dinsdag 26 februari 2019

Het bijzondere verhaal van deze unieke achtling en hun moeder [ Giai thoại về "Bà mẹ sinh 8" duy nhất Nadya Suleman người Mỹ ở California]

Het bijzondere verhaal van deze unieke achtling en hun moeder

43992

Nadya Suleman, ook bekend als Octomom, werd in januari 2009 wereldberoemd toen ze in haar eentje zwanger was van een uitzonderlijk groot aantal kinderen – acht tegelijk, om precies te zijn. Het was in veel opzichten een record-brekende zwangerschap. Bovendien hadden veel mensen twijfels bij de methoden Nadya en haar arts gebruikten om haar zwanger te krijgen. Velen bekritiseerden haar voor haar levensbeslissingen terwijl anderen haar aanbaden. Eén ding is zeker: Amerika kon simpelweg niet de ogen sluiten voor Nadya Suleman en haar groeiende familie. Maar zelfs als ze het niet meer zag zitten, gaf Nadya Suleman het nooit op. Lees verder om erachter te komen wat zij en haar en haar familie nu doen.

1. Grote Dromen

Nadya Suleman droomde er altijd van om een groot gezin te hebben. Als enigst kind dat werd geboren uit immigranten – een Iraakse vader en een Litouwse moeder – snakte Suleman naar een emotionele gehechtheid aan andere mensen die ze nooit had gehad vanwege haar gebrek aan broers en zussen. Haar grootste droom was om op een dag een eigen gezin te stichten en zo diepe banden te vormen met haar toekomstige kinderen.
Wat Suleman niet wist, was dat bij haar zoektocht naar een groot en gelukkig gezin, iets volkomen onverwachts haar leven op zijn kop zou zetten. Het was een gebeurtenis die niemand ooit had kunnen voorzien en iets dat zowel wonderbaarlijk als controversieel zou zijn.

2. Op Weg Naar Het Moederschap

De reis van Nadya Suleman naar het moederschap begon zodra ze volwassen was geworden. Kort nadat ze haar middelbare school had afgerond in Zuid-Californië, waar ze was opgegroeid, begon ze aan haar plan om als alleenstaande vrouw een gezin te stichten.
Ze was ook van plan om, net als veel andere mensen van haar leeftijd, verder te leren, maar voor Nadya was de roeping om moeder te worden altijd zeer sterk. Maar zoals het oude gezegde luidt: soms moet je voorzichtig zijn met wat je wenst. Ze was jong en volgens sommigen naïef. Maar Nadya zou krijgen wat ze wilde, zeker weten. Het is de manier waarop ze het kreeg, die de wereld verbijsterde.

3. Haar Eerste Liefde

Toen Nadya Suleman begin twintig was, ontmoette ze productiemanager Marcos Gutierrez. Hij moet een bijzonder charmante productmanager zijn geweest, want ze voelde een directe verbinding met Gutierrez, een die diep en betekenisvol was. De twee werden heel erg verliefd.
Natuurlijk heeft Nadya vanaf het begin duidelijk gemaakt dat het krijgen van kinderen voor haar van het allergrootste belang was. En het leek in het begin geen probleem, omdat Gutierrez ook graag een vader voor haar kinderen wilde worden. Nadya wist toen nog niet dat zij en Marcos Gutierrez samen geen kinderen zouden krijgen.

4. Een Gevaarlijke Baan

In hetzelfde jaar dat Nadya Suleman met Marcos Gutierrez trouwde, behaalde ze haar licentie voor psychiatrische technici aan het Mt. San Antonio College en begon ze te werken in het Metropolitan State Hospital, een psychiatrische inrichting in Norwalk, Californië. Het werken met geestelijk gestoorde patiënten is dankbaar, maar absoluut geen eenvoudige taak. En voor Nadya was het net zo zwaar als het klinkt.
Het gezinsleven was misschien haar voornaamste doel, maar ze wilde ook een zinvolle carrière. Helaas gebeurde er iets in de inrichting. Het was een schokkende ervaring waardoor de rest van haar leven in een stroomversnelling terechtkwam.

5. Noodlot Slaat Toe

Op 18 september 1999 sloeg het noodlot toe in de psychiatrische inrichting waar Nadya Suleman werkte, en zat er precies middenin.  Twintig patiënten begonnen een rel en de plichtsgetrouwe Nadya kwam tussenbeide. Tijdens de chaos draaide een van de vrouwelijke patiënten een houten bureau om en het landde precies op de rug van Nadya.
Ze liep hierdoor een hernia-blessure op en diende een verzoek om schadevergoeding voor werknemers in, waarmee ze $ 170.000 opstreek. Het was genoeg om haar een tijdje vooruit te helpen. Maar zoals je snel zult merken, was de blessure het laatste wat Nadya op dat moment bezighield.

6. Een Uitgestelde Droom

Nadya Suleman’s arbeidsongeval had invloed op haar vermogen om te werken en zorgde voor veel leed en fysieke pijn. Met de compensatie die ze ontving kon ze zich redden, maar er was een groter probleem. Gedurende dit alles en ook daarvoor, worstelde Nadya met een uitdaging die haar toekomstdroom in gevaar bracht.
Zij en haar man Marcos Gutierrez waren 3 jaar getrouwd en hadden actief gewerkt aan de vervulling van Nadya’s droom om een gezin te stichten. Ze probeerden steeds weer om kinderen te krijgen, maar op de een of andere manier lukte het niet. Hun volgende stap was om naar een dokter te gaan en erachter te komen wat er aan de hand was.

7. Slecht Nieuws

Ze bezochten arts na de arts en Nadya Suleman en Marcos Gutierrez kregen tips over hoe ze een betere bevruchting konden stimuleren. Ze waren vastbesloten om een kind te krijgen en daarom de twee alle noodzakelijke stappen, precies zoals de artsen hadden aangegeven. Zelfs daarna hadden ze nog steeds geen geluk. De voortdurende tegenslagen begonnen het moreel van Nadya te verlagen.
Het was zo frustrerend voor haar dat ze depressief werd. Uiteindelijk leerden ze de harde waarheid. Ze deden niets verkeerd, maar Gutierrez was gewoon onvruchtbaar. Wat gingen ze doen? Toen ze zich realiseerden dat de ouderwetse manier niet zou werken, begonnen de twee de verschillende opties te bespreken.

8. De Laatste Strohalm

Nadya Suleman besprak het probleem met haar man. Ze wilde echt kinderen hebben, en als de traditionele manier niet zou werken, moesten ze genoegen nemen met een alternatieve methode. Tenminste, zo zag Nadya het. Haar man was het daar niet mee eens. Hun verschillende gevoelens over de zaak begonnen hen uit elkaar te drijven.
De laatste strohalm voor Marcos kwam toen Nadya de methode van in-vitrofertilisatie (IVF) voorstelde, een procedure waarbij een eicel buiten het lichaam wordt bevrucht, meestal in een reageerbuisje. Marcos waarschuwde haar dat hij bij haar weg zou gaan als ze ermee door zou gaan.

9. Een Onmogelijke Beslissing

Hierdoor stond Nadya Suleman voor een onmogelijke beslissing. Ze moest kiezen tussen haar liefde voor haar man en haar levenslange droom om kinderen te krijgen. Zou ze bij haar man blijven en het risico lopen om nooit het soort gezin te hebben waar ze van droomde? Uiteindelijk besloot ze het risico te nemen en voor haar roeping te kiezen.
Het was allesbehalve eenvoudig, maar Nadya beëindigde in 2000 haar relatie met ex-echtgenoot Marcos Gutierrez en besloot door te gaan met de IVF-procedure. Ze was opgewonden dat het proces eindelijk op gang kwam, maar de dingen gingen niet precies zoals gepland voor de pas gescheiden Nadya.

10. Niets Is Gratis

In-vitrofertilisatie is geen bijzonder ingewikkeld proces, maar ondanks het feit dat het steeds populairder wordt, is het slagingspercentage niet 100 procent. De andere reden waarom het nog niet algemeen door het grote publiek wordt gebruikt? Het is een bijzonder dure operatie. Geen van deze dingen demotiveerde Nadya Suleman, die al genoeg tegenslagen had gehad.
Artsen adviseren meestal om tijdens IVF meerdere eicellen op te nemen omdat sommige van hen tijdens het bevruchtingsproces afvallen. Dat betekende ook dat de procedure een ander risico had. Dit risico zou bijzonder relevant blijken te zijn voor de zaak van Nadya Suleman. Zou ze bereid zijn het te nemen?

11. Het Risico Waard

De andere factor waarmee Nadya Suleman rekening moest houden voordat ze besloot om met IVF te beginnen, was er één die haar leven volledig kon veranderen. Door meerdere eicellen in de baarmoeder van de moeder te plaatsen, opent IVF de mogelijkheid dat meer dan één ei het bevruchtingsproces kan doorstaan, wat betekent dat de moeder uiteindelijk meer dan één baby kan baren.
Het vooruitzicht beangstigde Nadya absoluut niet. Haar motto, zo leek het, was « hoe meer, hoe beter. » Maar sommigen beweren misschien dat de mogelijkheid om meerdere kinderen te krijgen haar op zijn minst een beetje bang had moeten maken. Op dit moment had ze geen idee wat haar te wachten stond.

12. Welkom, Baby Elijah!

De mogelijkheid om in verwachting te raken van meer dan één kind wordt niet altijd als een risico beschouwd. Zo kan het een handig hulpmiddel zijn voor iemand die op een tweeling of drieling hoopt. Nadya Suleman verwachtte dat niet per sé, maar de resultaten van haar IVF-procedure waren echt verbazingwekkend.
En het zou haar ergens heen leiden, vanwaar er geen weg meer terug was. De operatie was succesvol en in 2001 kreeg Nadya haar eerste kind, een schattige jongen genaamd Elijah. Eindelijk, na jaren van strijd, werd haar droom om moeder te worden realiteit! Maar voor Nadya was dat nog niet alles.

13. Baby’s, Baby’s, Baby’s!

Een jaar nadat haar eerste kind was geboren, kreeg Nadya Suleman een dochter genaamd Amerah. De IVF werkte goed en Nadya’s verlangen naar nog meer baby’s was nog niet gestild.  Ze had zo’n positieve ervaring dat ze na enige tijd besloot de behandelingen voort te zetten en uiteindelijk eindigde ze met een twee-eiige tweeling en nog twee kinderen. Dat zijn er in totaal zes!
Voor veel mensen in ontwikkelde landen zijn zes kinderen meer dan genoeg. Met de nadruk op « meer dan. » Maar op de een of andere manier, zelfs toen, voelde Nadya dat ze na haar zesde kind nog meer wilde. Wat ze daarna deed, zou miljoenen mensen verbijsteren.

14. Een Heftige Beslissing

Het was het jaar 2008 waarin Nadya Suleman iets zou doen dat haar zou veranderen van een alleenstaande moeder van zes naar een nationale beroemdheid. Haar zes kinderen waren niet genoeg voor haar en ze wendde zich tot dr. Michael Kamrava, de arts die al haar procedures had begeleid, voor nog een IVF-behandeling.
Nadya had zes eicellen over van haar laatste behandeling en deze waren nog ingevroren. Als een fervent voorstander van het leven heeft ze gezegd dat ze niet wilde dat ze verspild werden. Het was belangrijk voor haar dat ze werden gebruikt. Ze wilde dat Dr. Kamrava ze allemaal tegelijkertijd in haar implanteerde! Maar dat is nog niet alles.

15. Nog Zes Baby’s?

Dr. Michael Kamrava aarzelde in eerste instantie, maar op verzoek van Nadya Suleman implanteerde hij uiteindelijk toch alle zes overgebleven eicellen. Nadya was onvermurwbaar en volhardend. Ze wilde onder geen enkele omstandigheid dat een van de embryo’s verspild zou worden, zelfs als dit betekende dat ze meerdere baby’s zou krijgen.
Maar het deel van het verhaal waar velen verbijsterd over waren, was dat Kamrava nog verder ging en niet alleen zes, maar in totaal twaalf eicellen injecteerde. Dat is 10 meer dan het aanbevolen maximum van twee! Zo’n radicale zet zou onovertroffen resultaten opleveren en Nadya was bereid om dat onder ogen te zien.

16. In Verwachting Van Een Achtling

Dr. Michael Kamrava’s implantatie van zoveel embryo’s is ongekend en een radicale afwijking van de standaard werkwijze van de medische gemeenschap. Maar Nadya Suleman had er geen spijt van. Anderen zouden misschien bang zijn, maar zij was opgewonden. Het bleek dat acht van de twaalf embryo’s ingenesteld waren en Nadya werd zwanger van acht kinderen tegelijk.
Er is echter een verschil tussen wat iemand graag wil en wat ze daadwerkelijk aankan. En dat was de centrale vraag: was Nadya Suleman lichamelijk in staat om acht baby’s tegelijk te baren, nadat ze dit al zes keer eerder had gedaan? Ze zou het snel genoeg te weten komen.

17. ‘Octomom’

De inspannende negen maanden van de zwangerschap van Nadya Suleman hebben haar lichaam zeker zwaar belast. Acht baby’s tegelijk is duidelijk veel meer dan een gemiddelde vrouw aankan. De media pikten haar verhaal vrij snel op en Nadya werd een sensatie die het hele internet over ging. Zo kreeg ze ook haar bijnaam, « Octomom ».
De zwangerschap van één Californische alleenstaande moeder was voor sommige mensen misschien niet nieuwswaardig. Er was echter een goede reden voor de bekendheid van Octomom. Nadya’s zwangerschap zou records breken en gevolgen hebben voor de rest van haar leven. Gevolgen die niet allemaal zo positief waren.

18. Geslaagde Bevalling

Al snel kwam het moment van de waarheid voor Octomom. Toen het tijd was om te bevallen, bleek de zwangerschap van Nadya Suleman goed verlopen en haar achtling werd  veilig geboren. Wat een opluchting moet het voor Nadya zijn geweest. Het was een lust voor het oog en de hele wereld keek mee.
In feite waren Octomom’s baby’s de eerste achtling die levend werd geboren en één week na hun geboorte nog steeds leefden. Ze was zo blij om haar acht baby’s vast te houden en kon niet wachten om ze aan hun zes andere broers en zussen voor te stellen. Voor de wereld die toekeek, rezen er echter belangrijke vragen.

19. Aandacht voor Octomom

Het ongelooflijke verhaal van Nadya Suleman betoverde de wereld en, meer specifiek, de medische gemeenschap. Kort nadat ze de acht schattige baby’s had gekregen, probeerden artsen haar te bereiken. Het was nog niet algemeen bekend dat Dr. Kamrava Nadya door de IVF had geloodst, en alleen al het feit dat het lichaam van een vrouw in staat was om een dergelijke zware zwangerschap het hoofd te bieden, was een zeer interessant onderwerp.
Hoe was ze in staat om met succes acht kinderen tegelijk te baren? Hoe was ze in staat om het onmogelijke te doen? Er waren veel vragen en de onderzoekers keken terug naar het begin van de zaak van Nadya Suleman. Hoe was het voor een vrouw lichamelijk mogelijk om zoveel baby’s te baren?

20. Een Mediasensatie

Tegen de tijd dat haar achtling werd geboren, was Nadya Suleman al een media-sensatie. Kranten, websites en nieuwskanalen – iedereen rapporteerde over haar zwangerschap. De hele natie herkende haar gezicht. En hoewel niet iedereen haar echte naam kende, kende iedereen haar naam: Octomom. Nadya was van plan om het verhaal onder controle te krijgen.
Ze wilde ook van de aandacht profiteren. Na al het zweten en zwoegen wilde ze zorgen dat ze in een positief daglicht werd gesteld. Niet lang na haar herstel van de bevalling huurde Nadya een PR-team in, zodat ze haar verhaal kon verspreiden zonder de controle te verliezen. Dat bleek moeilijker dan ze had verwacht.

21. Een Intens Personage

Ze zeggen dat roem een persoon verandert – of je het nu leuk vindt of niet. En voor Nadya Suleman is de media-aandacht nooit echt gestopt. Critici beweren dat Nadya altijd al in de schijnwerpers wilde staan – dat het zelfs de reden was waarom ze al die kinderen had. Niettemin moest Nadya het Octomom-personage combineren met de opvoeding van haar 14 kinderen.!
Na verloop van tijd begon haar personage haar echter te verteren. Haar zwangerschap zelf werd een controverse. Californiërs belaagden Nadya omdat ze model stond voor verspild belastinggeld, onverantwoordelijk gedrag en feitelijk alles wat er mis was met de hedendaagse Amerikaanse samenleving. Ze werd zelfs bedreigd! Anderen waren juist dol op haar en haar kinderen.

22. Het Viel Haar Zwaar

Toen het media-circus begon, liep het inderdaad uit de hand. Nadia Suleman slaagde er niet in om het verhaal onder controle te houden. Ze besloot dat ze drastischer maatregelen moest nemen om het publiek haar kant van het verhaal te vertellen. Ze moest openheid geven over wat ze doormaakte.
In een interview met People magazine reageerde Nadia Suleman op de openbare karikatuur die de media van haar had gemaakt. « Ik slaap niet veel, ongeveer twee of drie uur per nacht, » zei ze. « Maar ik ga door met mijn leven en probeer zo goed mogelijk om de beste moeder te zijn. » Maar omdat ze de media-aandacht niet uit de weg ging, waren veel mensen sceptisch over Octomom.

23. Een Dieptepunt

Zelfs jaren na de bevalling was Nadya Suleman nog steeds een onderwerp van nationaal belang. Hoe luid haar critici ook riepen, Amerika kon gewoon geen genoeg krijgen van Octomom en haar kinderen. Maar het leven in de schijnwerpers begon Nadya zo te beïnvloeden dat de opvoeding van haar kinderen in gevaar kwam.
Volgens meerdere bronnen had Octomom een dieptepunt in haar leven bereikt. Nadja had moeite om haar 14 kinderen te verzorgen en ze moest een uitkering aanvragen. Ze had geen keus. Het leek alsof ze tegen de wereld vocht. Zelfs met al haar baby’s voelde ze zich helemaal alleen. Al snel zou ze voor een uitdaging komen te staan die niet alleen met overheidssteun opgelost kon worden.

24. Problemen Thuis

Via de niet-aflatende berichtgeving in de media en de nationale kritiek, begonnen geruchten de ronde te doen dat Nadya Suleman haar kinderen mishandelde. Hoe kon een alleenstaande moeder immers in haar eentje alleen voor zoveel kinderen zorgen? Dat vroegen sommigen zich af. De Kinderbescherming werd zelfs ingelicht en ze besloten te onderzoeken of Octomom inderdaad haar kinderen verwaarloosde.
Toen ze een onderzoek instelden bij Suleman thuis, vonden ze geen aanleiding voor de geruchten die circuleerden en haar huis was perfect geschikt voor de kinderen. Er was echter iemand anders die het niet eens was met deze verklaring en die persoon had de macht om Octomom’s leven drastisch te veranderen.

25. Uitzettingsbericht

Dat de Kinderbescherming Nadya Suleman’s huis goed genoeg vond, wil niet zeggen dat haar huisbaas dat ook vond. En om eerlijk te zijn, hij is waarschijnlijk een van de weinige mensen die haar verhaal volgde en de macht had om haar leven daadwerkelijk te beïnvloeden. Blijkbaar beschuldigde hij haar ervan dat ze de voorwaarden van haar huurovereenkomst overtrad.
Hij sprak met de media over zijn probleem met de leefsituatie van Nadya Suleman en zette haar uiteindelijk uit. Haar hele leven lang streefde Nadya ernaar een goede moeder te zijn en nu stond ze op het punt om dakloos te worden. Ze kon dat niet laten gebeuren. En dus moest Octomom wanhopige maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat haar familie een thuis had.

26. Wanhopige Tijden

Tot groot ongenoegen van Nadya Suleman was haar huisbaas niet op andere gedachten te brengen: zij en haar kinderen moesten het huis verlaten. Ze moest een plek vinden waar al haar kinderen kunnen wonen! Voor de media was ze misschien een karikatuur, maar in haar privéleven was ze een liefhebbende moeder. En dat, zo heeft ze altijd beweerd, was haar echte persoonlijkheid.
Het probleem was dat Suleman simpelweg niet genoeg geld had. Ze had dus snel geld nodig. Dus probeerde ze uiteindelijk haar geluk in de filmwereld. Ze begon ook aan een paar andere zakelijke ondernemingen, waaronder een kortstondige muziekcarrière. Maar hielp het?

27. Een Nieuw Begin

Nadya Suleman voelde de druk van de schijnwerpers. Toen ze dat besefte, besloot ze een andere weg in te slaan. De karikatuur die ze werd was zo anders dan wie ze werkelijk was, dat ze zichzelf niet meer herkende. Ze moest wat dingen veranderen zodat ze een betere moeder voor haar kinderen kon zijn en een gelukkiger leven kon leiden.
Toen ze dat deed, veranderde Nadya Suleman haar leven op een ingrijpende manier. Ze veranderde haar voornaam in Natalie, dat was een symbolisch gebaar. Toen sloot ze haar hbo-opleiding af. Daarna begon ze parttime te werken als een gezinstherapeut. Maar hoe zat het met de kinderen?

28. De Kinderen

Nadya Suleman’s achtling is nu 9 jaar oud en ze doen het goed, met name als het gaat om eten. Ze krijgen allemaal een strikt veganistisch dieet en ze lijken ervan te genieten. Het is niet altijd even makkelijk vol te houden als je als kind constant droomt van chocolademelk en snoep.
De moeder van de kinderen, nu bekend als Natalie Suleman, heeft gezegd dat ze tegenover haar kinderen eerlijk is over wat ze heeft meegemaakt. Ze gelooft dat het gezond is om een oprechte ouder te zijn. Ze zei dat alles wat ze heeft gedaan sinds ze de status van half-beroemdheid heeft gekregen, hoe bizar sommigen het ook zullen vinden, was voor het welzijn van haar kinderen.
Ze gelooft dat deze levensstijl de sleutel is tot een gezond huishouden en deelt dat met haar fans op haar Instagram-account: de Solomon Family. Op die pagina deelt ze ook wat ze heeft gedaan als een werkloze moeder van 14 kinderen.

29. Een Beschermengel

Nu Natalie Suleman begin 40 is, is haar leven weer op het goede spoor en heeft ze alle twijfelachtige banen opgezegd. Ze heeft in verschillende nieuwsuitzendingen verteld dat er een « beschermengel » was die haar de kracht gaf om verder te gaan en haar « louche » leven achter zich te laten.
Volgens Natalie was het in februari 2013, toen ze nog in de filmindustrie werkte, dat er een zeer lange man de club in Florida inliep waar ze was. « Hij liep recht op me af en keek recht in mijn ogen. Hij greep mijn hand en pakte mijn arm vast en zei op een heel zachte, maar vastberaden manier: ‘Je hoeft dit niet te doen.’ Hij herhaalde het keer op keer. ‘Dit was het keerpunt voor Natalie Suleman. De tranen stroomden over haar gezicht. Het was dit moment dat haar leven voor altijd veranderde. « Ik wist dat ik weer mijn gezonde zelf kon worden. »

30. Terugkijken

Sinds Natalie Suleman in 2013 haar leven radicaal omgooide, heeft ze toegegeven dat ze erg ‘dwaas, onvolwassen en zelfzuchtig’ was om zoveel kinderen op de wereld te zetten zonder er goed over na te denken. Ze geeft toe dat ze destijds niet heeft nagedacht over de mogelijke gevolgen. Maar dat betekent niet dat ze er spijt van heeft.
Met deze eerlijke bekentenis is Natalie helemaal gericht op het opvoeden van haar kinderen. Ze zijn haar eerste prioriteit, en dit gaat zelfs zo ver dat ze niet geïnteresseerd is in de liefde en voorlopig tevreden is met het leiden van een celibataire levensstijl. Via haar pagina’s op sociale media laat ze zien hoezeer ze is veranderd en wat haar familie aan het doen is, inclusief de normen en waarden die ze alle 14 kinderen meegeeft.

31. Een Bescheiden Leven

Het opvoeden van 14 kinderen is niet makkelijk, maar Natalie Suleman doet het allemaal redelijk goed in haar appartement met twee slaapkamers en leeft van salaris tot salaris en met voedselbonnen. Ze heeft zelfs haar kantoor omgebouwd tot een derde slaapkamer. Natalie heeft aan de Daily Mail verteld dat ze zich nu « tevreden » voelt na alle ontberingen die ze heeft doorstaan om zoveel kinderen alleen groot te brengen.
Door haar controversiële verhaal met andere vrouwen te delen, wil ze hen inspireren om de juiste beslissingen voor zichzelf en hun kinderen te nemen. Bovendien wil Natalie geen « Octomom » meer genoemd worden. Ze vindt dat deze persoon haar en haar gezinsleven bijna heeft vernietigd. « Ik wilde niet leven. Ik deed alsof ik dat personage was, om te overleven en voor mijn gezin te zorgen, maar ik voelde me onmenselijk.  » Maar wat betekent dit verhaal uit het verleden voor de kinderen?

32. Geen Sociaal Leven

Als moeder van 14 gaat het nu veel beter met Natalie Suleman en ze geniet van de tijd met haar jongste kinderen, de achtling Makai, Josiah, Jesaja, Jona, Maliyah, Jeremia, Nariyah en Noach. Natalie wil dat al haar kinderen trots zijn op hun moeder en de vrouw die ze is geworden. Ze wilde niet dat ze zich haar zou herinneren als de « Octomom »-persoonlijkheid die ze een aantal jaren had aangenomen. « Ik werd gedwongen dingen te doen die ik niet wilde doen omdat ik zo bang was dat ik hen niet kon steunen en hun het leven kon geven dat ze verdienden », klaagde ze tegen Daily Mail.
Na het doorstaan van alle moeilijkheden als een alleenstaande moeder van 14 die probeert om de eindjes aan elkaar te knopen, is Natalie Suleman nu zo gelukkig als het maar kan. Ze geniet van alle mooie momentjes met haar negen jaar oude veganistische achtling en haar zes oudere kinderen uit haar eerste vijf  IVF-rondes: Elia (17), Amerah (16), Joshua (14), Aiden (12) en de 11-jarige tweeling Calyssa en Caleb, die ze « alleseters » noemt. Om hen een stabielere opvoeding te geven, verhuisde ze terug naar Laguna in Orange County, de plaats waar ze zelf is opgegroeid.

33. Leef, Vecht, Speel

Ze heeft absoluut geen tijd voor een sociaal leven, daarom is Natalie Suleman een zeer praktische moeder. Dit betekent dat ze elk kind heel goed kent. « Ze vechten, spelen, vechten en spelen weer zoals elk normaal gezin », vertelde ze aan Daily Mail. Ze vertelde verder dat sommige van haar kinderen verlegen zijn en dingen voor zichzelf houden, net als zijzelf, terwijl anderen meer extravert zijn. Aiden is ook autistisch, maar ondanks deze uitdaging zorgen zijn broers en zussen voor hun broer. Aiden en Makai hebben zelfs een ongelooflijk sterke band.
Alle 14 kinderen weten dat hun thuissituatie heel anders is dan in het gemiddelde Amerikaanse huishouden. Ze leert hen dat het goed is om anders te zijn en dat daar absoluut niets mis mee is. Maar dat is niet het enige dat Natalie haar kinderen heeft geleerd.

34. Plezier Tijdens de Feestdagen

Ondanks alle ontberingen die Natalie Suleman en haar kinderen moeten doorstaan, zijn ze een gelukkig gezin. Natalie leert elk kind goede normen en waarden door ze één cadeau te geven voor Kerstmis en de andere feestdagen. « Ik probeer de kinderen te leren dat ze andere mensen helpen, zodat ze niet alleen met zichzelf bezig zijn », vertelde ze aan US Weekly.
Door haar kinderen slechts één kerstcadeau te geven, gelooft Natalie dat ze hen leert om elk klein ding te waarderen. Ze hoopt dat dit hen leert dat cadeaus niet vanzelfsprekend zijn en ook verdiend moeten worden. De financiële situatie van Natalie Suleman is de reden waarom ze Kerstmis niet uitbundig kan vieren, maar ze voelt zich gezegend met haar bijzondere kinderen.

35. Naar School

Als Natalie Suleman al haar kinderen na de vakantie weer naar school laat gaan, dan is dat waarschijnlijk veel stressvoller dan als je maar één of twee kinderen weg moet brengen. De 43-jarige deelde haar zorgen op social media met een foto van haar achtling. Hierop poseren ze aan het begin van de schooldag met een glimlach en met hun schooltassen. Hieronder schreef ze: « Zijn er nog andere ouders die gestrest en overweldigd zijn door de eerste nieuwe schoolweek? »
Ze noemt zichzelf een « officiële buschauffeur », omdat ze zoveel kinderen bij school moet afzetten en weer ophalen dat alleen dit al het grootste deel van haar dag in beslag neemt. Ze grapte ook dat haar zes oudere kinderen weigerden om voor hun eerste schooldag te poseren, hoeveel ze ook smeekte. Gelukkig glimlachen ze voor de camera tijdens andere belangrijke momenten en ook voor de alledaagse gezinsmomenten.

36. Ontstressen

Moeder zijn van 14 jonge kinderen is zeker geen gemakkelijke prestatie. Om alle druk en stress het hoofd te bieden, deelt Natalie Suleman haar manieren om hiermee om te gaan. Een daarvan is één of twee uur in haar drukke agenda inplannen voor training in de sportschool.
Ze postte een foto van zichzelf op haar Instagram met het volgende bijschrift « Ik wil graag delen hoe ik omga met bovenmatige stress, omdat iemand me vroeg hoe ik gezond blijf. » Natalie vertelde verder dat lichaamsbeweging altijd een manier voor haar is geweest om met stress om te gaan. « De stress druipt letterlijk van me af, omdat ik uiteindelijk helemaal bezweet ben. Lichaamsbeweging heeft me enorm geholpen bij het omgaan met alle uitdagingen die ik in mijn leven ben tegengekomen, « voegde ze eraan toe.

37. Wellness-avond

Natalie Suleman is een consequente moeder, maar dat betekent niet dat ze ook niet heel leuk kan zijn. Een van haar leukste hobby’s bestaat uit een wellness-avond samen met haar dochters. Hierbij legt ze alle leuke dingen vast zoals het uitproberen van nieuwe gezichtsmaskers en huidproducten.
Als een moeder van 14 probeert Natalie al haar kinderen evenveel liefde en aandacht te schenken. Ook als dat betekent dat ze een avondje thuis doorbrengt met haar dochters of een enge film kijkt met haar zoons. Natalie doet het gewoon. Haar kinderen komen op de eerste plaats en ze deelt dat trots met de wereld.

38. Een Praatje Met Dr. Oz

Natalie Suleman werd uitgenodigd om in mei 2018 tijdens de show Dr. Oz haar verhaal te vertellen over hoe ze besloot om een IVF-behandeling te ondergaan en hoe ze werd bevrucht met 12 geïmplanteerde embryo’s. Natalie besprak ook de verandering van Nadya en ‘Octomom’ naar de gelukkige en gezonde toegewijde moeder die ze nu is.
Ze vertelde openhartig over haar ervaringen en de transformatie van een alleenstaande en wanhopige moeder naar het opvoeden van haar 14 kinderen, die ze op al haar social-mediapagina’s ‘de Solomon-familie’  noemt. Ze maakte ook van de gelegenheid gebruik om te vertellen over het nieuwe YouTube-kanaal dat ze met haar kinderen heeft gelanceerd.

39. Luck Of The Draw

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom je niet op je broers of zussen lijkt, dan komt dat omdat genetica zowel heel fascinerend als lastig is. Het is een gok, zoals sommigen zouden zeggen. Als je 14 kinderen hebt, is de kans groot dat al je genen in je nageslacht worden uitgedrukt. Natalie Suleman noemt dit haar veelzijdige familie en dichotome genen.
Ze is dol op elk kind wat ze heeft. Ze ziet het als een zegen dat ze allemaal een uniek uiterlijk hebben en verschillende genen hebben geërfd. Het mooiste is dat deze twee kinderen hierboven, Nariyah en Noah, deel uitmaken van de achtling.

40. Actieve Kinderen

De achtling van Natalie Suleman zijn allemaal veganisten en ze leiden graag een gezond leven. Als dat betekent dat ze mee moeten doen aan marathons, dan zijn ze daar voor in. Op deze foto staat Natalie’s achtling na het voltooien van de Russ Miller Memorial race van 5 kilometer in februari 2018.
Ze vinden het allemaal leuk om mee te doen voor het goede doel om geld in te zamelen voor geweldige initiatieven. Natalie wil deze belangrijke normen en waarden van jongs af aan meegeven aan haar kinderen, en ze doet dat op briljante wijze.  Ze zien er allemaal goed uit na het afronden van de race, hand in hand. Dit maakt de fans van Natalie nog gelukkiger. Het blijkt dat de kinderen zoveel meer hebben gedaan dan alleen maar rennen.

41. Moderne Helden

Als de achtling geen hardloopwedstrijden voor goede doelen doet, werken ze onvermoeibaar aan andere projecten voor school. De kinderen kregen de opdracht om een poster van hun helden te maken en maakten de meest creatieve projecten. Maar misschien is de fotobom van Caleb nog wel het beste.
Natalie Suleman schept niet graag op over haar getalenteerde kinderen, maar haar fans vinden het leuk om te zien waar ze mee bezig zijn. Natalie deelt ook deze momenten om te bewijzen dat iedereen 14 gelukkige kinderen kan opvoeden als je er gewoon voor gaat. Het is duidelijk dat haar kinderen haar toewijding waarderen, dat blijkt wel uit wat ze voor haar hebben voorbereid.

42. Schrijven

Wat het allemaal de moeite waard maakt voor Natalie Suleman is de liefde die ze iedere dag van haar kinderen krijgt en op speciale dagen zoals Moederdag. Ze maakte foto’s van alle speciale kaarten en handgemaakte geschenken die ze van haar kinderen had gekregen. Het zijn de kleine dingen waardoor ze zich zo gezegend voelt.
Als we het hebben over schrijven….Natalie’s 12-jarige zoon Aiden en de moeilijke opvoeding van een autistisch kind, samen met 13 andere gezonde kinderen, heeft haar geïnspireerd om een boek te schrijven. Hij heeft het verstand van een kind van 18 maanden, hij draagt nog steeds luiers en praat niet. Ze praat gewoon met haar kinderen over autisme en vindt het heerlijk om hen erover te leren. Ze hoopt dat het boek gepubliceerd gaat worden. Ze schreef het in eerste instantie om de uitdagingen op te sommen waarmee ze te maken kreeg. « Het is een verhaal dat verteld moet worden en ik denk dat het veel vrouwen zal aanmoedigen om een kracht te vinden waarvan ze niet wisten dat ze het hadden, » vertelde ze aan Daily Mail.

43. Zussen

Van de 14 kinderen die Natalie Suleman heeft gekregen, zijn er vier meisjes. Ze vindt het leuk om met al haar dochters tijd door te brengen, en hoewel ze verschillen in leeftijd vinden Amerah (16), Calyssa (11), Maliah en Nariyah (negen) het heel leuk.
Deze foto werd genomen toen Amerah haar verjaardag vierde. De gelijkenis tussen alle dames van de Solomon-familie is verbluffend en dit is echt een perfect plaatje. Natalie probeert elke week jongenstijd of meidentijd in te passen, maar ze vindt het het leukst als al haar kinderen thuis zijn. Helaas is dat niet altijd mogelijk.

44. Familietradities

Familietradities zijn heel dierbaar voor Natalie Suleman, dus dat betekent dat de wekelijkse gezinsavond op zaterdag heel serieus wordt genomen in het huishouden van Solomon. Deze traditie is door Natalie en haar kinderen ingesteld en ze noemen het ‘Family Fun Night’.
Elke zaterdagavond staat in het teken van het samenzijn en kijken naar enge film of documentaires, het houden van educatieve en stimulerende discussies of het samen spelen van bordspellen. Tot hun favoriete activiteiten horen kijken naar The Shining en schaken. De vier oudere kinderen gaan meestal naar vrienden en nu ze tieners zijn willen ze niets meer weten van de traditie. Maar omdat het nog steeds geldt, houden Natalie’s 10 jongste kinderen nog steeds van de gezellige familieavondjes.

45. Mooi Aankleden

Alle kinderen van Natalie Suleman zijn zich ervan bewust dat hun familie anders is dan andere. De achtling vindt het leuk dat ze uniek zijn en genieten net als andere kinderen van school en leuke activiteiten. Eigenlijk zijn het allemaal zeer getalenteerde kinderen en Natalie deelt dat trots. Wie had gedacht dat ze zo snel groot zouden worden ?!
Hier zijn haar acht levensgeschenken die genieten van hun rollen in een schooluitvoering in Orange County. Ze poseren hier allemaal prachtig voor de camera, maar de volgende afbeelding laat zien dat dit niet altijd het geval is. Maar zelfs de meest mislukte foto’s kunnen de mooiste herinneringen opleveren.

46. Rauwe Producten

Natalie Suleman plaatste dit op haar Instagram met de grappige titel « Kunnen we nog veganistischer worden? » Jazeker, de zes oudere kinderen zijn niet veganistisch, terwijl de achtling geniet van een rauw, veganistisch dieet bestaande uit gezonde shakes, biologische boerenkool, snijbiet, kool, paprika’s en rode of gele bieten. Ze houden ook van zelf gekookte veganistische maaltijden met quinoa en gekiemde linzen.
Het dessert bestaat het meestal uit groene appel met rauwe amandelboter. Natalie Suleman groeide op als een overtuigd vegetariër, dus het was voor haar niet moeilijk om over te gaan op het veganistische leven. De dieetverandering heeft haar ook geholpen met de medische aandoeningen die ze doorstond toen ze bijna 8 maanden lang zwanger was van de achtling. Ze gelooft dat deze manier van leven alle familiemaaltijden meer de moeite waard maakt.

47. De Hele Familie

Het is niet altijd makkelijk om de hele familie, dus alle 14 kinderen en het gezinshoofd Natalie Suleman, op de foto te zetten. Dus als bijna de hele club lachend wordt vastgelegd, dan is dat er zeker een voor in de boeken.
Natalie schreef het volgende bij deze Instagram-post: « Dus DIT is wat er gebeurde toen we probeerden om een leuke familiefoto te maken met zoveel mogelijk familieleden. Zoals gewoonlijk staan Elia, Amerah en JJ niet op de foto.  » Natalie kan gelukkig veel speciale gezinsmomenten met de wereld delen via haar sociale media. Wat echter nog meer intrigeert, zijn de dagelijkse, oprechte momenten die ze deelt. Hiermee laat ze zien hoe het is om een alleenstaande moeder van 14 te zijn, en ze allemaal op te voeden tot gelukkige en gezonde mensen.

48. Op YouTube

Natalie heeft zichzelf benoemd tot parttime adviseur die mensen met drugsverslavingen helpt. Daarom leek het haar een geweldig idee om haar eigen YouTube-kanaal te lanceren. De eerste video die ze plaatste, was een clip van zes minuten van haar oudste dochter Amerah. Ze las op een vrouwenevenement in Long Beach, Californië, een brief voor die ze aan haar moeder had geschreven voor moederdag.
Na Amerah’s toespraak stonden alle kinderen van Natalie in de rij en gaven ze haar een kado. Natalie opende het kanaal om haar levensverhalen te delen.  Ze zei ook dat ze haar kinderen het kanaal wilde laten beheren met vlogs over leuke activiteiten, boodschappen doen, veganistische voedseluitdagingen en andere creatieve ideeën die ze bedenken.

49. Thanksgiving-gekte

Op speciale momenten zoals bij Thanksgiving, leert Natalie Suleman haar kinderen om actief te blijven en een verschil te maken in de wereld. Hier staan 10 van de 14 kinderen die hebben deelgenomen aan de Turkey Trot van 5 kilometer. Kijk eens naar de teamgeest en bijpassende T-shirts!
Natalie was die dag erg trots en er was een hoop te vieren. Maliyah, Josiah, Noah en Jesaja wonnen de race allemaal binnen hun leeftijdsgroep. Ze kregen zelfs pompoentaarten als prijzen! Het beste aan dit alles is dat Thanksgiving nog steeds een heel belangrijk feest is voor de familie Suleman, ondanks dat meer dan de helft veganistisch is. Dus waarschijnlijk eten ze taart in plaats van de gevulde kalkoen.

50. Een Interne Strijd

Je ziet het aan de buitenkant niet zo duidelijk, maar Natalie Suleman lijdt dagelijks een enorme hoeveelheid lichamelijke pijn verdragen als gevolg van de blessures die ze heeft opgelopen door haar zwangerschap met acht kinderen. Het is voor haar erg moeilijk om te rennen door vier beschadigde tussenwervelschijven in haar wervelkolom. Daarnaast liep ze onherstelbare sacrale schade op, kreeg ze een bilaterale ischia en perifere neuropathie, maar ze gaat dapper door!
Om de pijn en stress te bestrijden, legt Natalie dagelijks 16 kilometer af op een traploop-apparaat in plaats van te rennen op een loopband. Ze gaat ook naar een sportschool die alleen voor vrouwen is. Sinds haar jeugd worstelt ze met ernstige sociale fobie en door overvolle sportscholen voelde ze zich extra gestrest. De reden dat ze deze trainingsfoto maakte, was om de mensen te bedanken die haar een gratis trainingsoutfit stuurden, omdat Natalie het zich jarenlang niet kon veroorloven om haar eigen sportspullen te kopen.
Het volgende beeld bewijst hoeveel Natalie heeft overwonnen en wat een sterke vrouw ze echt is.

51. Kleine Natalie

Ja, ooit was Natalie Suleman ook een klein meisje. Ze deelde dit op haar sociale media-accounts als herinnering aan het verkleden voor Halloween, met uitgesmeerde lippenstift en zo. Dit was in 1978 toen Natalie’s moeder haar aankleedde als een rommelige clown.
Ze heeft haar naam veranderd van Nadya in Natalie, maar dat betekent niet dat ze haar verleden uit wil wissen. Het enige waar ze vanaf wil is de Octomom-persoonlijkheid, uit de tijd dat ze een paar beslissingen nam waar ze niet zo trots op was. Sindsdien heeft Natalie enorme vooruitgang geboekt en probeert ze de allerbeste moeder te zijn voor haar achtling en haar andere kinderen. Het is niet makkelijk om een moeder van 14 te zijn, maar ze doet het geweldig en deelt haar reis met iedereen.

52. Kattenvrouw

Voordat Natalie Suleman moeder werd van 14 kinderen, drukte ze haar moederlijke liefde uit via katten. Als kind had ze meer dan een dozijn katten, die ze voor de grap haar broers en zussen noemde. Maar er was maar één kat die Natalie’s hart heeft gestolen.
Deze foto van Natalie, haar moeder, broer en de kat Boots werd in 1975 gemaakt toen Natalie nog maar een peuter was. Maar het natuurlijke moederinstinct van haar moeder ging ook over op Natalie. Als Natalie dit aan haar kinderen laat zien, vooral aan Calyssa, die van katten houdt, zijn ze geschokt over hoe dik haar favoriete kat Boots was. De kat woog meer dan 20 kilo en haar buik sleepte over de grond toen ze liep! Ze heeft een oude foto gedeeld om te laten zien hoe dik ze was.

53. Terug In De Tijd

We weten nu waar Caleb zijn uiterlijk vandaan heeft. Deze foto is van Natalie Suleman’s moeder en genomen in Duitsland toen ze nog maar twee jaar oud was. Dit is een belangrijke terugblik naar 1940! Deze afbeelding verklaart misschien veel over waarom een paar van  Natalie’s kinderen blank zijn en andere een donkerdere huidskleur hebben.
Natalie vindt het leuk om foto’s uit het verleden te delen. Het maakt haar nostalgisch en ze waardeert daardoor het prachtige gezin dat ze opvoedt. Het is niet gemakkelijk om een alleenstaande moeder te zijn voor 14 kinderen. Natalie telt echter elke dag haar zegeningen en deelt haar waardering voor haar eigen ouders en alles wat ze van hen heeft geleerd toen ze opgroeide.
https://trends-catchers.nl/index.php/2019/02/05/het-bijzondere-verhaal-van-deze-unieke-achtling-en-hun-moeder/53/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten