zaterdag 14 januari 2012

€44 miljard aan eten in de vuilnisbak

14 jan 2012
AMSTERDAM - Jaarlijks gooien Nederlanders voor €44 miljard aan eten weg. Dat betekent dat alleen al in Nederland elk jaar tonnen voedsel in de vuilnisbak belanden, terwijl mensen elders in de wereld verhongeren. Doe jij dat ook? Terwijl die kliekjes nog een perfecte maaltijd vormen voor de zondagavond, gooi jij ze weg, want 'het is tegen die tijd vast niet goed meer'. Of je koopt een brood, maar vergeet het te eten. Na een paar dagen staat de schimmel op het plastic en zie je geen andere oplossing dan het weg te gooien. Gooi jij veel eten weg of is de vriezer jouw vriend?


    Oplossingen?

    Volgens Veneca, Vereniging Nederlandse Cateringorganisatie, moet deze verspilling in 2015 met twintig procent zijn verminderd. De oorzaak zou bij wet- en regelgeving liggen. Zo moet volgens Veneca duidelijker worden gelabeld: op etiketten zou onduidelijk en inconsequente informatie staan. Zo zou de houdbaarheidsdatum voor één type product regelmatig verschillen. Consumenten moeten meer informatie krijgen over de gevolgen van het eten van voedsel dat de houdbaarheidsdatum is gepasseerd.

    Voedselverspilling in horeca

    In de horeca is voedselverspilling ook aan de orde van de dag. Sommige producten zouden maar 2 uur buiten de koelkast bewaard mogen worden na aflevering bij het restaurant. Veneca stelt voor deze termijn te verlengen, zodat niet meer zoveel eten in de vuilnisbak belandt.

    Gooi jij veel eten weg?Geloof jij dat bovenstaande voorgestelde maatregelen daadwerkelijk zullen helpen? Heb jij nog tips voor anderen? Praat met ons mee!

    http://www.telegraaf.nl/vrouw/eten_drinken/11298536/__44_miljard_aan_eten_in_de_vuilnisbak__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten