woensdag 22 februari 2012

‘Hitler kreeg zoon bij Franse tiener’

22-2-2012
Parijs - Was Jean-Marie Loret dan toch de zoon van Adolf Hitler? De in 1985 gestorven Fransman heeft tot zijn dood beweerd dat hij het enige kind was van de beruchte nazileider, maar veel geloof werd er aan zijn verhaal nooit gehecht. Maar in de heruitgave van het boek dat Loret over de zaak schreef, staat nu toch een aantal opmerkelijke nieuwe ‘bewijzen.’


Toen Hitler in 1914 tijdens de Eerste Wereldoorlog gelegerd was in Picardie, Noord-Frankrijk, zou hij daar een affaire hebben gehad met de 16-jarige Charlotte Lobjoie. De vrouw beviel in 1918 van Jean-Marie en stond hem af ter adoptie. Pas vlak voor haar dood in de jaren 50 vertelde die hem wie zijn echte vader was.

Het Franse tijdschrift Le Point heeft een uitgebreid stuk over de nieuwe aanwijzingen. Behalve dat Jean-Marie Loret een treffende gelijkenis vertoonde met Hitler, hadden beide mannen bijvoorbeeld ook dezelfde bloedgroep en kwamen hun handschriften overeen, zo blijkt nu.

In documenten van het Duitse leger staat bovendien dat Charlotte Lobjoie tijdens de tijdens de Tweede Wereldoorlog regelmatig enveloppen met geld kreeg overhandigd van Duitse soldaten. Ook zou de vrouw op zolder meerdere schilderijen gemaakt door Hitler hebben gehad.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/11572805/__Hitler_kreeg_zoon_bij_tiener__.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten