigen draait het bij het probleem met de automatische piloot om het volgende: bij een bepaalde helling van het vliegtuig neemt de computer het over, waardoor de piloot niet meer kan ingrijpen. Volgens bronnen bij KLM behelsde de instructie van Airbus om dit systeem bij problemen onmiddellijk uit te zetten, om vervolgens op ouderwetse wijze met de machine door te vliegen. Hetzelfde zou ook zijn gebeurd bij het incident met de Airbus A321 van Lufthansa op 9 december. Al eerder in 2014 ondervond ook een Airbus A320 van Germanwings soortgelijke problemen tijdens een vlucht van Bilbao naar Düsseldorf.
      Van Dorst wil niet speculeren of de problemen met de automatische piloot een rol hebben gespeeld in het vliegongeluk in de Franse Alpen. „Ik kan er niets over zeggen in hoeverre dit iets te maken met de ramp met Germanwingstoestel. We wachten het onderzoeksresultaat af.”

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten