zondag 11 augustus 2024

Een ranglijst van de vriendelijkste landen ter wereld

 Een ranglijst van de vriendelijkste landen ter wereld: Op welke plaats staat Nederland?

©Shutterstock

Tijdens het reizen zijn er altijd wel plaatsen die opvallen door hun prachtige landschappen, fantastische keuken en/of hun rol in de geschiedenis. Maar één van de dingen waardoor bezoekers steeds weer terugkomen naar een land zijn de mensen. Sommige bestemmingen blinken echt uit in het verwelkomen van bezoekers en dat laat een blijvende indruk achter. De website InterNations voert jaarlijks een onderzoek uit om te ontdekken welke landen het hoogst scoren op vriendelijkheid onder mensen die naar het buitenland zijn verhuisd en onder buitenlandse reizigers. De resultaten voor 2024 zijn gepubliceerd door World Population Review.

Staat jouw land in de top 30? Klik verder om erachter te komen!


30. Nederland©Shutterstock

Volgens dit onderzoek vinden bezoekers aan Nederland de Nederlanders aardig en vriendelijk. Het land staat op de 30ste plaats op de lijst.


29. Italië©Shutterstock

Italianen staan bekend om hun liefde voor gezelligheid, dus het is geen verrassing dat dit gezellige land in de top 30 staat.


28. Nieuw-Zeeland©Shutterstock

Kiwi's, zoals mensen uit Nieuw-Zeeland ook wel worden genoemd, hebben het imago gemoedelijk en vriendelijk te zijn, en dit geldt ook voor toeristen!


27. Finland©Shutterstock

Finnen lijken op het eerste gezicht misschien wat gereserveerd, maar ze zijn open en oprecht en hebben de juiste balans tussen eerlijk en beleefd gevonden.


26. Turkije©Shutterstock

Bezoekers van Turkije geven aan dat de mensen ongelofelijk tolerant zijn, maar ook dat ze makkelijk in de omgang zijn en graag helpen wanneer dat nodig is.


25. China©Shutterstock

Chinezen staan open voor nieuwkomers, ondanks de grote taalbarrière die overwonnen moet worden. Leer voor je bezoek een paar essentiële woorden en je zult het ver schoppen bij de mensen in dit land.


24. VS©Shutterstock

In zo'n groot land als de VS kom je op sommige plekken meer vriendelijke inwoners tegen dan op andere. Ga naar Savannah, Georgia, als je op zoek bent naar één van de vriendelijkste steden van het land


23. Canada©Shutterstock

De Canadese vriendelijkheid staat niet voor niets als legendarisch bekend! Ze behoren tot de warmste, meest gastvrije mensen voor nieuwkomers. Je zult geen problemen hebben met de lokale bevolking in Canada!


22. Australië©Shutterstock

De relaxte levensstijl van de Australiërs heeft er zeker toe bijgedragen dat ze zo vriendelijk zijn. Toeristen genieten van hun ontspannen karakter en gevoel voor humor.


21. Cyprus©Shutterstock

Cyprioten hebben een reputatie hoog te houden wat betreft hun gastvrijheid, die erkend wordt als één van de beste ter wereld. Ze staan op de 21ste plaats op de lijst.


20. India©Shutterstock

Indiërs begroeten toeristen met warmte en vriendelijkheid, vooral op de populairste bestemmingen in het land, welke gewend zijn aan mensen uit de hele wereld.


19. Ierland©Shutterstock

Praten over koetjes en kalfjes is een kunst in Ierland, waar vreemden gemakkelijk met elkaar in gesprek raken. Ieren zijn makkelijk in de omgang en hebben een goed gevoel voor humor.


18. Verenigde Arabische Emiraten©Shutterstock

De inwoners van de Emiraten staan bekend om hun hartelijkheid en hoffelijkheid ten opzichte van bezoekers, waardoor het één van de vriendelijkste plaatsen is om naartoe te reizen.


17. Taiwan©Shutterstock

Taiwanese mensen helpen toeristen graag, zodat ze zich meteen thuis voelen wanneer ze deze fascinerende bestemming gaan verkennen.


16. Spanje©Shutterstock

Je zult je ongetwijfeld op je gemak voelen als je Spanje, één van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld, bezoekt. Spanjaarden zijn beleefd en verwelkomen reizigers hartelijk.


15. Bahrein©Shutterstock

Het is gemakkelijk om Bahreiners te ontmoeten, die warm en vriendelijk zijn. Veel mensen die zich in dit land vestigen, melden dat ze zonder problemen vrienden worden met de lokale bevolking.


14. Maleisië©Shutterstock

Immigranten en toeristen beschouwen Maleisië als een warme en gastvrije plek, dus het is geen verrassing dat Maleisië in de top 15 staat.


13. Portugal©Shutterstock

Portugal is een warm en gastvrij land, met inwoners die nieuwkomers graag helpen en met open armen ontvangen.


12. Colombia©Shutterstock

De hartelijkheid van Colombianen is algemeen bekend en ze staan daarom op de 12de plaats op deze lijst. Als je het land bezoekt, zul je mensen ontmoeten die vriendelijk en gastvrij zijn.


11. Panama©Shutterstock

De Panamezen zijn buitengewoon vriendelijk en waren al gewend aan bezoekers voordat het beroemde kanaal dit land in 1914 tot een wereldkruispunt veranderde.


10. Griekenland©Shutterstock

Griekenland is één van de populairste vakantiebestemmingen die het meest bekend staat om zijn gastvrijheid. Gasten krijgen altijd een warm welkom die ze niet snel zullen vergeten!


9. Kenia©Shutterstock

Kenia is één van de meest gastvrije landen in Afrika, met een ongelooflijk vriendelijke, open samenleving. Kenianen lachen graag en zijn erg sociaal.


8. Thailand©Shutterstock

Thaise mensen verwelkomen bezoekers met eenvoudige vriendelijkheid en hartelijkheid, waardoor het niet verrassend is dat dit land de achtste plaats op deze lijst inneemt.


7. Costa Rica©Shutterstock

De “Tico's” zijn gelukkige mensen, die over het algemeen gemakkelijk in de omgang zijn en graag plezier hebben en lachen. Ze zijn erg sociaal en hechten veel waarde aan tijd doorbrengen met vrienden en familie.


6. Oman©Shutterstock

Vriendelijkheid is verankerd in de Omaanse cultuur, waar gasten als familieleden worden behandeld. Wees niet verbaasd als je tijdens je verblijf bij iemand thuis wordt uitgenodigd.


5. Vietnam©Shutterstock

De Vietnamezen zijn één van de vriendelijkste mensen naar bezoekers toe en zijn bijzonder dankbaar als bezoekers moeite doen om hun cultuur en gewoonten te begrijpen.


4. Indonesië©Shutterstock

Mensen die Indonesië bezoeken zullen blij zijn als ze ontdekken dat de lokale bevolking erg vriendelijk is en open staat voor buitenlanders die op bezoek komen.


3. Filippijnen©Shutterstock

Warmte en gastvrijheid zijn hoekstenen van de Filippijnse cultuur. De Filippijnse mensen doen vaak zelfs hun uiterste best om bezoekers te helpen.


2. Brazilië©Shutterstock

Eén van de warmste en vriendelijkste volken wacht op iedereen die Brazilië bezoekt, een land dat volgens dit onderzoek het op één na vriendelijkste ter wereld is.


1. Mexico©Shutterstock

Het sterke gemeenschapsgevoel in de Mexicaanse cultuur verklaart misschien waarom dit land zo gastvrij is en op de eerste plaats staat in deze lijst!


Bronnen: (World Population Review) (InterNations)

Een ranglijst van de vriendelijkste landen ter wereld: Op welke plaats staat Nederland? (msn.com)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten