woensdag 25 september 2024

Hoeveel vermogen vergaarden de meest succesvolle ondernemers aller tijden?

 

Hoeveel vermogen vergaarden de meest succesvolle ondernemers aller tijden?

©Getty Images

Ondernemerssucces wordt gedefinieerd door het transformeren van een klein idee in iets groters (en meestal) winstgevends. De top 30 meest succesvolle ondernemers aller tijden hebben niet alleen imperiums opgebouwd, maar ook industrieën herdefinieerd en de manier waarop we vandaag leven gevormd. Visionairs zoals Richard Branson en Oprah Winfrey zijn slechts enkele van de bekendste voorbeelden. Hier vind je meer informatie over elk van de top 30, inclusief hun vermogen en de ondernemingen die ze vanaf nul hebben opgebouwd.

Benieuwd wie de lijst heeft gehaald? Klik nu verder.

Bedragen zijn in Amerikaanse dollars.


30. Daymond John

©Getty Images


Daymond John is de oprichter van FUBU (For Us by Us), een kledingmerk gericht op de Afrikaanse-Amerikaanse gemeenschap. Hij heeft een vermogen van $350 miljoen.


29. Vera Wang

©Getty Images


Vera Wang richtte in 1990 het Vera Wang Bridal House op, dat gespecialiseerd is in high-end bruids- en modeontwerpen. Ze heeft een vermogen van $500 miljoen.


28. Ratan Tata

©Getty Images

Ratan Tata is een Indiase industrieel die Tata Industries oprichtte in 1968. Hij heeft een vermogen van $500 miljoen en het merk wordt door velen als zeer betrouwbaar beschouwd.


27. Adam D’Angelo

©Getty Images

Med oprichter van Quora, een sociaal vraag-en-antwoordwebsite, Adam D’Angelo heeft een vermogen van $600 miljoen. D'Angelo en Charlie Cheever hebben het bedrijf in 2009 opgericht.


26. Beyoncé

©Getty Images

Beyoncé, beroemd als wereldwijde muzikant, wordt ook hoog gewaardeerd als ondernemer. Met een vermogen van $800 miljoen heeft ze succes gevonden buiten de muziek, vooral met haar IVY Park-activewearlijn, die ze in 2016 in samenwerking met Adidas lanceerde.


25. Rihanna

©Getty Images

Muzikant en oprichter van Fenty Beauty, een cosmeticamerk dat bekend staat om zijn brede scala aan huidtinten, is Rihanna $1,4 miljard waard.


24. Ritesh Agarwal

©Getty Images

Ritesh Agarwal is de oprichter van OYO Rooms, het grootste horecabedrijf van India. Hij heeft een vermogen van $2,1 miljard.


23. Adam Neumann

©Getty Images

WeWork is een bedrijf dat gedeelde werkruimtes, gemeenschap en diensten aanbiedt voor ondernemers. Het werd in 2010 opgericht door Adam Neumann. Adam is $2,2 miljard waard.


22. Ted Turner

©Getty Images

Ted Turner kocht in 1970 een tv-station in Atlanta en lanceerde het Turner Broadcasting System. Later zou het netwerken zoals TBS en CNN omvatten. Hij heeft een vermogen van $2,6 miljard.


21. Kevin Systrom

©Getty Images

Medeoprichter van het sociale mediaplatform Instagram, Kevin Systrom, heeft een vermogen van $2,8 miljard. Oorspronkelijk studeerde hij af aan Stanford en begon hij zijn carrière bij Google.


20. Richard Branson

©Getty Images

Bekende ondernemer Richard Branson richtte de Virgin Group op in 1970. Deze groep bestaat uit meer dan 400 bedrijven wereldwijd. Hij heeft een vermogen van $3 miljard.


19. Oprah Winfrey

©Getty Images

Oprah Winfrey heeft een vermogen van $3 miljard en staat bekend om het creëren van 'The Oprah Winfrey Show,' die 24 opeenvolgende seizoenen lang de #1 talkshow was sinds 1986. Van daaruit bouwde ze haar imperium op en werd ze een mediamaagnaat.


18. Jack Dorsey

©Getty Images

Medeoprichter en voormalige CEO van Twitter (nu X) is de Amerikaanse ondernemer Jack Dorsey. Zijn vermogen is $4 miljard. Tegenwoordig is X een van de populairste sociale mediaplatforms.


17. Melanie Perkins

©Getty Images

Melanie Perkins is de medeoprichter en CEO van Canva, een online grafisch ontwerpproject. Ze heeft een vermogen van $4,4 miljard.


16. Reed Hastings

©Getty Images

Netflix, de dvd-omgezette videostreamingdienst, werd in 1997 medeopgericht door Reed Hastings. Het bedrijf heeft tegenwoordig meer dan 296 miljoen abonnees wereldwijd. Reed is $4,7 miljard waard.


15. Nithin Kamath

©Getty Images

Nithin Kamath is medeoprichter van het discountbrokerbedrijf Zerodha. Hij is ook een effectenmakelaar en heeft een vermogen van $4,8 miljard.


14. Garrett Camp

©Getty Images

Garrett Camp is medeoprichter van Uber, een wereldwijde ritdeelservice, evenals StumbleUpon, een ontdekking- en reclame-engine. Hij heeft een vermogen van $5,3 miljard.


13. Sam Walton

©Getty Images

Oprichter van Walmart, de multinationale retailcorporatie, Sam Walton overleed op 74-jarige leeftijd en was $8,6 miljard waard. Zijn merk is nog steeds een van de grootste hypermarkt/groothandelsketens in de VS.


12. Steve Jobs

©Getty Images

Steve Jobs was medeoprichter van Apple Inc. Hij diende als voorzitter van het bedrijf, dat nu meer dan $2 biljoen waard is. Helaas overleed hij in 2011 aan complicaties van alvleesklierkanker. Op het moment van zijn overlijden was hij $10 miljard waard.


11. Brian Chesky

©Getty Images

Brian Chesky is medeoprichter van Airbnb, een succesvol bedrijf dat de reis- en horecasector heeft gerevolutioneerd. Hij heeft een vermogen van $10 miljard.


10. Jack Ma

©Getty Images

In 1999 richtte Jack Ma Alibaba op, het grootste e-commercebedrijf van China. Hij heeft een vermogen van $24,6 miljard.


9. Mukesh Ambani

©Getty Images

De Indiase zakenman en ondernemer Mukesh Ambani richtte Reliance Industries op, een wereldwijd Fortune 500-bedrijf. Hij heeft een vermogen van $110,2 miljard.


8. Michael Dell

©Getty Images

Michael Dell, oprichter van Dell Technologies, een wereldberoemd technologiebedrijf, heeft een vermogen van $111,5 miljard. Zijn beroemde uitspraak is: "Erken dat er mislukkingen zullen zijn en erken dat er obstakels zullen zijn."


7. Steve Ballmer

©Getty Images

Steve Ballmer is een Amerikaanse ondernemer die van 2000 tot 2014 CEO van Microsoft was. Hij heeft een vermogen van $131,1 miljard.


6. Bill Gates

©Getty Images

Bill Gates richtte Microsoft op in 1975 terwijl hij nog student was aan Harvard University. Hij heeft een vermogen van $133,8 miljard. In 2000 richtte hij samen met zijn toenmalige vrouw de Bill & Melinda Gates Foundation op, een particuliere liefdadigheidsorganisatie.


5. Larry Page en Sergey Brin

©Getty Images

De medeoprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, zijn respectievelijk $146,6 miljard en $140,4 miljard waard.


4. Larry Ellison

©Getty Images

Wat uiteindelijk Oracle Systems werd, begon als Software Development Laboratories (SDL) in 1977. Het werd medeopgericht door Larry Ellison. Hij heeft een vermogen van $172,6 miljard.


3. Mark Zuckerberg

©Getty Images

De Amerikaanse techondernemer en oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, had het idee om mensen op een nieuwe manier met elkaar te verbinden terwijl hij studeerde aan Harvard. Tegenwoordig heeft hij een vermogen van $177,6 miljard.


2. Jeff Bezos

©Getty Images

Jeff Bezos is de oprichter van Amazon, het grootste e-commerceplatform ter wereld. Hij heeft een vermogen van $201 miljard.


1. Elon Musk

©Getty Images

Bovenaan de lijst staat Elon Musk, die talloze bedrijven heeft opgericht en mede-opgericht, waaronder PayPal, Tesla en SpaceX. Tegenwoordig heeft hij een vermogen van $215,6 miljard.


Bronnen: (BloggersPassion) (Forbes)

Hoeveel vermogen vergaarden de meest succesvolle ondernemers aller tijden? (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten