vrijdag 27 september 2024

De grootste stijliconen uit de geschiedenis

De grootste stijliconen uit de geschiedenis

©Getty ImagesOf het nu is omdat ze enkele van de grootste taboes in de industrie doorbraken, over de catwalk hebben gelopen voor 's werelds grootste merken of hun eigen persoonlijke stijlerfenis hebben opgebouwd, sommige vrouwen staan voor altijd in de modegeschiedenis gegrift.

Van Audrey Hepburn en Jackie Kennedy tot Kim Kardashian en Gigi Hadid, ontdek de vrouwen die met hun stijl de geschiedenis hebben bepaald!


Marlene Dietrich

©Getty ImagesDe Duits-Amerikaanse actrice en model werd voor het eerst beroemd in de jaren 1930 toen ze werd afgebeeld in een smoking.


Marlene Dietrich

©Getty ImagesDietrich vond haar look tijdens haar carrière voortdurend opnieuw uit. Ze werd in vanalles gefotografeerd. Van bont en jurken tot mannenkleding. Wat revolutionair was voor die tijd.


Babe Paley

©Getty ImagesBabe was een socialite die bekend werd in de jaren 1950. Ze werd gefotografeerd met een sjaal om het handvat van haar handtas, een look die tot op de dag van vandaag een internationaal stijlkenmerk is.

Babe Paley

©Getty ImagesZe stond ook bekend om het mixen van kledingstukken uit de haute couture en straatmode, zoals het dragen van mixen van goedkope kostuumjuwelen met Fulco di Verdura juwelen.

Audrey Hepburn

©Getty ImagesDe 'Breakfast at Tiffany's'-ster met reebruine ogen werd wereldberoemd nadat ze dat beroemde zwarte jurkje droeg, ontworpen door Hubert de Givenchy. 


Audrey Hepburn

©Getty ImagesMaar Hepburn drukte ook haar stempel op de mode, door het populariseren van recht gesneden broeken, topjes met boothals en haar eenvoudige maar zeer stijlvolle gevoel voor kleding.


Twiggy

©Getty ImagesTwiggy brak de conventionele moderegels in de jaren 60 met haar androgyne uiterlijk en korte kapsel.


Twiggy

©Getty ImagesHet Britse culturele icoon was waarschijnlijk het eerste internationale supermodel ter wereld.



Jackie Kennedy Onassis

©Getty ImagesAls First Lady van de Verenigde Staten straalde Jackie Kennedy een tijdloze stijl uit die eenvoudig en stijlvol was.


Jackie Kennedy Onassis

©Getty ImagesHaar gebruik van pillboxhoeden, grote zonnebrillen en peacoats werden gekopieerd door miljoenen vrouwen over de hele wereld.


Veruschka

©Getty ImagesGravin Vera von Lehndorff-Steinort is een in Pruisen geboren model die bekend werd in de jaren 1960 en 1970.


Veruschka

©Getty Images

Ze werkte samen met Salvador Dali in Kenia en introduceerde een nieuw genre van modellenwerk gemengd met kunst.


Grace Jones

©Getty ImagesDe androgyne gelaatstrekken van Grace Jones veroverden Parijs in de jaren 1970. Ze werkte vaak samen met de Franse fotograaf Jean Paul Goude, die in 2014 beroemd werd door Kim Kardashians 'Break the Internet'-foto's voor Paper magazine.


Grace Jones

©Getty ImagesJones ging later acteren (hier te zien in de film 'Shaka Zulu: The Citadel' uit 2001) en bracht ook verschillende muziekalbums uit, waaronder 'Island Life' (1985).


Jane Birkin

©Getty Images De Engelse actrice, zangeres en model was in de jaren 70 populair om haar jongensachtige looks, waarmee ze bewees dat casual ook stijlvol kan zijn. Ze had een beroemde relatie met de Franse componist en dichter Serge Gainsbourg.


Jane Birkin

©Getty Images


Birkin was de inspiratie achter de Hermès Birkin tas, een draagtas die in 1984 door het merk werd uitgebracht en nog altijd zeer begeerd is. Je kunt de tas niet zomaar kopen, er zijn namelijk jarenlange wachtlijsten voor dit iconische ontwerp.


Bianca Jagger

©Getty ImagesDe Nicaraguaanse actrice mixte oude en nieuwe stukken en was de belichaming van 70's high glamour. Ze was getrouwd met Mick Jagger van 1971 tot 1979.


Bianca Jagger

©Getty ImagesJagger is momenteel goodwill ambassadeur bij de Raad van Europa en mensenrechtenactivist. En ze is net zo stijlvol als altijd!


Prinses Diana

©Getty ImagesDe People's Princess werd door de modewereld op de voet gevolgd nadat ze op haar trouwdag verscheen in die zijden tafzijde jurk van David en Elizabeth Emanuel.


Prinses Diana

©Getty ImagesHaar modekeuzes zetten Britse merken, zoals Catherine Walker, op de kaart. Ze inspireerde vrouwen over de hele wereld met haar elegantie en raffinement.


Cindy Crawford

©Getty ImagesCindy Crawford, een van de populairste supermodellen van de jaren 80 en 90, zorgde voor opschudding in de mode-industrie, vooral door haar Pepsi-reclame in 1992.



Cindy Crawford

©Getty ImagesHoewel Crawford niet langer fulltime model is, is haar dochter Kaia Gerber met succes in haar voetsporen getreden en doet modellenwerk voor merken als Versace, Marc Jacobs en Alexander Wang.


Sarah Jessica Parker

©Getty ImagesDe populaire Carrie Bradshaw, geportretteerd door Sarah Jessica Parker in 'Sex and the City', heeft een grote invloed gehad op de mode, vooral vanwege haar beruchte trouwjurk van Vivienne Westwood.


Sarah Jessica Parker

©Getty ImagesBuiten het scherm is SJP's stijl net zo opvallend! Haar buitengewone Met Gala looks tonen altijd pure originaliteit.


Elle Macpherson

©Getty ImagesElle Macpherson, ook bekend als 'The Body', is beroemd omdat ze een recordaantal keren op de cover van de Sports Illustrated Swimsuit Issue heeft gestaan.


Elle Macpherson

©Getty ImagesHet Australische model heeft altijd een sterk, gezond lichaamstype gehad, dat ze bovendien nog piekfijn weet te verhullen.


Madonna

©Getty ImagesMadonna heeft haar looks tijdens haar carrière voortdurend opnieuw uitgevonden, van punk uit de jaren 80 en pure glamour tot de trouwjurk 'Like a Virgin' en de beruchte gouden conische bustier van Jean Paul Gaultier.


Madonna

©Getty ImagesHaar veelzijdigheid in stijl bewijst dat ze niet alleen een koningin van de pop is sinds de jaren 80, maar ook een koningin van de mode.


Linda Evangelista

©Getty ImagesHet Canadese model beweerde ooit dat ze haar bed niet uitkwam voor minder dan 10.000 dollar per dag. Ze is een van 'The Big Five', een groep supermodellen die in de jaren 90 op het hoogtepunt van hun carrière waren.


Linda Evangelista

©Getty ImagesDe oorspronkelijke groep bestond uit Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington en Tatjana Patitz, hoewel Patitz later werd vervangen door Claudia Schiffer.


Claudia Schiffer

©Getty ImagesSchiffer, die aan het begin van haar carrière vaak wordt gezien als een Duitse Brigitte Bardot, werd in de jaren 90 beroemd door haar werk met Chanel.


Claudia Schiffer

©Getty ImagesHet Duitse model heeft ook geacteerd, onder andere als zichzelf in 'Love Actually' (2003) en als ontwerpster.


Naomi Campbell

©Getty ImagesNaomi is waarschijnlijk een van de meest invloedrijke modellen van 'The Big Five'. Het Britse model ontving een Icon Award tijdens de 2018 CFDA Awards voor haar bijdrage aan de industrie.


Naomi Campbell

©Getty ImagesHaar verschijning op de cover van de Britse Vogue in 1987 maakte haar de eerste zwarte covergirl van het tijdschrift sinds 1960. Ze is nog altijd voor de camera en op de catwalk te vinden!


Christy Turlington

©Getty ImagesHet Amerikaanse model was ook een van de originele 'Big Five' supermodellen uit de jaren 90. Ze verschenen allemaal in de videoclip voor George Michael's 'Freedom! '90' (1990).


Christy Turlington

©Getty ImagesTegenwoordig is Turlington het gezicht van Maybelline en heeft ze haar eigen liefdadigheidsinstelling Every Mother Counts opgericht.


Heidi Klum

©Getty ImagesHeidi Klum heeft haar veelzijdigheid als mode-icoon bewezen tijdens haar carrière als model, ontwerper, actrice en televisiepersoonlijkheid.


Heidi Klum

©Getty ImagesHeidi was ook het eerste Duitse model dat een Victoria's Secret Angel werd.


Kate Moss

©GettyImagesHet Britse model werd nog een grote naam in de jaren 90 nadat ze samen met Mark Wahlberg verscheen in een Calvin Klein ondergoedshoot.


Kate Moss

©Getty ImagesOndanks eerdere mediaschandalen over haar heroïnegebruik en controversiële opmerkingen over gewicht, is Kate nog steeds iconisch vanwege haar mix van high-end en bohemienachtige mode.


Crystal Renn

©Getty ImagesToen Renn op haar 14e werd ontdekt, werd haar verteld dat ze groot kon worden in de mode-industrie als ze afslankte. Ze viel af en leed daarna aan anorexia.


Crystal Renn

©Getty ImagesCrystal werkte als een size zero model en schreef later over haar negatieve ervaringen met body shaming en doorbrak stereotypen door een plus-size model te worden.


Gisele Bündchen

©Getty ImagesGisele Bündchen was 15 jaar lang, van 2002 tot 2016, het best verdienende model van Forbes.


Gisele Bündchen

©Getty ImagesZe was een van de eerste Braziliaanse modellen die de New Yorkse modewereld veroverde. Haar inzet voor duurzame mode is de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden.


Lea T

©Getty ImagesHet Braziliaanse transgendermodel werd in 2010 het gezicht van Givenchy en wordt sindsdien beschouwd als een 'trans-pionier'.


Lea T

©Getty ImagesZe schreef geschiedenis toen ze in 2011 zoenend met Kate Moss op de cover van Love magazine verscheen. Lea T is een enorm voorbeeld voor de LGBT-gemeenschap.


Michelle Obama

©Getty ImagesDe eerste zwarte First Lady van de Verenigde Staten drukte haar stempel op de mode met haar uiterst elegante stijl.


Michelle Obama

©Getty ImagesZe is een voorvechtster van Amerikaanse modemerken en haar stijl is veelal vergeleken met die van Jackie Kennedy.


Kate Middleton

©Getty ImagesDe hertogin van Cambridge wordt vaak geprezen om haar hergebruik van looks en haar mix van high street fashion met stukken uit het hogere segment.


Kate Middleton

©Getty ImagesClassy, klassiek en chic, alles wat ze draagt wordt snel door velen gekopieerd. Het wordt inmiddels het 'Kate-effect genoemd.


Lady Gaga

©Getty ImagesGaga heeft haar sporen verdiend in de muziek- en modewereld met haar bizarre, wereldvreemde gevoel voor stijl.


Lady Gaga

©Getty ImagesIn 2010 droeg ze een jurk die helemaal van vlees was gemaakt en in 2011 arriveerde ze bij de Grammy's in een ei.


Rihanna

©Getty ImagesRihanna heeft keer op keer laten zien dat ze niet bang is om te experimenteren met mode. Van pyjama's tot doorschijnende jurken, ze heeft zo'n beetje alles in het openbaar gedragen. 


Rihanna

©Getty ImagesDeze gele outfit die ze droeg naar het Met Gala in een van de 'meest besproken Met galajurken aller tijden'.


Kim Kardashian

©BrunoPressDe socialite die 'het internet brak' heeft miljoenen volgers op social media en wat ze daar laat zien is zeer bepalend voor het modebeeld.


Kim Kardashian

©Getty ImagesOok heeft ze haar eigen collectie in verzorgings- en make-upproducten en corrigerend ondergoed.


Gigi Hadid

©Getty ImagesGigi Hadid, met haar zonnige California Girl-looks, heeft de afgelopen jaren de modewereld veroverd.


Gigi Hadid

©Getty ImagesHaar moeder (links) is ook model, net als haar jongere zus Bella Hadid (midden). Gigi modelleerde voor het eerst voor Guess toen ze twee jaar oud was en is nu een van de grootste supermodellen ter wereld.


Kendall Jenner

©Getty ImagesNet als haar halfzus Kim Kardashian heeft Kendall Jenner sociale media gebruikt om haar modecarrière uit te bouwen. Ze is een van de meest gevolgde personen op Instagram.

Jenner won in 2017 op 21-jarige leeftijd de onderscheiding van Fashion Icon of the Decade op de New York Fashion Week.


De grootste stijliconen uit de geschiedenis (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten