vrijdag 24 februari 2012

Mobieltje uit de muur

24 feb 2012
door onze redactie
Simkaarten en mobiele telefoons trek je sinds deze week gewoon uit de automaat. Via een aanraakscherm maak je een keuze, even pinnen en je nieuwe telefoon rolt uit het apparaat.

    Op Schiphol kun je sinds deze week een mobiele telefoon en abonnement uit 'de muur trekken'. Op Schiphol kun je sinds deze week een mobiele telefoon en abonnement uit 'de muur trekken'. Foto: Ronald Bakker
    Eric van Velzen van Automated Retail Concepts haalt een telefoon uit the Shopping Wall op Schiphol. Eric van Velzen van Automated Retail Concepts haalt een telefoon uit the Shopping Wall op Schiphol. Foto: Ronald Bakker
    The Shopping Wall is gebouwd door het Nederlandse bedrijf Automated Retail Concepts en staat de komende drie maanden bij de ingang van Schiphol Plaza. Daarna zal het apparaat rouleren op drukke locaties zoals festivals, treinstations en winkelcentra. In Japan en de Verenigde Staten is het al langer mogelijk om mobiele telefoons inclusief abonnement uit een automaat te halen. Voor Europa heeft Schiphol de primeur.
    De machine biedt een keuze uit acht mobiele telefoons van €15 tot €220 en verschillende sim-only en prepaidkaarten van aanbieder hollandsnieuwe, de prijsvechter van Vodafone. Net als bij prepaid betalen klanten van hollandsnieuwe ook bij sim-only het tegoed vooraf.
    “Met The Shopping Wall introduceren we een nieuw concept waarbij we geen eigen winkels nodig hebben op drukbezochte locaties”, vertelt marketingmanager Sharon van de Kuijt van hollandsnieuwe. “Hierdoor kunnen we de tarieven laag houden.”
    De telefoonautomaat werd gisteren officieel geopend, maar staat al een week op Schiphol. Van de Kuijt noemt de resultaten van deze week bemoedigend, al wil ze niet vertellen hoeveel transacties zijn gedaan. Eric van Velzen van Automated Retail Concepts wil wel kwijt dat 17 procent van alle mensen die met het apparaat in de weer waren ook daadwerkelijk tot een aankoop over is gegaan.

    http://www.telegraaf.nl/digitaal/11582081/__Mobieltje_uit_de_muur__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten