maandag 29 september 2014

Grootste superjacht komt uit Nederland

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Oceanco

wo 24 sep 2014, 11:08

NIEUWS

Grootste superjacht komt uit Nederland

Een Nederlands superjacht is de grootste boot die er dit jaar te zien is op de Monaco Yacht Show die woensdag van start is gegaan. Superjacht Equanimity is 91,50 meter en gebouwd bij de Nederlandse werf Oceanco in Alblasserdam.
    Foto: Oceanco
    Foto: Oceanco
    De 91,50 meter lange Equanimity werd in juni gedoopt, zo meldt Nautica. Vorig jaar was het langste schip nog Quattroelle met 86,11 meter. Er moest toen een speciale drijvende kade worden aangelegd voor het megajacht. Dit jaar gaan ze daar met meer dan 10 meter overheen.
    Voetbalveld
    Equanimity mag dan bijna even lang als een voetbalveld zijn, ze heeft slechts plek voor maximaal 18 gasten om te overnachten in 9 luxe hutten. Deze bestaan uit een mastersuite, 4 VIP-hutten en 4 dubbele cabines. Daarnaast is er uiteraard op het onderdek ruimte voor personeel. Omdat die in veel minder luxe hutten slapen, is er ruimte voor 28 bemanningsleden.
    Interieur
    Het interieur is Aziatisch ingericht, omdat de eigenaar Chinees is.  Om wie het precies gaat is niet bekend. De laatste jaren waren luxe houtsoorten als mahoniehout en walnoothout erg populair, maar aan boord van de Equanimity is gekozen voor bamboe en massief Wenge hout  uit Afrika. Het geheel wordt afgewerkt met marmer en bladgoud. Het buitendek is uiteraard gemaakt van teak. De stalen romp is met haar E-klasse sterk genoeg om door ijszeeën te varen. De opbouw is zoals gebruikelijk van aluminium.
    Jacuzzi
    Natuurlijk heeft dit superjacht een jacuzzi op het dek, maar daarnaast zijn er ook een zwembad van 20 vierkante meter en een sauna aan boord. Een fitnessruimte, hot tub, beach club, schoonheidssalon, Turks bad en spa zorgen voor de ontspanning aan boord. Daarnaast kun je genieten van een filmpje in de bioscoop. Op het voordek zit een helikopterplatform en het superjacht heeft een tendergarage vol met watersportgadgets.

    http://www.telegraaf.nl/vaarkrant/23118550/__Grootste_superjacht_komt_uit_Nederland__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten