maandag 30 september 2024

Dit zijn de salarissen van de 7 smerigste beroepen in Nederland

 

Dit zijn de salarissen van de 7 smerigste beroepen in Nederland

salarissen van de 7 smerigste beroepen in Nederland

In de smerigste beroepen van Nederland draait het om werkzaamheden die de meeste mensen liever vermijden. Het is dan ook vaak moeilijk hiervoor personeel te vinden. Meestal gaat het echter wel om beroepen die essentieel zijn voor de maatschappij.

De smerigste beroepen vereisen naast een sterke maag ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De salarissen variëren sterk per beroep. Sommige beroepen betalen best goed, terwijl anderen minder aantrekkelijk zijn. We zetten zeven voorbeelden op een rij, in willekeurige volgorde.

7. Toiletjuffrouw

Toiletjuffrouwen zorgen ervoor dat openbare toiletten schoon blijven. Ze ruimen vervuiling op die de meeste mensen liever niet zien. Dit werk is onmisbaar, maar vaak onaangenaam.

Gemiddeld verdient een toiletjuffrouw € 1.900 tot € 2.500 per maand bruto. Ondanks de viezigheid is het belangrijk werk dat veel waardering verdient, want wie wil er nu naar een vies toilet?

((Foto: Freepik))

6. Schoonmaken van een plaats delict

Het opruimen van een plaats delict is geen makkelijke klus. Dit werk vraagt erom dat je sterk in je schoenen staat. Schoonmakers moeten vaak met bloed, lijkvocht en andere lichaamssappen omgaan, die een onverdraaglijke stank kunnen veroorzaken.

In loondienst verdien je met dit beroep gemiddeld zo’n € 51.000 per jaar. Als zelfstandig ondernemer in dit vakgebied kunnen de verdiensten veel hoger zijn.

Het bekendste gespecialiseerde bedrijf is Frisse Kater, van de bekende Amsterdamse ondernemer Tuğrul Çirakoğlu. Dit bedrijf inhuren kost je tussen de € 1.700 en € 3.600 per dag, afhankelijk van hoe zwaar de klus is.

5. Rundvee Inseminator

Rundvee inseminators zorgen voor de voortplanting van koeien. Ze brengen sperma in de koeien aan met een rietje. Kunstmatige inseminatie dus, en dat is voor veehouders vaak veel goedkoper dan zelf een stier houden en die de koeien laten dekken.

Het werk vraagt grote nauwkeurigheid, om te zorgen dat de kans op bevruchting zo hoog mogelijk is. De beloning voor dit werk ligt gemiddeld tussen de € 3.500 en € 5.000 per maand.

4. Lijkverzorger

Lijkverzorger willen we beslist geen smerig beroep noemen. Integendeel, het is een bijzonder waardevol vak. Een feit is wel dat lang niet iedereen het aan zou kunnen.

Lijkverzorgers hebben een bijzondere taak. Ze maken overledenen toonbaar voor de uitvaart. Dit kan emotioneel en fysiek zwaar zijn. De gemiddelde lijkverzorger verdient zo’n € 2.350 tot € 3.800 bruto per maand.

3. Slachter

Slachters zorgen ervoor dat dieren worden geslacht, om ze daarna verder te kunnen verwerken tot ons voedsel. En dat is een zwaar beroep, zowel fysiek als psychisch.

Het vraagt ook om precisie en ervaring. Toch wordt het gemiddeld verre van goed betaald. Het startsalaris ligt rond het wettelijk minimumloon en gemiddeld komt een slachter uit op € 2.500 à € 2.600 bruto per maand.

((Foto: Freepik))

2. Gastro-enteroloog

Gastro-enterologen zijn medisch specialisten die zich bezighouden met maag en darmen. Ze komen regelmatig in aanraking met vieze lichaamssappen en onaangename geuren.

Dit werk vereist naast passie om mensen beter te maken ook een jarenlange opleiding tot medisch specialist. Dat is nog altijd een van de best betaalde beroepsgroepen. Het salaris voor een gastro-enteroloog varieert van € 6.600,- tot € 12.000,- bruto per maand.

1. Rioolinspecteur

Rioolinspecteurs werken in de meest onaangename omstandigheden. Ze komen uitwerpselen en ander vuil tegen dat mensen liever niet zien. Het werk is belangrijk voor de volksgezondheid. Gemiddeld verdient een rioolinspecteur tussen de € 2.400 en de € 3.600 per maand.

Dit zijn de salarissen van de 7 smerigste beroepen in Nederland (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten