dinsdag 21 februari 2012

Baas Megaupload op vrije voeten

di 21 feb 2012
AUCKLAND - Kim Dotcom, de vorige maand opgepakte oprichter van de website Megaupload, is woensdag vrijgelaten na het betalen van een borgsom. Een rechter in de stad Auckland vond in tegenstelling tot het Openbaar Ministerie dat er geen sprake is van vluchtgevaar. Dat meldden media in Nieuw-Zeeland.

    Kim Dotcom (38), geboren als Kim Schmitz, wordt ervan beschuldigd dat hij miljoenen heeft verdiend door via zijn website illegale kopieën te verspreiden van auteursrechtelijk beschermde films, muziek en software. Kim Dotcom (38), geboren als Kim Schmitz, wordt ervan beschuldigd dat hij miljoenen heeft verdiend door via zijn website illegale kopieën te verspreiden van auteursrechtelijk beschermde films, muziek en software. Foto: AFP

    Dotcom (38), geboren als Kim Schmitz, wordt ervan beschuldigd dat hij miljoenen heeft verdiend door via zijn website illegale kopieën te verspreiden van auteursrechtelijk beschermde films, muziek en software. Zelf zegt de Duitser dat hij slechts online opslagcapaciteit verkoopt.

    Naast Schmitz waren nog drie verdachten aangehouden op verzoek van de Amerikaanse federale recherchedienst FBI. Onder hen was een 29-jarige Nederlander. Hij was eerder al vrijgelaten na het betalen van een borgsom, net als de twee andere verdachten.

    De vier werden gearresteerd tijdens een inval in Dotcoms luxueuze landhuis op het Nieuw-Zeelandse platteland. Daarbij werden onder meer 20 exclusieve auto's in beslag genomen. De website van Megaupload werd uit de lucht gehaald. De Verenigde Staten willen dat de verdachten worden uitgeleverd. De rechter in Nieuw-Zeeland moet zich nog buigen over dat verzoek.

    http://www.telegraaf.nl/buitenland/11568398/__Baas_Megaupload_vrij__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten