vrijdag 5 juli 2024

Oekraïense Patriot-systemen halen elke Russische ‘Dagger’-raket neer

 

Oekraïense Patriot-systemen halen elke Russische ‘Dagger’-raket neer

Oekraïense Patriot-systemen halen elke Russische ‘Dagger’-raket neer© Aangeboden door TCE

Met behulp van de Patriot-raketafweersystemen waar Zelensky al zo lang naar op zoek is, is Oekraïne erin geslaagd Russische bombardementen af te slaan. De Oekraïense luchtmacht beweert dat Amerikaanse Patriot-systemen sinds mei elke Russische ‘Dagger’-raket hebben onderschept.

Met behulp van de ultramoderne verdediging waar Zelensky al zo lang op aandringt, is het land er steeds beter in geslaagd om Russische bombardementen te dwarsbomen. De doeltreffendheid ervan zal Oekraïne waarschijnlijk nog meer doen verlangen naar deze felbegeerde antiballistische systemen.

In een interview met Ukrinform, het nationale nieuwsagentschap van het land, zei luchtmachtkolonel Serhii Jaremenk: “Alle Kinzhals die op de Oekraïense hoofdstad zijn afgevuurd sinds werd aangekondigd dat het Patriot luchtverdedigingssysteem in gevechtsdienst werd gesteld, zijn met succes onderschept.”

“Sinds begin mei 2023 heeft geen enkele ballistische [raket] zijn doel in de hoofdstad van ons land bereikt. Meer dan 20 Kinzhals werden gelanceerd op Kiev en ze werden allemaal met succes onderschept,” voegde hij eraan toe.

Kinzhal raketten, wat in het Russisch “dolk” betekent, werden ooit aangeprezen als een game-changer voor het Russische leger bij de bombardementen op Oekraïense steden.

Ze hebben hun belofte in Oekraïne echter niet waargemaakt dankzij de Patriot Systemen die Zelensky heeft aangeschaft. Oekraïne is momenteel in het bezit van ten minste twee van deze systemen, één geschonken door de VS in mei en het andere geleverd in samenwerking door Duitsland en Nederland.

Zelensky heeft consequent gelobbyd voor het sturen van meer van deze hightech anti-ballistische systemen naar Oekraïne, die volgens hem nodig zijn om de 3.000 projectielen die Rusland elke maand op het land afvuurt tegen te gaan.

“Oekraïne heeft zeven systemen nodig – dat is het absolute minimum”, zei de president in een toespraak in april.

Dit was een teruggang ten opzichte van eerdere eisen voor 25 Patriot-systemen, die volgens Zelensky nodig waren “om Oekraïne volledig te dekken”.

Oekraïense Patriot-systemen halen elke Russische ‘Dagger’-raket neer (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten