dinsdag 9 april 2013

Pensioenleeftijd: Meerderheid werkt door tot zijn 70e

ma 08 apr 2013, 18:28 | 324 reacties

Meerderheid werkt door tot zijn 70e


AMSTERDAM - Maar liefst 61 procent van de Nederlanders verwacht dat hij moet doorwerken tot zijn 70e. Dit terwijl de pensioenleeftijd nu nog op 65 jaar en 1 maand ligt en de komende jaren langzaam zal stijgen tot 67 jaar. De meeste mensen denken dat de pensioenleeftijd verder stijgt.

    Foto: ANP
    Foto: CBS
    Pensioenmaand: klik hier voor onze speciale pensioensite met nieuws, tips en uitleg over uw pensioen.
    Dat blijkt uit de bijna 3800 reacties op een stelling van OverGeld.nl. De wettelijke pensioenleeftijd waarop mensen AOW krijgen is dit jaar voor het eerst verhoogd naar 65 jaar en 1 maand en zal de komende jaren verder stijgen tot 67 jaar in 2021. Daarna zal hij verder stijgen met de levensverwachting (zie ook het artikel Vanaf welke dag heb ik recht op AOW?).

    'Pensioenleeftijd stijgt verder'
    61 procent van de 3797 reageerders reageert instemmend op de stelling ‘Ik denk dat ik moet doorwerken tot mijn 70e’ en verwacht dus dat de pensioenleeftijd nog verder zal stijgen.
    Slechts 645 mensen, 17 procent, verwacht voor zijn 67e met pensioen te kunnen. De overige 22 procent is al met pensioen.

    Vaak voor 65e met pensioen
    Ondanks dat Nederlanders pas na hun 65e AOW krijgen, gaan ze vaak al eerder met pensioen. Uit de grafiek die aan de rechterkant van dit artikel staat, blijkt dat de gemiddelde leeftijd bij pensionering wel stijgt, maar nog altijd onder de 64 jaar ligt.
    De reageerders op onze stelling zien het echter somber in. Zes op de tien verwacht dat ze tot hun 70e moeten doorwerken. Drie op de tien verwacht overigens dat er niet genoeg banen zijn om zo lang door te kunnen werken.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten