dinsdag 30 september 2014

Zelf gekozen autokenteken populair in België

di 30 sep 2014, 20:55

Zelf gekozen autokenteken populair in België

BRUSSEL - Kentekenplaten met een zelfgekozen lettercombinatie die Belgische autobezitters sinds kort kunnen kopen, blijken zeer geliefd. Sinds de invoering een half jaar geleden kochten al zo'n 4500 automobilisten een dergelijke nummerplaat die 1000 euro kost. Dat meldden Belgische media dinsdag.
    Een Lamborghini met het kenteken `police` staat geparkeerd in Knokke. Sinds 31 maart 2014 is het voor Belgen mogelijk een eigen uniek kenteken te maken. De politie is met dit kenteken niet blij, maar kan er niets tegen doen. Het kenteken is uniek en je kunt het je hele leven behouden. Er hangt wel een prijskaartje aan. Een Lamborghini met het kenteken 'police' staat geparkeerd in Knokke. Sinds 31 maart 2014 is het voor Belgen mogelijk een eigen uniek kenteken te maken. De politie is met dit kenteken niet blij, maar kan er niets tegen doen. Het kenteken is uniek en je kunt het je hele leven behouden. Er hangt wel een prijskaartje aan. Foto: Ronald Bakker
    De gepersonaliseerde nummerplaat bracht daarmee tussen de 4 en 4,5 miljoen euro op dat in de Belgische staatskas vloeit. De keuze van de combinaties is vrij, op enkele beperkingen na die verwarring zaaien met kentekenplaten van bijvoorbeeld diplomaten of taxi's. Zo zijn kentekens met woorden als 'pizza' of 'schatje' toegestaan.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten