zondag 26 februari 2012

Bol.com wil met Ahold groeien

 27 feb 2012
Bol.com wil met Ahold groeien door Theo Besteman
AMSTERDAM - Levensmiddelenconcern Ahold dat heeft voor €350 miljoen alle aandelen van webwinkel bol.com heeft gekocht, blijkt al twee jaar in gesprek over de overname die maandagochtend is aangekondigd. Ahold gaat voor een groot aantal afnamepunten van bol.com-producten zorgen.

    Foto: bol.com
    Bol.com-directeur Daniël Ropers zegt dat de webwinkel, die naast dvd's, boeken ook elektronica verkoopt, snel in aantal categorieën met producten zal uitbreiden en doorgroeit in Nederland en België.
    "Dit is nog maar het begin. Wij barsten van de ambitie, als je na de gesprekken van afgelopen jaren met de grootste retailer kunt samengaan, dan is dat voor een bedrijf met de grootste kennis van webverkopen ideaal", zegt hij maandagochtend in een reactie op de overname. Bol.com blijft zelfstandig binnen de Ahold-organisatie zegt de oprichter en directeur Ropers.
    Ahold koopt bol.com op het moment dat het zijn internetstrategie uitbreidt en verkooppunten in het land aanbiedt. Ropers: "Met zo'n sterke partner krijgen we alleen maar meer mogelijkheden."
    Bol.com had al een goed gevulde kas en zocht voor de samenwerking in distributie. "Ahold begrijpt als geen ander hoe je in de retail klanten bedient, en doet dat zonder compromis. Dat is waar wij al lang naar op zoek waren."

    http://www.telegraaf.nl/dft/11598034/__Bol.com_wil_met_Ahold_groeien__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten