dinsdag 19 januari 2021

BMW komt dit jaar met elektrisch M-model

 

 
 
 

BMW M GmbH, de performancedivisie van BMW, heeft ondanks de pandemie vorig jaar meer M- en M Performance-modellen aan de man weten te brengen dan in 2019. BMW M verkocht vorig jaar met 6 procent meer auto's dan het jaar ervoor. Dat smaakt naar meer en BMW's M-divisie blikt alvast vooruit op wat er dit jaar komen gaat.

© Aangeboden door AutoWeek

BMW M GmbH heeft vorig jaar 144.218 auto's verkocht, 6 procent meer dan in 2019. Het levert zelfs een verkooprecord op. Vooral de X5 M en X6 M en de M Performance-versies van de 3- en 4-serie hebben voor de groei in M-verkopen gezorgd. Het verkoopsucces smaakt ongetwijfeld naar meer en dus blikt de sportafdeling vooruit op wat er dit jaar gaat komen.

© Aangeboden door AutoWeek

Deze maand nog maken we kennis met de BMW M5 CS, de lichtere, krachtigere en dus snellere variant van de reeds indrukwekkende M5. In maart dit jaar worden de eerste exemplaren van de nieuwe M3 en M4 Coupé geleverd, hetgeen de verkoopcijfers dit jaar zeker geen schade zal berokkenen. BMW levert de M3 en M4 Coupé straks ook als krachtigere Competition en geeft daarbij aan dat elk M-model dat met handbak beschikbaar is, gezelschap krijgt van een Competition-versie met achttraps automaat. In de zomer van dit jaar breidt BMW's M-divisie het leveringsgamma uit met de reeds aangekondigde vierwielaangedreven versies van de nieuwe M4. Daarnaast bevestigt München dat het nog voor de zomer het doek trekt van de nieuwe M4 Cabrio. Op termijn volgt - en dat is voor het eerst - een M3 Touring, maar ook op ander vlak zit een M-primeur in het vat.

BMW zegt namelijk dat het dit jaar het eerste volledig elektrische M-model presenteert. Het zou hier zomaar om een M Performance-uitvoering of een volwaardige M-versie van de op stapel staande BMW i4 kunnen gaan. Daarover later meer!

BMW komt dit jaar met elektrisch M-model (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten