donderdag 26 mei 2022

KLM stopt met verkoop vliegtickets vanaf Schiphol

 

KLM stopt met verkoop vliegtickets vanaf Schiphol

KLM legt de verkoop stil van tickets voor vluchten die de komende dagen gaan vertrekken vanaf Schiphol. Dat doet de luchtvaartmaatschappij vanwege de grote drukte op de luchthaven. Het gaat om tickets voor vluchten van KLM tot en met aanstaande zondag.

"We krijgen veel vragen van klanten die de rijen voor de security hebben gezien en het niet aandurven vanaf Schiphol te vertrekken", zegt een woordvoerster. KLM biedt een omboekingsregeling aan.

Wachtrijen

De afgelopen periode zijn de wachttijden voor reizigers vaak erg lang geweest op Schiphol. Dat heeft onder meer te maken met de groei van het aantal reizigers, maar ook met personeelstekorten op de grond. Maatschappijen annuleren daardoor al vluchten. Vanwege de lange wachttijden op de luchthaven zijn er zelfs opstootjes geweest, waarbij de marechaussee moest ingrijpen.

Schiphol heeft eerder op de dag een actieplan gepresenteerd om in de zomerperiode grote drukte op de luchthaven tegen te gaan. Daarvoor moet onder meer extra personeel, zoals beveiligers, worden geworven. Woensdag maakte Schiphol al bekend dat de regels voor de start- en landingsrechten worden veranderd, waardoor er deze zomer minder vluchten vertrekken.

Lees ook:

'Efteling-gevoel' in lange, maar goed doorlopende rijen Schiphol

'Efteling-gevoel' in lange, maar goed doorlopende rijen Schiphol

ANP

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/economie/klm-stopt-met-verkoop-vliegtickets-vanaf-schiphol?utm_source=Facebook&utm_medium=social&utm_campaign=economie&utm_content=link&fbclid=IwAR35Ahpe222B2JirbE58bIV-1hgZ6Y856Wj6oL8sm5WXh1o2CXhPMtyotGo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten