vrijdag 23 januari 2015

Brugge beste stedentrip van België

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Brugge BruggeFoto: Wikimedia Commons

Brugge

vr 23 jan 2015, 10:41 | 21 reacties

Zelfs op vijfde plaats internationaal

Brugge beste stedentrip van België

Brugge is de beste stedentrip van België voor 2015. Schepen van Toerisme, Mieke Hoste, nam de Zoover Award voor Beste Stedentrip donderdag in ontvangst op de eerste dag van Het Vakantiesalon in Antwerpen.
    Voor Hoste is de award een grote eer: “ Prachtig dat we voor het tweede jaar achtereen deze publieksprijs in ontvangst mogen nemen, een geweldige beloning voor het harde werk van alle mensen in het toerisme van Brugge”
    Ook Gent doet het zeer goed en eindigt net achter Brugge op een tweede plaats. Leuven staat met een 8,5 op een derde plaats.
    Bezoekers van de beoordelingssite zijn het allemaal met elkaar eens en geven Brugge steenvast een 9 of zelfs een 10. Volgens de beoordeling van Rob is Brugge net een openluchtmuseum: “ Wat een geweldige stad. Het historische centrum is een groot openluchtmuseum met al zijn middeleeuwse gebouwen, kasseienstraatjes, grachten, bruggen, etc. En dan ook nog een heerlijke sfeer en lekker eten en drinken.”

    Internationaal vijfde plaats voor Brugge

    Brugge kan zich meten met de beste stedentrips in Europa. De Belgische stad vinden we terug op een vijfde plaats. Het Poolse Krakau staat op de eerste plaats met een 8,8 gemiddeld. Sevilla, Venetië en Wenen nemen plaats nummer twee tot en met vier voor hun rekening. De verkiezing Zoover maakt iedere jaar de balans op van de beste stedentrips.
    Gekeken wordt naar het gemiddelde van de gegeven 'algemene waardering'en het gemiddelde van de 'aspecten' (bestaande uit de waardering voor: uitgaansleven, cultuur, omgeving, sfeer en de kwaliteit van de hotels). Brugge scoort met een 9,02 op cultuur zeer hoog, ook de sfeer wordt als zeer prettig ervaren met een 8,87.

    GERELATEERDE ARTIKELEN
    22-01: 
    22-01: 

    http://www.telegraaf.nl/reiskrant/bestemming/belgie/vlaanderen/brugge/23593172/__Brugge_beste_stedentrip_van_Belgie__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten