maandag 23 januari 2012

Bezoekersrecord voor de Efteling met 4,1 miljoen bezoekers in 2011

 23 jan 2012
KAATSHEUVEL - Sprookjespark de Efteling heeft in 2011 een recordaantal bezoekers ontvangen. In totaal ruim 4,1 miljoen mensen passeerden de poort van het park in Kaatsheuvel. Het bedrijf heeft dat maandag bekendgemaakt.

    Langnek Efteling Langnek Efteling


    Een jaar eerder kwamen er 4 miljoen mensen naar de Efteling. Het attractiepark was in 2011 voor het eerst 365 dagen geopend. Het bedrijf denkt echter dat de stijging van het bezoekersaantal vooral het gevolg is van investeringen in nieuwe attracties zoals Joris en de Draak en Raveleijn.

    De Efteling tempert maandag daarom wel de verwachtingen over omzet en winst. „Het zal geen verrassing zijn dat grote investeringen invloed hebben op het bedrijfsresultaat over 2011”, zegt directeur Bart de Boer. Door het slechte zomerweer bleven ook de inkomsten achter. „We hebben in het najaar alle zeilen moeten bijzetten om met prijsacties de slechte zomermaanden goed te maken”, aldus De Boer.

    Vakantiepark Bosrijk dat voor het eerst een volledig jaar open was, kreeg 100.000 overnachters op bezoek. Volgens de Efteling is dat boven verwachting.

    De Efteling viert dit jaar haar 60e verjaardag. Ter gelegenheid van het jubileum opent het park op 31 mei Aquanura, de grootste waterfonteinshow van Europa.

    http://www.telegraaf.nl/reiskrant/11357175/__Recordaantal_bezoekers_Efteling__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten