zaterdag 16 januari 2021

Lonely Planet : De beste onderwaterfoto's van het jaar

 

 
 
 
De beste onderwaterfoto's van het jaar© Lonely Planet De beste onderwaterfoto's van het jaar

De Ocean Art Onderwaterfotografie-competitie, georganiseerd door de Underwater Photography Guide, heeft de beste foto's van 2020 uitgekozen en in iedere categorie een winnaar gekroond.

Ondanks de globale reisrestricties door Covid-19, wist Ocean Art Contest foto's van een hoog kaliber te verzamelen uit oceanen over de hele wereld. Inzendingen bestonden uit creatieve foto's gemaakt in eigen achtertuin en archieffoto's, maar een enkeling waagde ook een poging tot reizen voor de mooiste foto's. 

In totaal zijn er 12 categorieën waarin drie of vier prijzen werden vergeven. De vakjury ontving duizenden inzendingen uit meer dan 80 landen. De winnaar van de gehele verkiezing, Gaetano Dario Gargiulo, won zowel de 'Wide Angle'-categorie als de 'Best of the Show'-prijs met zijn foto van een octopus die een selfie neemt. Deze foto werd niet door de fotograaf gemaakt, maar door de octopus zelf bij de getijdenpoelen van Kamay Botany Bay National Park in New South Wales, Australië. Gargiulo legde zijn camera in een ondiepe poel, vlak bij het nest van de ocotopus. Na een tijdje begon de octopus ermee te spelen, waar deze foto uit voort kwam. Andere winnaars gaven een inkijkje in de uitzonderlijke onderwaterwereld door diepzeedieren vast te leggen, nieuwe fotografietechnieken te laten zien en het belang van conservatie van het zeeleven vastlegden door zowel de trieste kant als de hoopvolle kant te laten zien.

Bekijk de volledige lijst met winnaars op www.uwphotographyguide.com.

Een greep uit de winnaars:

De beste onderwaterfoto's van het jaar© Aangeboden door Lonely Planet De beste onderwaterfoto's van het jaarDe beste onderwaterfoto's van het jaar© Aangeboden door Lonely Planet De beste onderwaterfoto's van het jaarDe beste onderwaterfoto's van het jaar© Aangeboden door Lonely Planet De beste onderwaterfoto's van het jaar

Openingsfoto: Eerste plek in de categorie 'Blackwater': "Acanthonus Armatus" - Steven Kovacs

De beste onderwaterfoto's van het jaar (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten