vrijdag 20 september 2024

Top 15 Duurste Eten ter Wereld

Top 15 Duurste Eten ter Wereld 

Ben je benieuwd wat het duurste eten ter wereld is?

Nou, we hebben het internet afgestruind om ze te vinden, en we hebben ze zeker gevonden!

Je zult op deze lijst geen speciaal ontworpen maaltijden ontdekken, maar gewoon de duurste voedingsmiddelen ter wereld.

Zet je dus maar schrap, want je krijgt visseneieren te zien die €31,283 per kilo kosten, en Sushi waar je dood aan kunt gaan!

Hier is een lijst van de 15 duurste voedingsmiddelen.

15. Oesters (€45 – €91 per dozijn)

oesters-vers

Oesters zijn niet altijd als duur eten beschouwd.

Vroeger werden oesters gebruikt om de buiken van de arbeidersklasse te vullen, omdat ze goedkoop en in overvloed waren.

Maar enkele jaren later zijn oesters een delicatesse voor de rijken geworden, en sommige toprestaurants verkopen een dozijn voor €45 tot €91!

14. Foie Gras (€82 – €100 per pond)

Foie Gras

bron: https://www.instagram.com/p/Cl8A1FAywVt/

Als je van paté houdt, dan is dit misschien de moeite waard om je geld aan uit te geven.

Foie Gras wordt gemaakt van eenden- of ganzenlever, die vetgemest is, met als resultaat een rijke en boterachtige lekkernij.

Helaas is het verhaal achter Foie Gras niet geweldig, want de oude Egyptenaren voerden de vogels onder dwang om ze vet te mesten.

Gelukkig zijn er nu wetten om dit te stoppen, maar Foie Gras is nog steeds te vinden in bepaalde landen, met een geschatte prijs per pond van €82 – €100.

13. Fugu (€122 per pond)

Fugu

bron: https://www.instagram.com/p/CpH62O_yhqj/

Fugu heeft de reputatie het gevaarlijkste gerecht op aarde te zijn.

De reden daarvoor is dat de naam is afgeleid van de vis waarin het wordt gemaakt: “Fugu” of “Globefish”.

Als het niet goed wordt bereid, kan het dodelijk zijn voor wie het eet.

Daarom wordt de bereiding van Fugu streng gecontroleerd door de Japanse wet.

Alleen gekwalificeerde koks die drie of meer jaar intensieve training hebben gevolgd, mogen het bereiden.

Dus, als je op het randje wilt leven, en een van de duurste voedingsmiddelen ter wereld wilt proberen, kan dit het perfecte gerecht voor je zijn!

12. Wagyu-rundvlees (€181 per pond)

Wagyu vlees

Wagyu-rundvlees wordt vaak beschouwd als het ultieme stuk vlees.

Het wordt gesneden van vier verschillende koeienrassen, die allemaal uit Japan komen.

Veel mensen vergelijken de ervaring van het eten van een stuk Wagyu met een klein stukje vis, omdat het gemakkelijk smelt in je mond. Dankzij het vet dat tijdens het bereidingsproces afslankt.

Wagyu rundvlees is duur vanwege het strenge fokproces dat de runderen moeten doorstaan, en het bijzondere soort voer dat ze moeten eten.

11. Vanille (€272 per pond)

Vanille

Vanille is een specerij uit de orchideeën.

Hun peulen zijn vrij lastig te kweken en te oogsten, daarom zul je vaak zien dat het grootste deel van de vanille in producten kunstmatig is.

De meeste vanillebonen ter wereld worden geteeld in Madagaskar.

In de afgelopen jaren hebben meerdere stormen op het eiland de prijs van één pond vanille doen stijgen tot € 272!

We zien nu echter dat de prijzen weer beginnen te dalen, dus het zal waarschijnlijk goedkoper worden.

10. Iberico Ham (€355 per kilo)

broodje Iberico Ham

Iberico ham is een soort gezouten vlees uit Spanje en Portugal.

Het allerbeste spul komt van scharrelvarkens die in de laatste fase van hun leven eikels te eten krijgen.

Als je de beste soort Iberico-ham wilt, dan moet je ‘black label’ proberen.

Die is afkomstig van de zuiverste Iberische varkens die zich het grootste deel van hun leven tegoed hebben gedaan aan eikels in eikenbossen.

Ook het pekelproces speelt een grote rol in de smaak en kwaliteit van het vlees.

De ham wordt meestal 36 maanden gepekeld, wat aan het eind van het pekelproces ongeveer €355 per kilo waard kan zijn!

9. Manuka Honing (€453 per kilo)

Manuka Honing

Ben je een zoetekauw? Dan is dit iets voor jou.

Manuka Honing komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland en is afkomstig van de Leptospermum Scoparium bloem, beter bekend als de Manuka Bush.

Men gelooft dat deze smakelijke lekkernij een heleboel helende eigenschappen heeft, en wordt gebruikt tegen alles van keelpijn tot verkoudheid.

En men denkt ook dat het antivirale, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft.

Als het je bevalt en je wilt wat bemachtigen, dan kost de hoogste kwaliteit ongeveer 453 euro per kilo.

8. Elanden kaas (€453 per pond)

Elanden kaas

Elanden kaas wordt gemaakt van de melk van een eland. Zo eenvoudig is het.

Maar de reden dat het een van de duurste voedingsmiddelen en kazen ter wereld is, is dat het alleen wordt gemaakt op de boerderij ‘Moose House’ in Zweden. Je kunt het letterlijk nergens anders ter wereld krijgen.

Er zijn ongeveer drie soorten Moose kaas: een rind-stijl, een feta-stijl en een blauwe kaas.

Hij wordt in beperkte aantallen gemaakt en kost je een arm en een been voor het voorrecht om wat te mogen proberen.

7. Matsutake Paddenstoelen (€544 per kilo)

Matsutake paddenstoel

De Matsutake paddenstoel groeit in Azië, Europa en Noord-Amerika, en wordt gewaardeerd in de Japanse, Koreaanse en Chinese keuken.

In de loop der jaren is hun aantal echter gedaald door invasieve insecten en bomen die de plaats waar ze groeien binnendringen.

Ze zijn uiterst zeldzaam, en de kans is groot dat ze helemaal verdwijnen als het zo doorgaat, want er is geen manier om deze paddenstoel te kweken.

Dus als je er een wilt proberen voordat ze verdwijnen, wees dan bereid flink te betalen!

6. Witte Truffels (€1.904 – €2.267 per kilo)

Witte Truffels pasta

Vergeet truffelolie; witte truffels zijn het helemaal.

Witte truffels komen uit de regio Piemonte in Noord-Italië en zijn moeilijker te vinden dan andere, omdat ze alleen groeien tussen de wortels van bepaalde soorten bomen.

Ze staan bekend om hun intense smaak en uitgesproken aroma.

Hun prijs is voornamelijk gebaseerd op de omstandigheden waarin ze groeien, hoe lang het duurt om ze te vinden en te verkrijgen, en het zeer beperkte aantal dat beschikbaar is.

Witte truffels worden voor waanzinnige bedragen verkocht, maar gemiddeld kost een kilo € 1.904 – € 2.267.

5. Saffraan (€453 – €1.813 per pond)

Crocusbloem met saffraan

Deze specerij heeft de toepasselijke bijnaam ‘Rood Goud’ vanwege zijn kleur en het feit dat hij gewicht voor gewicht meer waard is dan goud.

De reden dat het zo duur is, is dat de Crocusbloem, waar saffraan van afkomstig is, slechts een paar weken per jaar in de herfst geplukt kan worden, en het oogsten van de specerij vergt veel noeste arbeid.

Ook moet je er veel van plukken, want ruwweg twee voetbalvelden saffraan staan gelijk aan een kilogram van de rode specerij.

4. Ayam Cemani Kip (€ 2,267 per stuk)

Ayam Cemani Kip

Van deze geheel zwarte kippen, afkomstig uit Indonesië, wordt aangenomen dat ze magische vermogens hebben.

Indonesiërs denken dat het vlees van de kip de kracht heeft om allerlei ziekten te genezen, en ook geluk te brengen.

Of dat waar is of niet is discutabel; maar Cemani-kippen worden verkocht voor ongeveer €2,267, afhankelijk van hun grootte.

Maar door de bezorgdheid over de vogelgriep in westerse landen zijn ze buiten Aziatische landen als Indonesië en Maleisië zelden te vinden, hoewel het wel gebeurt.

3. Blauwvintonijn (€ 3,267 per pond)

Blauwvintonijn

Blauwvintonijn uit Japan staat vaak bovenaan de lijst van duurste zeevruchten ter wereld.

Er zijn verschillende redenen waarom het zo duur is. Alleen Blauwvintonijn heeft een intense marmering en een precieze balans van smaken in vergelijking met andere soorten tonijn, vanwege het hogere vetgehalte.

Ook kost Japanse blauwvintonijn meer om in de Verenigde Staten te importeren, wat in de prijs wordt verdisconteerd.

Controleer dus je portemonnee voordat je iets bestelt in een restaurant, want dat gaat je wat kosten!

2. Yubari koningsmeloenen (€ 24.690 voor twee)

Yubari meloen

Deze meloenen, die in Japan als een royaal geschenk worden beschouwd, zijn uitzonderlijk duur vanwege hun belachelijke zoetheid.

Ze zijn een combinatie van twee andere cantaloupes en staan hoog aangeschreven bij de burgers van Japan.

In 2008 werd een paar Yubari King Melons op een veiling verkocht voor een oogstrelende € 24.690. Dat is ruim € 12.241 per stuk!

1. Almas Kaviaar (€31.283 per Kilogram)

Almas kaviaar

Een kilo van deze bijzondere Almas kaviaar kost evenveel als een paar gloednieuwe auto’s.

De kosten zijn te wijten aan het beperkte aantal eitjes dat de albinosturgeon produceert, want meestal leveren ze maar eens in de 100 jaar eitjes!

Dus als je de beste kaviaar ter wereld wilt eten, kun je maar beter genoeg op de bank hebben staan.

Samenvatting

We hopen dat je genoten hebt van onze lijst met de 15 duurste etenswaren.

Restauranteten is duur, maar ruim €24.482 voor een paar meloenen, en €31.283 voor wat visseneieren?!

Dat lijkt me toch een beetje overdreven…

Maar ja, waarom ook niet als je het je kunt veroorloven!

Hier is een snelle samenvatting van de 15 duurste etenswaren:

  1. Almas Kaviaar
  2. Yubari koningsmeloenen
  3. Blauwvintonijn
  4. Ayam Cemani Kip
  5. Saffraan
  6. Witte Truffels
  7. Matsutake Paddenstoelen
  8. Ganzenkaas
  9. Manuka Honing
  10. Iberico ham
  11. Vanille
  12. Wagyu Rundvlees
  13. Fugu
  14. Foie Gras
  15. Oesters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten